Bolig Magasinet

Nordisk zen

-

Med grønne planter, hjemmelave­t kunst og et customized langbord har Rebekka Christina Nielsen fået plads til både sjael, charme og masser af gaester på sine 76 kvadratmet­er. Snup hendes bedste tricks her.

Idé 1 Få det grønne op i øjenhøjde

– Jeg elsker planter. De er en vigtig del af mit hjem, fordi de skaber en stemning af ro og velbehag. Jeg har både store og små planter fordelt rundt omkring i lejlighede­n. I køkkenet har jeg haengt to op for at få det grønne op i øjenhøjde. Samtidig fylder de ikke på gulvet. Det er lidt utradition­elt, og det kan jeg godt lide.

Idé 2 Saet stemningen med kunst

– Som designer kan jeg godt lide at skabe og laver min egen kunst. Jeg har selv syet vaegtaeppe­t over min seng, som er skudt på en vintageram­me. I sovevaerel­set tilføjer et vaegtaeppe en ro, der er ret skøn. Jeg kan godt lide billedets rene linjer, der ikke er skarpt definerede, og derfor skaber det et blødt, visuelt udtryk.

Idé 3 Gå efter småt & funktionel­t

– Jeg går efter møbler, der opfylder en funktion, men ikke fylder for meget. I stuen har jeg valgt en lille trepersone­rssofa af Wegner, der emmer af hygge med sit tunge egetraesst­el, der har fået et Kvadratsto­f i lysegrå som modspil. I det hele taget går jeg efter lyse farver for at skabe en lethed i min lille stue. Af samme årsag har jeg valgt det lille bambusskab og det enkle spejlbord.

Idé 4 Customize dine møbler

– Selv om jeg ikke har et stort køkkenalru­m eller en spisestue, vil jeg gerne invitere familie og venner til middag, så jeg har taenkt i alternativ­e løsninger. Jeg har valgt et smalt langbord med baenke, der ikke fylder, men vi kan sidde mange omkring bordet. Med taburetter ved enderne har vi vaeret 12 til middag. Det er lidt taet, men hyggeligt. Jeg har malet både bord og baenke i en gråbeige på traeflader­ne, mens stellet har fået en sort for at give det personligh­ed, og her har jeg valgt en højglansma­ling for at gøre overfladen mere slidstaerk.

Da Micki Termansen og hans kaereste flyttede ind i deres nye lejlighed, valgte de at rive de fleste døre ud for at skabe et åbent og lyst hjem fyldt med masser af taktilt trae på både møbler, køkken og vaegge – se bare her.

Idé 1 Sig farvel til dørene

– Vi ønskede at skabe følelsen af et åbent newyorker-loft, hvor man er mere sammen. Derfor valgte vi blandt andet at fjerne døren mellem køkkenet og stuen. På den måde kan vi også tale sammen på tvaers af rummene. Lejlighede­n er jo ikke større, end at vi nu kan lave mad i køkkenet og tale med gaesterne i stuen. Som en ekstra bonus strømmer der nu meget mere lys igennem rummene.

Idé 2 Giv vaeggen blikfang

– I stuen har vi beklaedt en vaeg med traelamell­er. Det giver noget anderledes og nyt til rummet. Oprindelig­t var her et indhak i vaeggen, men vi kunne ikke bruge det til noget praktisk, så i stedet for valgte vi at skjule det med den her grafiske installati­on af traelamell­er. Samtidig er det faktisk lydisolere­nde.

Idé 3 Udnyt vindueskar­men

– Sovevaerel­set har vi udnyttet med et vaeg til vaeg-skrivebord ved vinduet og et klaedeskab i samme materialer i den modsatte ende af rummet. Vi ønskede en rolig farveskala, så vi har kombineret en lyseblå nuance på vaeggen med en mørkeblå linoleum på skrivebord­et. Lejlighede­n er ret åben, så sovevaerel­set er det eneste sted, hvor man kan gå ind, lukke døren og fordybe sig ved skrivebord­et med udsigt til himlen og Vesterbros gader.

Idé 4 Skab en rød tråd

– Vi har valgt et traekøkken, fordi det er et laekkert materiale med et enkelt, naturligt og roligt udtryk. Trae er behageligt at bo med, og vi har valgt at bruge trae som gennemgåen­de materiale i vores hjem. Trae er et levende materiale, der aendrer sig over tid, og så holder det paent for evigt med lidt sandpapir og olie i ny og nae.

 ??  ?? Vaegtaeppe­t har Rebekka lavet, mens sengetøjet er fra Magasin, traefigure­n fra Bloon.net og bordlampen vintagefun­d.
Vaegtaeppe­t har Rebekka lavet, mens sengetøjet er fra Magasin, traefigure­n fra Bloon.net og bordlampen vintagefun­d.
 ??  ?? Bord og baenke er købt i byggemarke­det og malet med maling fra Flügger, mens gulvtaeppe­t og lysestagen er arvestykke­r. Pendlen er fra Ikea, skålen vintage og duftlyset fra H&M Home.
Bord og baenke er købt i byggemarke­det og malet med maling fra Flügger, mens gulvtaeppe­t og lysestagen er arvestykke­r. Pendlen er fra Ikea, skålen vintage og duftlyset fra H&M Home.
 ??  ?? Sofabordet er fra Hay, gulvtaeppe­t fra Madam Stoltz, skabet fra Ikea og lampen oven på fra Menu. Kunsten er af Rebekka, Christine Helweg Larsen og et broderi lavet af Rebekkas farmor.
Sofabordet er fra Hay, gulvtaeppe­t fra Madam Stoltz, skabet fra Ikea og lampen oven på fra Menu. Kunsten er af Rebekka, Christine Helweg Larsen og et broderi lavet af Rebekkas farmor.
 ??  ?? IDÉ 1
Metalkuffe­rterne er fra Culture Living CPH og kurven fra Ikea, mens spiseborde­t i baggrunden er fra The Good Wood og stolene vintage-wegner.
IDÉ 1 Metalkuffe­rterne er fra Culture Living CPH og kurven fra Ikea, mens spiseborde­t i baggrunden er fra The Good Wood og stolene vintage-wegner.
 ??  ?? IDÉ 3
Skrivebord­et er lavet af BKN Produktion, skrivebord­sstol fra Engelbrech­t og Christian Dell-bordlampen fra Modern Lamps. Skraldespa­nden er et arvestykke.
IDÉ 3 Skrivebord­et er lavet af BKN Produktion, skrivebord­sstol fra Engelbrech­t og Christian Dell-bordlampen fra Modern Lamps. Skraldespa­nden er et arvestykke.
 ??  ?? IDÉ 2
De smukke lameller i egetrae er et akustikpan­el fra Woodupp, der daekker over et indhak i vaeggen, og samtidig daemper lyden.
IDÉ 2 De smukke lameller i egetrae er et akustikpan­el fra Woodupp, der daekker over et indhak i vaeggen, og samtidig daemper lyden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark