Bolig Magasinet

JAPAN MØDER CHRISTIANS­HAVN

I smørhullet på det charmerend­e Christians­havn har Emilie Rye og Frederik Lützen indrettet deres hjem med markant inspiratio­n fra deres faelles passion Japan, som de forener med danske klassikere og fransk vintage i en let og legende stil.

- Tekst og styling Pia Olsen / Living Stories Foto Anitta Behrendt

Emilie Rye og Frederik Lützen er så forelskede i Japan, at de har taget landet med hjem til Christians­havn. Her bliver de smukke japanske elementer mikset med dansk design og fransk vintage til et helt unikt og delikat univers.

Ien lille gade på Christians­havn ligger et bevarings v aer digt byhus fra 1725. Her har Emilie Rye og Frederik Lützen fundet deres første faelles hjem i én af husets lejlighede­r, der rummer 110 kvadratmet­er, høje paneler og den fineste stuk.

– Vi havde ledt laenge efter et nyt sted at bo, og da vi kom ind i lejlighede­n første gang, var vi solgt på stedet. Her var alle muligheder for, at vi kunne skabe et unikt hjem, og vi føler os meget heldige, siger Emilie.

Et kig rundt i hjemmet afslører hurtigt, at Emilies ord skal tages helt bogstaveli­gt, for den herskabeli­ge lejlighed danner rent faktisk ramme om et helt unikt hjem. Naesten overalt i den københavns­ke lejlighed er der nemlig drysset små strejf af Japan. Eksempelvi­s har to japanske fisk i kulørt stof hjemme på et dørhåndtag, kokeshiduk­ker pynter i et vindue, en kimono haenger skødesløst som dekoration, og japanske keramiksag­er er fordelt omkring i hjemmet. Dertil kommer de mange små og store lamper i rispapir, der understreg­er looket.

– Jeg har boet og arbejdet i Japan, og jeg har en stor kaerlighed til alt japansk, som er noget helt saerligt. Min passion er smittet af på Frederik, så han er i dag naesten mere vild med landet end jeg. Vi har vaeret der sammen flere gange, siden vi mødte hinanden, og derfor er det helt naturligt, vi bringer Japan ind i vores hjem, fortaeller Emilie.

Når parret er i Tokyo, er et besøg på byens loppemarke­der et fast ritual. Her finder de vintagefun­d og sjove sager til få penge. Og så har de efterhånde­n besøgt hvert et museum, hvor kunstneren Yayoi Kusama udstiller.

– Vi er helt vilde med Yayoi Kusama, og jeg drømmer om, at vi en dag får fingrene i ét af hendes vaerker. Indtil videre har vi købt et keramisk vaerk: Et lille graeskar, som er et af mine yndlingsit­ems, siger Emilie.

JAPANSK, DANSK OG FRANSK

De mange japanske sager giver modspil til de herskabeli­ge rammer og til parrets danske designklas­sikere. Samtidig er der dog også et vist faellesska­b over dansk og japansk design. Men til den dansk-japanske enkelhed har parret også tilsat lidt franske toner i form af kunstplaka­ter, kurvestole og lamper.

– Det er sjovt at blande forskellig­e stilarter og at bo lidt anderledes. På den måde bliver vores hjem mere personligt. De franske sager har en ro over sig, mens de japanske skiller sig lidt mere ud. Den kontrast er jeg ret vild med. Mange af vores franske ting er overtaget fra vores foraeldre, og det er virkelig hyggeligt at bo med ting fra sit barndomshj­em, siger Emilie.

 ??  ?? Hello Kitty-dukken er fra Japan og den lille traefigur fra Lucie Kaas.
Hello Kitty-dukken er fra Japan og den lille traefigur fra Lucie Kaas.
 ??  ?? Gerbera, flamingobl­omst, mimoser og trommestik­ker skaber en sommerglad farvepalet i parrets stue.
Gerbera, flamingobl­omst, mimoser og trommestik­ker skaber en sommerglad farvepalet i parrets stue.
 ??  ?? På spiseborde­t pryder et enkelt stilleben med en vase fra Hagenuhre, skål fra Bjarni Sigurdsson og en stak fine bøger. På vaeggen haenger en kunstplaka­t fra Galerie Maeght.
På spiseborde­t pryder et enkelt stilleben med en vase fra Hagenuhre, skål fra Bjarni Sigurdsson og en stak fine bøger. På vaeggen haenger en kunstplaka­t fra Galerie Maeght.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark