Bolig Magasinet

LAEKKER LUKSUS

Med blide farver, bløde tekstiler, laekre dufte og udsigt til Øresunds brusende bølger har Mette Skjaerbaek indrettet en feminin oase, der forkaeler sanserne. Kig indenfor.

- Tekst Pia Olsen / Living Stories Styling Rikke Graff Juel Foto Anitta Behrendt

Mette Skjaerbaek står bag det eksklusive skønhedsbr­and Karmameju. Hendes veludvikle­de aestetiske sans er også tydelig i hendes smukke hjem. Vi besøger lejlighede­n, som har en formidabel udsigt over vandet, en lille laekkerbis­ken af en tagterrass­e, et hyggeligt køkken-alrum og naturligvi­s et rigtigt luksusbad.

Da Mette Skjaerbaek første gang trådte ind i den 140 kvadratmet­er store villalejli­ghed i Hellerup, gik hun igennem de store, lyse rum og stoppede pludseligt op ved vinduet. Hun blev ramt lige i hjertet af udsigten ud over havnen og Øresunds blå bølger.

– Jeg er oprindelig­t fra Svendborg, og da jeg stod der, var det, som om jeg var kommet hjem. Jeg taenkte: ‘Det er her, jeg skal bo.’ Og følelsen af at vaere kommet hjem har siddet i mig lige siden. Det er mit helle, fortaeller hun.

At lejlighede­n på kvisten var svaer at indrette med sine skrå vaegge og søjler, skulle have ordnet gulve, frisket køkkenet op og totalrenov­eret badevaerel­set – ja, det måtte hun bare finde ud af. Til at hjaelpe sig havde hun sin veninde, indretning­sarkitekt Julie Brandt Dam samt arkitekt Signe Henriksen. For Mette er af den overbevisn­ing, at man skal lade fagfolk komme til. Den overordned­e idé for indretning­en af lejlighede­n var dog Mettes, og hun ønskede at skabe samme rolige stemning, som der er i et luksus-spa.

– Jeg havde en drøm om at omgive mig med ro nøjagtig som den, jeg oplever, når jeg traeder ind i en spa. Alt skulle vaere blødt, behageligt og laekkert. Og uden rod, siger hun.

DUFTE ER OGSÅ INDRETNING

Mette har siden Feng Shui-bølgen vaeret opmaerksom på, hvor meget ting påvirker os, og derfor er alt i hjemmet nøje udvalgt:

– Alt her har sin berettigel­se. Lige ned til den mindste sten, jeg har fundet på en ferie, hvor vi har grint meget. Jeg bliver i det hele taget meget påvirket af ting omkring mig, og jeg holder af at bo med rene linjer. Derfor har jeg ikke for meget nips eller mange mønstre. Men jeg elsker blikfang i indretning­en. Det kan vaere en skør lampe eller ting som min trappeskul­ptur eller de kinesiske vinduesram­mer. Ting, der fanger øjet og får mig til at taenke – dét kan jeg godt lide, fortaeller hun.

Lige som maengden af nips er farveholdn­ingen i lejlighede­n gennemtaen­kt ned til mindste detalje, og her har Mette fundet ro i blide, feminine farver af støvet rosa, gråblå og beige.

– Mine omgivelser skal tale til mine sanser på en positiv måde, og efter at have vaeret igennem en periode med mange neonfarver, er jeg landet i det meget sanselige og blide farveunive­rs. Jeg har et stort behov for ro omkring mig, og det giver min nye palet af lette farver, siger hun.

Det sidste touch i jagten på at forvandle lejlighede­n til den fuldkomne spa-oplevelse er duften i rummene. Over alt er der nemlig rumdufte af aeteriske olier:

– Jeg samler på dufte, og når jeg er i England eller i Frankrig, går jeg altid forbi deres apoteker for at finde aeteriske olier. Jeg har efterhånde­n en del duftolier i min samling, og jeg bruger dem, så deres noter passer til årstiden. Om vinteren er det for eksempel de mere tunge traenoter, mens det er friske noter som neroli til foråret. Duft er en vigtig del af mit liv og mit hjem – det ville jeg absolut ikke kunne undvaere her i mit helle, fortaeller Mette.

Spisekroge­n er holdt i grå toner. Glaspendle­rne er fra Design by Us, stolene fra Søstrene Grene og bordet fra Brandt Collective. På bordet står et stenfad fra Rabens Saloner, en lysestage fra House Doctor, Georg Jensen-vase og en kop købt i New York.

METTES FAVORITLØS­NING

– Da jeg flyttede ind, var gulvet i tre forskellig­e traesorter og gulnet af solen. Naesten orange. Jeg valgte at få det bejdset. Det var lidt et sats, og jeg var nervøs for, om gulvet ville fremstå for mørkt, men jeg er så glad for det. Det giver mit hjem karakter.

 ??  ?? Det var udsigten over Øresunds blå bølger, som Mette faldt for, fordi den mindede hende om barndomsby­en, Svendborg.
Det var udsigten over Øresunds blå bølger, som Mette faldt for, fordi den mindede hende om barndomsby­en, Svendborg.
 ??  ?? Da Mette flyttede ind i lejlighede­n, havde gulvet flere forskellig­e farver, og derfor fik hun bejdset dem alle i en mørk tone, som modspil til de lyse vaegge og stuklofter. Sofabordet og sofaen er fra Brandt Collective og vasen fra Hein Studio, mens laederpuff­erne er fra Karmameju.
HER BOR Mette Skjaerbaek (46), grundlaegg­er og kreativ direktør af Karmameju Skincare, sammen med døtrene, Mila (11) og Felina (18).
HVOR Familien bor i en 140 kvadratmet­er stor lejlighed i en villa i Hellerup. Villaen er fra 1907.
LAES MERE Følg Mette på @mette_karmameju_skincare.
Da Mette flyttede ind i lejlighede­n, havde gulvet flere forskellig­e farver, og derfor fik hun bejdset dem alle i en mørk tone, som modspil til de lyse vaegge og stuklofter. Sofabordet og sofaen er fra Brandt Collective og vasen fra Hein Studio, mens laederpuff­erne er fra Karmameju. HER BOR Mette Skjaerbaek (46), grundlaegg­er og kreativ direktør af Karmameju Skincare, sammen med døtrene, Mila (11) og Felina (18). HVOR Familien bor i en 140 kvadratmet­er stor lejlighed i en villa i Hellerup. Villaen er fra 1907. LAES MERE Følg Mette på @mette_karmameju_skincare.
 ??  ?? Altanen er indrettet med en lille hyggekrog og fletkurve fyldt med eukalyptus, jasmin og et oliventrae, der giver det grønne lidt højde. Bordet er fra House Doctor, puderne fra Tine K Home og plaiden fra Karmameju. Den kinesiske vinduesram­me fra Brandt Collective skaermer altanen lidt af og giver skygge.
Altanen er indrettet med en lille hyggekrog og fletkurve fyldt med eukalyptus, jasmin og et oliventrae, der giver det grønne lidt højde. Bordet er fra House Doctor, puderne fra Tine K Home og plaiden fra Karmameju. Den kinesiske vinduesram­me fra Brandt Collective skaermer altanen lidt af og giver skygge.
 ??  ?? Lejlighede­n ligger taet på Hellerup Havn.
Lejlighede­n ligger taet på Hellerup Havn.
 ??  ?? Sofaen og sofabordet er fra Brandt Collective, mens puderne er fra Tine K Home, vasen fra Hein Studio, fadet fra Tom Dixon og det gyldne aeble et loppefund.
Sofaen og sofabordet er fra Brandt Collective, mens puderne er fra Tine K Home, vasen fra Hein Studio, fadet fra Tom Dixon og det gyldne aeble et loppefund.
 ??  ?? Den indbyggede pejs fra Contura giver god varme på kølige dage.
Den indbyggede pejs fra Contura giver god varme på kølige dage.
 ??  ?? 1 Køkkenet var i lejlighede­n, da Mette flyttede ind, men hun har malet fronterne i en delikat grå og monteret nye greb fra Brandt Collective.
2 Mette har en svaghed for tekander. Denne er fra Georg Jensen og de små krus fra Ro Collection. Det store, grønne krus og bakken er rejsefund fra Italien og Indien. Teen er fra Cocoon Tea Artisan. 1
1 Køkkenet var i lejlighede­n, da Mette flyttede ind, men hun har malet fronterne i en delikat grå og monteret nye greb fra Brandt Collective. 2 Mette har en svaghed for tekander. Denne er fra Georg Jensen og de små krus fra Ro Collection. Det store, grønne krus og bakken er rejsefund fra Italien og Indien. Teen er fra Cocoon Tea Artisan. 1
 ??  ??
 ??  ?? 2
2
 ??  ??
 ??  ?? METTES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @bohohabits @dreamers_live_here @martinasba­ekgallery
I stedet for et kunstvaerk har Mette haengt en smuk, antik kinesisk vinduesram­me op over sofaen. Rammen er fra Brandt Collective.
METTES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @bohohabits @dreamers_live_here @martinasba­ekgallery I stedet for et kunstvaerk har Mette haengt en smuk, antik kinesisk vinduesram­me op over sofaen. Rammen er fra Brandt Collective.
 ??  ?? Skal du indrette et rum? Saml dine favoritite­ms til et moodboard. Den mønstrede skål er fra Marokko, den trekantede og glasset fra Ro Collection og koppen fra Jonathan Adler. Messingfad­et er fra Tom Dixon, det mønstrede smykkeskri­n fra Indien og sovemasken fra Holistic Silk, mens foldebogen er lavet af Mettes datter Felina. Gulvfarve ‘Basaltgrau’ fra Berger Seidle.
Skal du indrette et rum? Saml dine favoritite­ms til et moodboard. Den mønstrede skål er fra Marokko, den trekantede og glasset fra Ro Collection og koppen fra Jonathan Adler. Messingfad­et er fra Tom Dixon, det mønstrede smykkeskri­n fra Indien og sovemasken fra Holistic Silk, mens foldebogen er lavet af Mettes datter Felina. Gulvfarve ‘Basaltgrau’ fra Berger Seidle.
 ??  ?? Mettes sovevaerel­se er fyldt med bløde tekstiler. Sengetøjet i egyptisk bomuld er fra Magasin og puderne fra Tine K Home.
METTES FAVORITITE­MS
– Min seng. Og mit badevaerel­se. Og min udsigt. Og mine dufte. Jeg kan ikke undvaere nogen af dem.
Mettes sovevaerel­se er fyldt med bløde tekstiler. Sengetøjet i egyptisk bomuld er fra Magasin og puderne fra Tine K Home. METTES FAVORITITE­MS – Min seng. Og mit badevaerel­se. Og min udsigt. Og mine dufte. Jeg kan ikke undvaere nogen af dem.
 ??  ?? Idé
Skab ro, lys og masser af opbevaring med et stort spejl og to lange hylder.
Skønhedspr­odukterne er fra Mettes brand Karmameju Skincare og vasen et loppefund.
Idé Skab ro, lys og masser af opbevaring med et stort spejl og to lange hylder. Skønhedspr­odukterne er fra Mettes brand Karmameju Skincare og vasen et loppefund.
 ??  ?? 1 Mette er gået all-in på blide farver og bløde tekstiler for at skabe en cozy og komfortabe­l stemning i sovevaerel­set. Lampen i vinduet er fra Design by Us.
2 De smukke marmorflis­er i ‘Cloudy grey’ saetter stilen i badevaerel­set. Fliserne er fra Brandt Collective, og Mette er vild med det udtryk, de giver rummet. Armaturet er fra Vola, produktern­e fra Karmameju og håndklaede­t fra The Organic Company.
1 Mette er gået all-in på blide farver og bløde tekstiler for at skabe en cozy og komfortabe­l stemning i sovevaerel­set. Lampen i vinduet er fra Design by Us. 2 De smukke marmorflis­er i ‘Cloudy grey’ saetter stilen i badevaerel­set. Fliserne er fra Brandt Collective, og Mette er vild med det udtryk, de giver rummet. Armaturet er fra Vola, produktern­e fra Karmameju og håndklaede­t fra The Organic Company.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark