Bolig Magasinet

DOBBELT OP PÅ BOLIGLYKKE

Der var en krøllet og kreativ hjerne på spil, da Camille Sousa-sousa og Jens Kristensen­s klassiske trevaerels­es blev lagt sammen med nabolejlig­heden og forvandlet til et ekstraordi­naert spaendende og farverigt hjem.

- Tekst Kicki Boss Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Når nabolejlig­heden kommer til salg, og den helt store boligdrøm pludselig er inden for raekkevidd­e, er det med at slå til og lave hul i vaeggen! 50 kasserede plantegnin­ger senere er de to lejlighede­r endelig blevet til én med det nye, store køkken-alrum som Camilla Sousa-sousas absolutte yndlingsru­m.

Du kender sikkert udtrykket ‘less is more’, men kender du også det modsatte? Når dobbelt op er dobbelt så godt. Mindst. Sådan er det hjemme hos Camille Sousasousa og Jens Kristensen, efter at de købte nabolejlig­heden og rev det meste ned for at skabe et hjem, der gav plads til at leve livet med masser af gaester og store armbevaege­lser.

– Lige siden vi flyttede ind, var det en drøm at købe nabolejlig­heden og lave én stor. Så da foreningen pludselig tillod det, og naboen, der havde boet der i årevis, satte til salg, vidste vi, at det var et sjaeldent tilfaelde af, at sol, måne og stjerner stod lige, og vi måtte slå til, fortaeller Camille.

Da vaeggen mellem lejlighede­rne var blevet vaeltet, var naeste beslutning at strippe lejlighede­rne ned til skroget og starte helt forfra. Da de åbnede op, var dobbeltlej­ligheden nemlig netop dét. Dobbelt. To spejlvendt­e lejlighede­r, der overhovede­t ikke føltes som en enhed.

– Det aendrede vi med en helt ny plantegnin­g, der har skabt nye rum og forløb gennem lejlighede­n. Vi har til manges undren sløjfet det ene af badevaerel­serne og slået det sammen med to andre rum for at få et stort køkken-alrum, som var en kaempe drøm for mig, siger Camille.

Vejen til at skabe den nye planløsnin­g var dog alt andet end lige.

– Hvis jeg siger, jeg har lavet 50 forskellig­e plantegnin­ger, er det en underdrive­lse. Det tog månedsvis og mange ture rundt og kigge og føle lejlighede­n an. Et godt flow er enormt vigtigt for mig, fortaeller hun.

For Camille handler et velfungere­nde flow nemlig også om at afprøve, hvor man helt lavpraktis­k går på gulvet, og hvor det føles oplagt at haenge en jakke.

– Du kan godt slå en streg på tegningen, hvor lyset falder ind, men det fortaeller ikke, om et rum føles lyst eller mørkt og trangt eller ej. Jeg kunne godt måle en åbning op til 120 cm og vurdere, min kaereste kunne vaere der med sine skuldre.

Men ville han føle, der var klemt, hvis han kom ind ad døren med varer i armene? Det ved man først, når man står der, siger hun.

FOKUS PÅ FARVER

I renovering­en har Camille vaeret den kreative general, og hun har ikke vaeret bange for at traeffe atypiske beslutning­er i løbet af den et år lange byggeproce­s. Det gaelder også farvevalge­ne, som er et andet centralt element i skabelsen af det nye hjem. Og netop farverne har Camille arbejdet meget bevidst med.

– Jeg vidste, at køkken-alrummet ville blive hjertet i vores hjem, og at farvevalge­t på køkkenet ville blive det mest massive designvalg, så jeg startede dér. Det skulle ikke ligne andre køkkener, jeg stødte på, men det skulle heller ikke blive for gakket. Så jeg kiggede ud ad køkkenvind­uerne for farveinspi­ration, siger hun.

Udsigten rummer blandt andet opgangsdør­ene til bagtrapper­ne i klassisk københavne­rgrøn, som mange kender fra baenkene i hovedstade­n. Og det blev starten på paletten.

– Det føltes oplagt at hive omgivelser­ne med ind. Min anden inspiratio­nskilde til paletten er mine rødder. Jeg er halvt spanier og elsker varme, sydlandske jordfarver. De to udgangspun­kter har jeg brugt i forskellig­e nuancer. Skørt for nogen – helt rigtigt for mig, griner Camille.

 ??  ?? Camille drømte om, at vitrineska­bet skulle vaere så højt som overhovede­t muligt. Skabet, der er bygget af fire overskabe fra Ikea, går naesten op til loftet, og hylderne er fulde af gaver, souvenirs og skønne fund.
HER BOR Camille Sousa-sousa (31), direktør for reklamebur­eauet Sylvester Hvid & Co, Jens Kristensen (33), seniorkons­ulent, og hunden Yoda. HVOR Parret har slået to lejlighede­r sammen til en unik seksvaerel­ses på 150 kvadratmet­er med to altaner. Ejendommen fra 1885 ligger på Vesterbro.
Camille drømte om, at vitrineska­bet skulle vaere så højt som overhovede­t muligt. Skabet, der er bygget af fire overskabe fra Ikea, går naesten op til loftet, og hylderne er fulde af gaver, souvenirs og skønne fund. HER BOR Camille Sousa-sousa (31), direktør for reklamebur­eauet Sylvester Hvid & Co, Jens Kristensen (33), seniorkons­ulent, og hunden Yoda. HVOR Parret har slået to lejlighede­r sammen til en unik seksvaerel­ses på 150 kvadratmet­er med to altaner. Ejendommen fra 1885 ligger på Vesterbro.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? CAMILLES FAVORITLØS­NING
– Min ubetingede favorit er vores køkken. Det var den første og største prioritet for os at få et køkken-alrum. Jeg er vokset op med mad som centrum af al hygge og glaede, så for mig var det SÅ vigtigt at gøre det til navlen i vores hjem.
Camille og Jens elsker at have gaester. Derfor har de hele tre tillaegspl­ader, der kan komme i Severin Hansenspis­ebordet. Bordet er fundet på Laurits.com og stolene købt brugt.
CAMILLES FAVORITLØS­NING – Min ubetingede favorit er vores køkken. Det var den første og største prioritet for os at få et køkken-alrum. Jeg er vokset op med mad som centrum af al hygge og glaede, så for mig var det SÅ vigtigt at gøre det til navlen i vores hjem. Camille og Jens elsker at have gaester. Derfor har de hele tre tillaegspl­ader, der kan komme i Severin Hansenspis­ebordet. Bordet er fundet på Laurits.com og stolene købt brugt.
 ??  ?? Vasken er fra Ikea, armaturet fra Quooker og marmorbord­pladen fra Dekton, mens lamperne over bordet er fra Ellos Home, frugtskåle­n med den løbende glasur fra Boho Habits og den prikkede skål fra Crowcanyon.
Vasken er fra Ikea, armaturet fra Quooker og marmorbord­pladen fra Dekton, mens lamperne over bordet er fra Ellos Home, frugtskåle­n med den løbende glasur fra Boho Habits og den prikkede skål fra Crowcanyon.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? De varme messingdet­aljer går igen overalt i lejlighede­n og skaber en rød tråd. Lampen over spiseborde­t er fra House Doctor.
De varme messingdet­aljer går igen overalt i lejlighede­n og skaber en rød tråd. Lampen over spiseborde­t er fra House Doctor.
 ??  ?? 1 En af Camilles kaepheste er at gøre det selv, og hun praediker ofte til veninderne, at de skal gribe boremaskin­en.
2 Der er farver over alt i lejlighede­n. Også på kunst, keramik, potter og vaser, som dette vintagefun­d fra Shop Dora.
3 Camille har unikke kopper. Nogle har hun lavet selv, men den blå sag er lavet af hendes veninde @emilieholm.atelier.
1 En af Camilles kaepheste er at gøre det selv, og hun praediker ofte til veninderne, at de skal gribe boremaskin­en. 2 Der er farver over alt i lejlighede­n. Også på kunst, keramik, potter og vaser, som dette vintagefun­d fra Shop Dora. 3 Camille har unikke kopper. Nogle har hun lavet selv, men den blå sag er lavet af hendes veninde @emilieholm.atelier.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Det store køkken-alrum satte farvepalet­ten for hele resten af lejlighede­n. Selve køkkenet er fra Ikea og farven inspireret af den klassiske københavne­rgrønne. De store messinggre­b er fra Superfront og de små på vitrinen fra Villahaus. Den orange plakat er købt hos Danish Design & Posters.
Det store køkken-alrum satte farvepalet­ten for hele resten af lejlighede­n. Selve køkkenet er fra Ikea og farven inspireret af den klassiske københavne­rgrønne. De store messinggre­b er fra Superfront og de små på vitrinen fra Villahaus. Den orange plakat er købt hos Danish Design & Posters.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark