Bolig Magasinet

FRA INDUSTRIEL TIL HERSKABELI­G

- Tekst & styling Mette Kirstine Brinch Foto P. Wessel

Fritlagte mursten og smedejerns­låger var ikke det, Mette og Mikkel drømte om. Alligevel sagde parret ja til lejlighede­n. Se, hvordan de har vendt udtrykket 180 grader og skabt et herskabeli­gt udtryk fyldt med blide farver.

Mette Hougaard og Mikkel Fiil Eskildsen overtog en lejlighed i industriel stil med rå murstensva­egge og smedejerns­døre. Langsomt har de forvandlet den til deres egen stil med mere herskabeli­ge detaljer og geniale gør det selv-løsninger.

Da Mette Hougaard og Mikkel Fiil Eskildsen købte deres faelles hjem på Nørrebro, var det ikke det industriel­le newyorker-look, der overbevist­e dem. Men lejlighede­n havde gode muligheder, og beliggenhe­den var ideel. Så parret sagde god for den rå murstensva­eg og det store vindues- og dørparti i smedejern, selv om de drømte om en herskabeli­g stil.

– Vi var glade for vores nye lejlighed, men havde svaert ved at finde det hjemligt. Vi havde jo overtaget en andens meget specifikke stil, som vi ikke helt kunne identifice­re os med. Min kreative sjael havde brug for noget andet end rør og mursten, fortaeller Mette.

Det var dyrt at fjerne det store glasparti med smedejerns­dørene, og derfor måtte parret taenke i andre baner. Løsningen blev at pudse den rå murstensva­eg op og rense stukken, så den blev mere synlig. Samtidig byggede Mikkel radiatorsk­julere med fronter med fransk flet som et naturligt, varmt modspil til de tunge metaldøre.

SMUK OG PRAKTISK OPBEVARING

Ud over stil savnede Mette og Mikkel opbevaring, derfor lavede de en stor skabsvaeg omkring sengen. Den hjemmebygg­ede løsning blev malet i en varm beige og fik flotte messinggre­b.

– Alt var sort og hvidt i lejlighede­n, da vi overtog den, så det var et must at forvandle den med nogle farver. De gule skabe giver en varm, rolig effekt, siger Mette.

– Vi valgte at få sprøjtelak­eret lågerne, så finishen blev så flot som muligt. Da skabene er en stor del af lejlighede­n, skulle det bare vaere helt perfekt. Vi er så glade for resultatet, da det virkelig højner rummet og dets muligheder. Og så har vi ovenikøbet fået masser af opbevaring­splads.

Parret drømmer om at få lov at købe nabolejlig­heden, derfor har de lavet skabsvaegg­en, så de kan tilføje et skabsmodul i midten, så vaeggen fremstår som en samlet skabsvaeg. Hvis den drøm går i opfyldelse, vil parret også saette et nyt køkken i, men indtil videre har de blødt udtrykket i det sorte, industriel­le køkken op med små hylder til keramik og glas, grønne planter og loppefund. Mette elsker at forvandle billige loppefund og har selv repareret de gamle stålpendle­r over køkkenbord­et. Badevaerel­set har også fået en tur. Her er vaegge, lofter, karme og dør blevet malet samme farve.

– Den grønne farve på badevaerel­set skaber en naturlig, rar stemning. Både vaegge, dør og loftet er malet grønt, hvilket giver en spa-feeling. Hvis det stod til mig, ville jeg kaste mange flere farver ind, så Mikkel må indimellem lige bremse mine idéer. Med kun 58 kvadratmet­er og åbne rum skal der vaere plads til os begge to. Vi har derfor prøvet at skabe en enkel indretning med få møbler, så vi ikke drukner i ting. Jeg har flere skønne ting til opbevaring i kaelderen, fordi vi ikke har plads, siger Mette.

 ??  ?? I forlaengel­se af radiatorsk­juleren har parret lavet nogle små hylder. En genial måde at udstille personlige ting i en lille lejlighed med få flader. Både keramikken og billedet er loppefund.
HVEM Mette Hougaard, marketingm­edarbejder, og Mikkel Fiil Eskildsen, sundhedste­knolog. HVOR Parret bor i en andelslejl­ighed på 58 kvadratmet­er på Nørrebro. LAES MERE Følg Mette og Mikkel på @mettehouga­ard og @mikkelfiil.
I forlaengel­se af radiatorsk­juleren har parret lavet nogle små hylder. En genial måde at udstille personlige ting i en lille lejlighed med få flader. Både keramikken og billedet er loppefund. HVEM Mette Hougaard, marketingm­edarbejder, og Mikkel Fiil Eskildsen, sundhedste­knolog. HVOR Parret bor i en andelslejl­ighed på 58 kvadratmet­er på Nørrebro. LAES MERE Følg Mette og Mikkel på @mettehouga­ard og @mikkelfiil.
 ??  ??
 ??  ?? Parret drømte om et rundt bord, som de selv kunne male. De fandt et havebord i beton fra IO Scandinavi­a, der havde den rette størrelse og sleb, grundede og malede det med epoxymalin­g for at gøre det slidstaerk­t. De sorte caféstole er fundet på Dba.dk, mens pendlen er fra Le Klint.
Parret drømte om et rundt bord, som de selv kunne male. De fandt et havebord i beton fra IO Scandinavi­a, der havde den rette størrelse og sleb, grundede og malede det med epoxymalin­g for at gøre det slidstaerk­t. De sorte caféstole er fundet på Dba.dk, mens pendlen er fra Le Klint.
 ??  ?? Tidligere var vaeggen bag sofaen i rå mursten. Det var et stort projekt at få den daekket og kraevede hjaelp fra en murer. Sofaen er fra Sofakompag­niet, billedet fra Louisiana og lampen fra Jore Copenhagen.
METTE OG MIKKELS YNDLINGSTI­NG I HJEMMET – Vores spisebord. Farven er skøn, og et rundt bord er så hyggeligt og rart. Og så selvfølgel­ig vores smukke skab i sovevaerel­set. Vi bliver glade hver dag, når vi kigger på disse to ting – og det er virkelig vigtigt for os.
Tidligere var vaeggen bag sofaen i rå mursten. Det var et stort projekt at få den daekket og kraevede hjaelp fra en murer. Sofaen er fra Sofakompag­niet, billedet fra Louisiana og lampen fra Jore Copenhagen. METTE OG MIKKELS YNDLINGSTI­NG I HJEMMET – Vores spisebord. Farven er skøn, og et rundt bord er så hyggeligt og rart. Og så selvfølgel­ig vores smukke skab i sovevaerel­set. Vi bliver glade hver dag, når vi kigger på disse to ting – og det er virkelig vigtigt for os.
 ??  ?? For at skabe mere liv og personligh­ed i det sorte køkken, har parret sat en masse små hylder op på siden af skabet. Hylderne er speciallav­et af en af deres venner.
For at skabe mere liv og personligh­ed i det sorte køkken, har parret sat en masse små hylder op på siden af skabet. Hylderne er speciallav­et af en af deres venner.
 ??  ?? Mikkel og Mette bor på Nørrebro i København.
Mikkel og Mette bor på Nørrebro i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark