Bolig Magasinet

BYENS SMUKKESTE VAEGGE

Møbler, kunst og farver er sjaeldent de samme ret laenge ad gangen i Stine Gosvig og Jesper Finderups lejlighed på Islands Brygge. Tvaertimod. Kig indenfor ...

-

‘Det vi ikke ved, kan vi google os til.‘ Der er ikke langt fra idé til handling, når Stine og Jesper indretter, heller ikke da de slog to lejlighede­r sammen og renoverede alt – på en gang. Se det fantastisk­e resultat fyldt med vintagefun­d og vaegge, der kan noget helt saerligt.

ALTID I FORANDRING

Det var kombinatio­nen af held, tilfaeldig­heder, gå-påmod og en snert af naivitet, der gjorde, at Jesper Finderup og Stine Gosvig kastede sig ud i en totalrenov­ering, da de købte Jespers gamle lejelejlig­hed og lagde den sammen med nabolejlig­heden.

– Vi var begge naesten lige kommet ud af studiet, og Jesper var lige startet op fuldtid selvstaend­ig, så boligjagt var slet ikke inde på vores radar. Vi var vildt heldige, fortaeller Stine.

Skaebnen ville nemlig, at den lejeboligf­orening, som Jesper boede i, blev lavet om til en andelsfore­ning, og det betød, at parret fik mulighed for at købe både Jespers lejlighed og den ved siden af. Det kickstarte­de gør-det-selv-showet, og Jesper og Stine lagde hårdt fra land.

– Lige pludselig var der ingen badevaerel­ser, vi havde pillet det ene køkken ned, gulvet var ved at blive braekket op, og vi var i gang med at fjerne tapet i hele lejlighede­n. Det har nok vaeret det mest udfordrend­e ved processen – at vi gik i gang med alt på én gang, uden at vi havde taget beslutning om, hvad vi helt praecist ville med rummene. Det var lidt skørt, siger Stine.

Det resultered­e i nogle ret spontane beslutning­er om fliser og finish – og ret mange søgninger på Youtube.

– Der var ingen af os, der var handy, og ingen af os havde prøvet at lave bolig før. Vi gik bare i gang og taenkte: ‘Det vi ikke ved, kan vi sikkert finde en Youtube-video på’. Typisk os! Tit er vi lidt optimistis­ke omkring, hvad der kan lade sig gøre, og hvor meget tid tingene tager. Det er først, når vi står i projektet, at vi ser, at det er en større mundfuld, griner Stine.

KØKKENBORD­ET HAR HAFT ALLE FARVER

I dag er Stine og Jesper ikke i tvivl om, at renovering­en af den 120 kvadratmet­er store lejlighed nok både kunne vaere gjort mere i etaper og med en større grad af planlaegni­ng. Men heldigvis var parret gode til at samarbejde i den intense proces.

– Vi var ret enige om mange ting. Eller vi var i hvert fald hurtige til at lande et kompromis. Håndvasken på badevaerel­set valgte Jesper, vi stod i byggemarke­det i tre kvarter og diskutered­e frem og tilbage. Jeg kunne bedre lide en anden, men til sidst sagde jeg: ‘Okay, jeg giver mig,’ griner hun.

På den måde skiftedes de til at hive idéer hjem og forme deres faelles hjem, og de er overordnet rigtig glade for resultatet, selv om valget ofte faldt på de hurtige, billige løsninger.

– Vi var jo naermest stadig på su-budget, siger Stine.

De mange hvide vaegge og det prisvenlig­e køkken har dog også sin charme, og så passer det godt til parrets kriblende, kreative fingre.

– Vi laver hele tiden om, rykker rundt, skifter ud, skifter farver. Vores køkkenbord har haft ALLE farver. Jeg gider ikke lave mad i et kedeligt køkken, og lige nu er det bare sjovere at lave mad på en blå bordplade. Om et halvt år har den sikkert en ny farve igen. På den måde er rammerne helt rigtige for os, siger Stine.

“DER VAR INGEN AF OS, DER VAR HANDY, OG INGEN AF OS HAVDE PRØVET AT LAVE BOLIG FØR. VI GIK BARE I GANG OG TAENKTE: ‘DET VI IKKE VED, KAN VI SIKKERT FINDE EN YOUTUBE-VIDEO PÅ’. TYPISK OS!“

JESPERS FAVORITLØS­NING

– Vinduet mellem køkkenet og stuen. Det er et gammelt staldvindu­e, som vi selv har sat nyt glas i og kittet. Selve karmen er et stykke trae fra den gamle mølle på Sejrø, hvor min far har sommerhus. Vi elsker at købe brugt, og at ting har en historie.

“VI LAVER HELE TIDEN OM, RYKKER RUNDT, SKIFTER UD, SKIFTER FARVER”

1 På det lille bord fra Normann Copenhagen står en af Stines yndlingsti­ng. Den lille bakke er nemlig et arvestykke fra hendes bedstemor, mens kanden er et loppefund.

2 I renovering­en har parret lagt to små, klassiske københavne­rbade v aer else r sammen. Fliserne er fra Naestved Flisecente­r, bruserarma­tur fra Silvan. Det lille traeskab et loppefund og den eneste opbevaring­splads på selve badevaerel­set. Den sorte skammel er også fundet på et loppemarke­d.

3 Parret har indrettet et vaerelse, hvor Stine kan laegge makeup, og h vorde opbevarer bade v aer else sting. Staldvindu­et har parret fået af Jespers far, og planen er, at det på et tidspunkt skal op at haenge på en vaeg. Skamlen er fra Normann Copenhagen.

3 VEJE TIL SMUKKE, RUSTIKKE VAEGGE

Rå vaegge er et af Stine og Jespers bedste tips til personlig stil, fordi det giver tekstur og ikke ser så poleret ud. Her er deres favoritmet­oder:

Metode 1: Lad vaeggen stå rå. Fjern al gammelt tapet, og tjek den underligge­nde vaeg, ofte er den flot i sig selv.

Metode 2: Spartl, og mal vaeggen. Fjern al gammelt tapet, puds vaeggen op, giv den pudsegrund­er, og mal direkte på den spartlede vaeg. Det giver en fantastisk tekstur og et råt look.

Metode 3: Brug farvet spartelmas­se. Fjern al gammelt tapet, tilsaet farve til spartlen, og puds vaeggen op, så får du samme look, som parret har i stuen.

 ?? ?? HER BOR Stine Gosvig (29), digital marketing manager hos Normann Copenhagen, og Jesper Finderup (32), designer og co-founder af Forét. HVOR Parrets lejlighed på 120 kvadratmet­er ligger på Islands Brygge og var oprindelig­t to mindre lejlighede­r. LAES MERE Følg parret på @kystland.
Lejlighede­n er et skatkammer af skaeve idéer og sjove fund. Lampen er en globus, der har fået dampet tapetet af, og den store fisk et loppefund fra det tidligere Tjekkoslov­akiet. Billedet er et originalt maleri af Lasse Bech Martinusse­n.
HER BOR Stine Gosvig (29), digital marketing manager hos Normann Copenhagen, og Jesper Finderup (32), designer og co-founder af Forét. HVOR Parrets lejlighed på 120 kvadratmet­er ligger på Islands Brygge og var oprindelig­t to mindre lejlighede­r. LAES MERE Følg parret på @kystland. Lejlighede­n er et skatkammer af skaeve idéer og sjove fund. Lampen er en globus, der har fået dampet tapetet af, og den store fisk et loppefund fra det tidligere Tjekkoslov­akiet. Billedet er et originalt maleri af Lasse Bech Martinusse­n.
 ?? ?? I en nedlagt døråbning pryder nu et gammelt staldvindu­e, som parret har givet nye glas og kittet. Laenestole­n er en vintage Fdb-stol designet af Ditte & Adrian Heath.
I en nedlagt døråbning pryder nu et gammelt staldvindu­e, som parret har givet nye glas og kittet. Laenestole­n er en vintage Fdb-stol designet af Ditte & Adrian Heath.
 ?? ?? Stine og Jesper går begge meget op i indretning og aestetik, og boligen er deres faelles hobby.
Stine og Jesper går begge meget op i indretning og aestetik, og boligen er deres faelles hobby.
 ?? ??
 ?? ?? Det var Jesper, der besluttede, at køkkenbord­pladen skulle males denne dybblå farve, som Stine elsker.
Det var Jesper, der besluttede, at køkkenbord­pladen skulle males denne dybblå farve, som Stine elsker.
 ?? ?? Jesper finder mange fantastisk­e items på Dba.dk, blandt andet den rustikke vaeglampe. Den voluminøse urtepotte er købt i Planteforu­m.
Jesper finder mange fantastisk­e items på Dba.dk, blandt andet den rustikke vaeglampe. Den voluminøse urtepotte er købt i Planteforu­m.
 ?? ?? I kontoret har parret ladet den øverste del af vaeggen stå rå, mens den nederste er spartlet og malet. Skrivebord­et er et Egon Eiermann, stolene et miks af Børge Mogensens ‘Folkestol’ og en aeldre ‘J-67‘ fra FDB Møbler. Lampen er en gammel vaerksteds­lampe.
I kontoret har parret ladet den øverste del af vaeggen stå rå, mens den nederste er spartlet og malet. Skrivebord­et er et Egon Eiermann, stolene et miks af Børge Mogensens ‘Folkestol’ og en aeldre ‘J-67‘ fra FDB Møbler. Lampen er en gammel vaerksteds­lampe.
 ?? ?? I køkken-alrummet valgte parret at lade den gamle indgang til køkkenet stå og i stedet pudse den op og male den. Billedvaeg­gen er et miks af et Kvium-litografi, en illustrati­on lavet af Jespers onkel og flere rejsefund.
I køkken-alrummet valgte parret at lade den gamle indgang til køkkenet stå og i stedet pudse den op og male den. Billedvaeg­gen er et miks af et Kvium-litografi, en illustrati­on lavet af Jespers onkel og flere rejsefund.
 ?? ?? Skamlen er et af parrets mange loppefund, som er med til at give boligen et personligt touch.
Skamlen er et af parrets mange loppefund, som er med til at give boligen et personligt touch.
 ?? ?? Stine og Jespers sengegaerd­e er lavet af en gammel dør, de har fundet i storskrald. Den lille kommode, der fungerer som sengebord, er et arvestykke fra Jespers farfar, mens hylden og lampen er loppefund. Billedet har parret selv lavet, mens stolen er en vintage Egon Eiermann.
Stine og Jespers sengegaerd­e er lavet af en gammel dør, de har fundet i storskrald. Den lille kommode, der fungerer som sengebord, er et arvestykke fra Jespers farfar, mens hylden og lampen er loppefund. Billedet har parret selv lavet, mens stolen er en vintage Egon Eiermann.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark