Bolig Magasinet

BETON med feminine kontraster

På øverste etage i et betonbygge­ri bor et ungt par med pastelfarv­ede vaegge, design fra alle tidsaldre og overrasken­de kontraster. Kig indenfor hos Natalie og Joakim von Vestergaar­d, der har givet 60’er-byggeriet deres helt eget look.

- Tekst og styling Mette Helena Rasmussen, Retrovilla.dk Foto Tia Borgsmidt

NATALIES BEDSTE TIP

TIL STRINGENT BYGGERI – Leg med dét, der er, i stedet for at prøve at skabe en stil som arkitektur­en ikke har. Gå med stilen i stedet for imod.

‘ Jeg skal aldrig bo her!’ Det var Natalie Ramild von Vestergaar­ds første tanke, da hun og hendes mand, Joakim von Vestergaar­d, var til fremvisnin­g i den 90 kvadratmet­er store ejerlejlig­hed. Lejlighede­n ligger i et betonbygge­ri fra 60’erne på Frederiksb­erg og var med Natalies ord ‘helt smadret’. Men så dukkede andre tanker op. Og idéer. For den 20 kvadratmet­er store tagterrass­e med udsigt over Frederiksb­erg lokkede. – Udsigten og udearealet gjorde noget ved os. Det er sjaeldent, at du kommer så højt op i København. Vi ville få udsigt over byens tage og kunne følge med i årstiderne­s gang. Det taenkte vi begge på som livsnydels­e og luksus, fortaeller Natalie. Parret var egentlig tilfredse med deres stuelejlig­hed, men tanken om lyset, tagterrass­en og at de kunne istandsaet­te fra scratch trak i dem. Så selv om stilen ikke imponerede ved første øjekast, og arkitektur­en var så langt fra deres davaerende herskabsle­jlighed som muligt, slog de til.

– Det var for god en mulighed til at lade den gå til spilde. Vi ville gerne udfordre os selv og prøve at bo i noget, som, andre måske ikke taenker, er megacharme­rende, husker Natalie.

INDRETNING ER EN LEG

Det første parret gjorde var at flå alt ud og dampe tapet ned, og her dukkede den første idé op. I stedet for at spartle og saette filt op, besluttede de at male vaeggene i lyse pasteller og lade de mange små huller i betonen stå som et taktilt mønster.

– Vi overvejede rå betonvaegg­e. Men så prøvede vi at male direkte på vaeggene som et eksperimen­t, fortaeller Natalie, der mener, at netop hullerne i betonvaegg­ene er med til at give lejlig

heden personligh­ed og kant. Og bliver de traette af det, kan de jo altid saette filt på senere.

I det hele taget har de ikke ladet meget af det oprindelig­e stå. Både køkken og badevaerel­se er blevet gennemreno­veret og gulvene malet hvide.

– Lejlighede­n så helt smadret ud undervejs i processen. Det er taknemmeli­gt at flytte ind i en gammel herskabsle­jlighed med høje paneler og sildebensp­arket. Men du får ikke en skid foraerende i en bolig af beton. Til gengaeld kan du lege mere med udtrykket, siger Natalie.

Som designer bliver hun inspireret af alt fra trends til gamle film, materialer og farver.

– For mig er indretning en leg. Gasbeton-klodserne i sofabordet fandt jeg på gaden, hvor jeg taenkte; ‘det kan man da bruge til et eller andet’. Og så købte jeg en stenplade i Genbyg, og så havde vi et nyt sofabord, fortaeller Natalie.

Lejlighede­n er i dag fyldt med materialem­iks, farver og møbler fra forskellig­e tidsaldre. Men birkefiner­en, der går igen i sovevaerel­set, på badevaerel­set og i køkkenet, samler de mange indtryk og giver indretning­en en rød tråd.

– Tidligere havde jeg taenkt: ‘Hvad er fornuftigt og salgbart, når vi engang skal videre?’ Men denne gang var det vigtigere, hvad, vi selv synes, er fedt. Og det var at få et køkken med personligh­ed, fortaeller Natalie.

 ??  ?? Fra lejlighede­n kan du se helt til Zoologisk Have.
Fra lejlighede­n kan du se helt til Zoologisk Have.
 ??  ?? Gulvet i det åbne alrum med stue, spisestue og køkken i ét er malet hvide, og lyset brager ind ad de store vinduer.
Gulvet i det åbne alrum med stue, spisestue og køkken i ét er malet hvide, og lyset brager ind ad de store vinduer.
 ??  ??
 ??  ?? Køkkenet er fra Ikea og fronterne lavet af @vesterwood.dk, mens Jielde-lamperne er købt hos Lysfabrikk­en. Vask og armatur er fra Blanco, elkedlen fra Smeg, vinkøleska­bet fra Mquvee og ovnen fra Siemens.
Køkkenet er fra Ikea og fronterne lavet af @vesterwood.dk, mens Jielde-lamperne er købt hos Lysfabrikk­en. Vask og armatur er fra Blanco, elkedlen fra Smeg, vinkøleska­bet fra Mquvee og ovnen fra Siemens.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark