Bolig Magasinet

4 tips til at indrette med kunst

-

1. Husk, at det tager tid at finde de helt rigtige vaerker. Taenk gerne ud af boksen, mens du venter på det store maleri, du drømmer om, og indram et smukt stykke gavepapir, eller overvej om en af dine børns fine tegninger fortjener en plads på vaeggen.

2. Udnyt tomrummet mellem print og plakater til et relief eller en vaegfigur. Det giver billedvaeg­gen en levende, tredimensi­onel effekt. Husk, at det, der står på reolen eller bordet, også bliver en del af det samlede udtryk.

3. Malede rammer er en staerk tendens. Du kan fremhaeve en af farverne i et vaerk ved at male rammen i samme nuance. Du kan også vaelge en kontrast og dermed give vaerket helt nyt liv.

4. Lav dit eget fleksible kunstvaerk med ting, som optager dig lige nu. Brug en neutral opslagstav­le, en snor med clips, eller leg på hele vaeggen. Her kan du samle farver, du er forelsket i, og materialer, som inspirerer dig. Og det er nemt at skifte ud, når du falder for noget nyt.

5

Drømmer du om at give køkkenet et råt, industriel­t touch? Lad dig inspirere af de gammeldags slagterbut­ikker, og beklaed vaeggen med enkle, hvide fliser. Understreg det cool udtryk med en mørk fuge, og lad fliserne gå helt op til loftet for maks. effekt.

2 4 5 3

5 tips til at bo med indbyggede løsninger

1. En indbygget reol giver utrolig meget opbevaring og karakter til et rum. Men overvej nøje, hvad du har brug for, så den bliver skraedders­yet efter dine behov og ikke ender som en rodet affaere, der skaerer i øjnene. Skal hylderne eksempelvi­s vaere dybe nok til at rumme bøger i en saerlig størrelse? Og hvor meget skal kunne gemmes vaek bag låger? Indret reolen, allerede inden du bygger den.

2. Skrå vaegge er altid en udfordring, og her kan en skraedders­yet løsning virkelig eliminere spildplads. Sav fx skabskabin­etter fra Ikea til, så de passer i højden. Giver du skabene samme farve som vaeggene, bliver de endnu mere integreret i rummet.

3. I stedet for at lade møblerne stå enkeltvis, så overvej at bygge en samlet løsning, det giver et mere roligt og sammenhaen­gende look. Og husk at taenke opbevaring af printer, ledninger eller ungernes legetøj ind i dit nye møbel.

4. En radiatorsk­juler kan mere, end du tror, og giver ro i indretning­en. Der findes mange glimrende byg selv-løsninger, som du kan customize til dit hjem, men det kan også vaere en god investerin­g at få en snedker til at specialbyg­ge en løsning, så du får praecis, hvad du vil have og tager højde for alle små vinkler.

5. Taenk ud af boksen, når du designer din radiatorsk­juler. Måske kan du skabe ekstra opbevaring ved at lave en samlet løsning mellem to vinduer eller forlaenge radiatorsk­juleren med en lille reol.

1 3 4 2

Helt generelt har vi brug for masser af lys her i norden – også mere end du måske tror. Sørg for både at have praktisk, funktionel­t arbejdslys og masser af mindre lamper, som skaber god stemning og hygge.

5 tips til at indrette med lys

1. Et miks af forskellig­e materialer giver generelt en rar stemning i hjemmet, og her indgår lamper naturligvi­s også. Lampeskaer­me i papir er populaere, fordi de har et delikat, let udtryk og et behageligt, blødt lys, derfor kan de fx vaere et godt valg over spiseplads­en. Husk også en lysdaemper på kontakten, så du kan variere styrken.

2. Skal du renovere eller bygge nyt, så taenk lamper, stikkontak­ter og strømudtag ind fra starten, så du er sikker på, at de sidder dér, hvor du har brug for dem. Drømmer du om indbyggede lamper, kraever det, at loftet er saenket. Har du en lang gang, så kan gentagelse­r give et stilrent, roligt udtyk.

3. Husk også at gøre plads til mindre lamper i krogene. Det kan vaere i vindueskar­men, på sidebordet eller i reolen, så du bringer hele rummet i spil og ikke ender med et dødt, dunkelt hjørne. Skal du bygge en reolvaeg, så overvej at taenke et stik eller to ind fra begyndelse­n, så du slipper for grimme ledninger. Alternativ­t kan du gå efter en af de mange nye lamper, som kan oplades og flyttes rundt.

4. Godt arbejdslys er et must i køkkenet. Vaelg gerne en fleksibel løsning, så du kan justere lyset efter behov.

5. En skulpturel lampe kan giv din indretning et supercool udtryk og vaere med til at understreg­e stilen. Haenger lampen højt, så gå efter en lukket lyskilde, så du ikke bliver blaendet.

 ??  ?? Opbevaring er en af de største udfordinge­r i vores hjem, og derfor er det vaerd at bruge både tid og penge på at skabe de helt rigtige løsninger.
Opbevaring er en af de største udfordinge­r i vores hjem, og derfor er det vaerd at bruge både tid og penge på at skabe de helt rigtige løsninger.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark