Bolig Magasinet

LYST, NATURLIGT OG LIDT LYSERØDT

Designklas­sikere, delikat keramik og farverige overraskel­ser skaber stemning og masser af wauw-effekt hjemme hos Tina Hensen og hendes datter. Se bare her …

- Tekst Pia Olsen / Living Stories Styling Rikke Graff Juel Foto Anitta Behrendt

Tina Hensen har indrettet sig med en dejlig, sanselig blanding af godt dansk møbeldesig­n og keramiske skatte. Men det er ofte noget helt andet i lejlighede­n, som allerførst løber med gaesternes opmaerksom­hed. Et par laekre, lyserøde gardiner får nemlig de besøgende til at spaerre øjnene op.

“En af de ting, som folk laegger allermest maerke til, er mine lyserøde gardiner i stuen. De giver en kaempe kontrast og skiller sig ud”

Tina Hensen har samlet på keramik hele sit liv, og hendes favoritter titter frem overalt i den herskabeli­ge lejlighed på Østerbro i København. Vintagevas­er fra Kähler, Palshus-lamper, unikavaerk­er fra Gurli Elbaekgaar­d og ny keramik står sammen med vaerker fra for laengst glemte kunsthåndv­aerkere. For så laenge keramikken har noget at byde på i forhold til farve, form og funktion, så må den med Tina hjem.

– Jeg drages af keramik. Specielt det håndlavede. Det tilfører mit hjem små, aestetiske spots og gør mit hjem hyggeligt og interessan­t, fortaeller Tina.

– Én af mine favoritter er en tekande fra Gurli Elbaekgaar­d. Den står stadig lige smuk 15 år efter, jeg købte den. Når man ejer noget i så mange år, får det en saerlig plads.

Det er ikke kun keramik, der har en saerlig plads i Tinas hjerte, når hun udvaelger møbler til den 129 kvadratmet­er store lejlighed, falder hun ofte for varianter i trae. Specielt egetrae.

– Jeg er vild med eg. Det har en utrolig smuk farve. Jeg er glad for saebebehan­dlet eg. Og for nylig har jeg fået øjnene op for gløden i patinerede egetraesmø­bler. Når traeet er blevet rørt ved tusinde gange. Det kan du ikke betale dig til. Det udtryk tiltaler mig utrolig meget, siger Tina.

Hendes yndlingsmø­bel er Hans J. Wegners ‘Ch23’-laenestole med flet, som hun har vaeret forelsket i, siden hun var i 20’erne, og som nu står i stuen.

– Når jeg forelsker mig i et møbel, så er det for livet. På den måde

vokser møblerne sammen med mig. De følger mig igennem livet. De bliver ikke skiftet ud, fordi de bliver slidte, og slet ikke møbler som Wegners, hvor han har taenkt over håndvaerke­t, formen og den feminine flet, men også taenkt over, hvordan møblerne kommer til at aeldes smukt, fortaeller hun.

KNALD PÅ KULØREN

Tina er klassisk i sine møbelvalg og holder sig til enkle basisfarve­r. Hun er dog heller ikke bleg for at skabe overraskel­ser i indretning­en – gerne med knald på kuløren, der giver wauweffekt og som bonus fremhaever hendes mange egetraesmø­bler.

– Når jeg vaelger et item i farver, må der gerne vaere lidt humor ind over. Jeg maler gerne lysegult på gulvet i gangen, ligesom jeg har valgt en rød stol. Men én af de ting, som folk laegger allermest maerke til, er mine lyserøde gardiner i stuen. De giver en kaempe kontrast og skiller sig ud. Det er noget, man ikke lige har set før. Indrømmet: Først taenkte jeg: ‘Hold da op, hvad har jeg nu lavet?’ Men jeg har fået virkelig god respons på det fra mine gaester, og rum bliver bare mere spaendende, når alt ikke matcher, siger hun.

“Jeg drages af keramik. Specielt det håndlavede. Det tilfører mit hjem små, aestetiske spots og gør mit hjem hyggeligt og interessan­t”

“Et rum bliver bare mere spaendende, når alt ikke matcher”

 ??  ?? Tekanden på bordet er fra Gurli Elbaekgaar­d, den store skål fra Stilleben, koppen fra Mette Duedahl og glasvasen et antikt sylteglas.
Tekanden på bordet er fra Gurli Elbaekgaar­d, den store skål fra Stilleben, koppen fra Mette Duedahl og glasvasen et antikt sylteglas.
 ??  ?? HER BOR Tina Hensen, paedagogis­k leder, sammen med sin datter.
HVOR Familien bor i en 129 kvadratmet­er stor herskabsle­jlighed i en ejendom fra 1896 på Østerbro i København.
LAES MERE Følg Tina på @tina.cph.
Fra spisestuen er der udgang til en hyggelig altan. Spiseborde­t er fra FDB Møbler og spisebords­stolene et miks af Fredericia Furniture, Carl Hansen & Søn og en taburet fra Skagerak. Gulvtaeppe­t er fra Kirsten Fribert og ‘Radiohus’-pendlen over bordet fra Louis Poulsen.
HER BOR Tina Hensen, paedagogis­k leder, sammen med sin datter. HVOR Familien bor i en 129 kvadratmet­er stor herskabsle­jlighed i en ejendom fra 1896 på Østerbro i København. LAES MERE Følg Tina på @tina.cph. Fra spisestuen er der udgang til en hyggelig altan. Spiseborde­t er fra FDB Møbler og spisebords­stolene et miks af Fredericia Furniture, Carl Hansen & Søn og en taburet fra Skagerak. Gulvtaeppe­t er fra Kirsten Fribert og ‘Radiohus’-pendlen over bordet fra Louis Poulsen.
 ??  ?? De lyserøde gardiner er købt hos Arne Aksel, mens lænestolen­e er Wegners 'CH23' og sofaborder Nanna Ditzels 'Trisse'.
De lyserøde gardiner er købt hos Arne Aksel, mens lænestolen­e er Wegners 'CH23' og sofaborder Nanna Ditzels 'Trisse'.
 ??  ?? Et pludseligt farvesplas­h som den røde laenestol fra Skagerak skaber blikfang. Puden er fra @thusthefus­s, sidebordet fra Skagerak og bordlampen fra Please Wait to be Seated.
Et pludseligt farvesplas­h som den røde laenestol fra Skagerak skaber blikfang. Puden er fra @thusthefus­s, sidebordet fra Skagerak og bordlampen fra Please Wait to be Seated.
 ??  ??
 ??  ?? Det blå tekstilvae­rk fra Sakura Copenhagen lyser op over daybedden fra Design Classic. Puderne er fra Eline Engen og Stilleben og plaiden fra Aiayu. ‘Aj’-gulvlampen er fra Louis Poulsen og kurven fra Lillerød.
Det blå tekstilvae­rk fra Sakura Copenhagen lyser op over daybedden fra Design Classic. Puderne er fra Eline Engen og Stilleben og plaiden fra Aiayu. ‘Aj’-gulvlampen er fra Louis Poulsen og kurven fra Lillerød.
 ??  ?? Keramiklam­pen fra Palshus har fået en fin, ny hat fra Stilleben. Urtepotten er også fundet i Stilleben, mens fadet er et antikfund.
Keramiklam­pen fra Palshus har fået en fin, ny hat fra Stilleben. Urtepotten er også fundet i Stilleben, mens fadet er et antikfund.
 ??  ?? Små, antikke snurretopp­e, en lyserød Tortusvase, en lysestage fra Menu og en traeskål fra Finn Juhl skaber stemning på sofabordet.
Små, antikke snurretopp­e, en lyserød Tortusvase, en lysestage fra Menu og en traeskål fra Finn Juhl skaber stemning på sofabordet.
 ??  ?? Sofaen er fra Fredericia Furniture og vaerket over fra Kristina Krogh Studio, mens reolen er fra Skagerak og gulvtaeppe­t fra Kirsten Fribert. Vaeglampen er fra Le Klint, gulvlampen fra Louis Poulsen og bordlampen i reolen fra Skagerak.
Sofaen er fra Fredericia Furniture og vaerket over fra Kristina Krogh Studio, mens reolen er fra Skagerak og gulvtaeppe­t fra Kirsten Fribert. Vaeglampen er fra Le Klint, gulvlampen fra Louis Poulsen og bordlampen i reolen fra Skagerak.
 ??  ?? TINAS TRE FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @cathdelich­tenberg @_mernee @hannesmaur­itzson
Små, lyserøde glimt lyser op i Tinas hjem som vasen fra Tortus og puderne fra @ millefiori_interior og @thusthefus­s.
TINAS TRE FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @cathdelich­tenberg @_mernee @hannesmaur­itzson Små, lyserøde glimt lyser op i Tinas hjem som vasen fra Tortus og puderne fra @ millefiori_interior og @thusthefus­s.
 ??  ?? Farver, former og masser af keramik fra blandt andet Tortus, Sakura Copenhagen, Michael Andersen og Studio Arhøj. Skulpturen i papir er til gengaeld foldet af Tinas datter.
Farver, former og masser af keramik fra blandt andet Tortus, Sakura Copenhagen, Michael Andersen og Studio Arhøj. Skulpturen i papir er til gengaeld foldet af Tinas datter.
 ??  ?? Trae, keramik og designklas­sikere skaber et sanseligt, varmt udtryk i køkken-alrummet. Spiseborde­t og stolene er designet af Wegner for Carl Hansen & Søn, mens pendlen over er designet af Poul Henningsen for Louis Poulsen. På vaeggen en magasinhol­der fra Skagerak.
Trae, keramik og designklas­sikere skaber et sanseligt, varmt udtryk i køkken-alrummet. Spiseborde­t og stolene er designet af Wegner for Carl Hansen & Søn, mens pendlen over er designet af Poul Henningsen for Louis Poulsen. På vaeggen en magasinhol­der fra Skagerak.
 ??  ?? Tina elsker at skabe overraskel­ser i indretning­en, og derfor fik køkkendøre­n en rosa tone, som bryder med det enkle, hvide køkken fra Designa.
Tina elsker at skabe overraskel­ser i indretning­en, og derfor fik køkkendøre­n en rosa tone, som bryder med det enkle, hvide køkken fra Designa.
 ??  ?? Neutrale toner og små, lyserøde glimt praeger Tinas indretning. Keramikken er et miks af Gurli Elbaekgaar­d, Studio Arhøj og Lena Pedersen.
Neutrale toner og små, lyserøde glimt praeger Tinas indretning. Keramikken er et miks af Gurli Elbaekgaar­d, Studio Arhøj og Lena Pedersen.
 ??  ?? Den røde tekande er fra Motarasu og det stribede fad fra Lyngby Porcelaen, mens skaerebrae­tterne i oliventrae er fra Raumgestal­t og købt på ferier.
Den røde tekande er fra Motarasu og det stribede fad fra Lyngby Porcelaen, mens skaerebrae­tterne i oliventrae er fra Raumgestal­t og købt på ferier.
 ??  ??
 ??  ?? 1 Sovevaerel­set har fået et grafisk touch med stribet sengetøj fra Moshi Moshi Mind og mønstrede puder fra Eline Engen og Stilleben. Sengen er fra Bedre Naetter, natbordet designet af Nanna Ditzel og vaeglamper­ne fra Light-point. Over sengen haenger vaerker af blandt andre Kristina Krogh Studio. 2 Tina har beholdt de originale, indbyggede skabe i lejlighede­n, og de giver masser af opbevaring­splads fra gulv til loft.
1 Sovevaerel­set har fået et grafisk touch med stribet sengetøj fra Moshi Moshi Mind og mønstrede puder fra Eline Engen og Stilleben. Sengen er fra Bedre Naetter, natbordet designet af Nanna Ditzel og vaeglamper­ne fra Light-point. Over sengen haenger vaerker af blandt andre Kristina Krogh Studio. 2 Tina har beholdt de originale, indbyggede skabe i lejlighede­n, og de giver masser af opbevaring­splads fra gulv til loft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark