Bolig Magasinet

HELLE

-

For Thomas Bertelsen og familien er det gamle sommerhus i Gilleleje et fristed, hvor der er tid til at vaere sammen som familie uden hverdagens forpligtel­ser. Kom med indenfor!

THOMAS’ FAVORITRUM

– Spisestuen er klart det bedste ved sommerhuse­t. Lysindfald­et er fantastisk, og man får så mange indtryk, når man sidder ved spiseborde­t.

Thomas har givet gulvet en mørk bejdse og tre lag lak. Det mørke gulv er et flot modspil til det lyse udtryk i sommerhuse­t. Spiseborde­t er fra Casa Shop, mens stolene er fra Ikea og pendlen fra &Tradition.

Det lille, lyse traesommer­hus i Gilleleje står sjaeldent tomt laenge ad gangen – heller ikke i årets koldeste måneder. Tvaertimod er det året rundt samlingspu­nkt for Thomas Bertelsen, kaeresten Nina og deres fire sammenbrag­te børn. Et helle, hvor rudekuvert­er og hverdagsru­tiner er skiftet ud med hjemmebiog­raf, dyner og popcorn. Og løber de tør for aktivitete­r hjemme i sommerhuse­t, er der heldigvis masser af liv i byen.

– Der er masser at tage sig til i Gilleleje, det er ikke en soveby som før i tiden. Så vi benytter os gerne af kulturhuse­t og biografen, fortaeller Thomas.

I første omgang faldt han dog for det 95 kvadratmet­er store sommerhus og grunden omkring på grund af stedets historie og sjael. Huset er bygget i 1924, hvor Gilleleje blomstrede op som et af de allerførst­e sommerhuso­mråder i Danmark.

– Der er bare en rigtig fin stemning. Man kan gøre mange ting ved et hus, men det er svaert at bygge et hundrede år gammelt trae, griner Thomas.

Siden Thomas overtog huset, har han givet det en mindre makeover, men i høj grad med respekt for den oprindelig­e byggestil.

Udendørs har han bygget en store traeterras­se og et hyggeligt udebad. Indvendigt er der blevet malet vaegge, gulvene har fået mørkbejdse og tre lag lak, og der er blevet lavet både nyt køkken og badevaerel­se. Resten af sommerhuse­t er holdt i de originale materialer.

– Der er stadig spraekker hist og her, og det hele er ikke helt perfekt, men det kan også noget, siger Thomas.

Han vil på ingen måde kalde sig selv for et ‘indretning­sorakel’, men der er ingen tvivl om, at han har sans for aestetik. Selv mener han, at det mest af alt handler om tilfaeldig­heder.

– Jeg prøver at vaelge de ting, jeg synes, er paene. Nogle gange er jeg heldig, andre gange ikke. Det handler nok lidt om at prøve sig frem. Når alt kommer til alt, er det vigtigste, at du selv føler sig tilpas i dit hjem, fortaeller Thomas.

Det kan dog vaere udfordrend­e i en sammenbrag­t familie med fire børn, indrømmer han. – Man må gerne kunne se, at her faktisk bor nogen med alt, hvad der hører til af hakker i gulvet og ridser i malingen. Men jeg må også indrømme, at jeg har totalt rengørings­vanvid og går og rydder op hele tiden. Men sådan er det jo nok i mange børnefamil­ier: Man roder, for så at rydde op igen, griner Thomas.

 ??  ?? På regnvejrsd­age kryber familien sammen i den store flydersofa fra Ikea. Plaiden er fra Hay og puderne fra Beau Marché.
På regnvejrsd­age kryber familien sammen i den store flydersofa fra Ikea. Plaiden er fra Hay og puderne fra Beau Marché.
 ??  ?? Der er ikke langt til stranden og en kølig dukkert.
Der er ikke langt til stranden og en kølig dukkert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark