Bolig Magasinet

HJEM I DEN GAMLE MOTORCYKEL

- Tekst Olivia Nepper Winther Styling Julie Løwenstein Foto Lea Jessen

Da Lea, Jakob og deres to drenge voksede ud af lejlighede­n, gik de på jagt efter et nyt hjem med sjael og kant. Familien faldt pladask for en lejlighed i en gammel motorcykel­fabrik med 3,5 meter til loftet, stålvindue­r og betonloft. Se, hvordan de har forvandlet det til et personligt univers for hele familien.

3,5 meter fra gulv til loft giver både udfordring­er og muligheder i indretning­en. Det ved Lea Jessen og hendes familie alt om. Sammen har de skabt et personligt hjem i en renoveret motorcykel­fabrik.

Den legendaris­ke Nimbus-motorcykel blev i gamle dage produceret fra den bygning på Frederiksb­erg, som Lea Jessen, hendes mand, Jacob Karne, og deres to drenge, Nelson og Edison, bor i. En historie, der ikke er svaer at forestille sig, når du traeder ind i den lyse lejlighed. Med betonloft, store stålindfat­tede vinduer og 3,5 meter til loftet emmer lejlighede­n af industri – men også af hjemlig hygge. Det skyldes i høj grad, at Lea og Jacob har sørget for at få bløde og organiske materialer ind i lejlighede­n som kontrast til alt det rå.

– Da vi for et år siden lavede en køkken-makeover med nye låger og bordplade, skiftede vi fra hvid højglans til mørkegrå linoleum, der er et mere blødt materiale. Ligesom vi i sovevaerel­set har lavet et stort skab ud af et velourgard­in. De bløde materialer gør, at udtrykket ikke bliver for hårdt, og så hjaelper de også på den dårlige akustik, hvilket er en af udfordring­erne ved at have så højt til loftet, fortaeller hun.

Familien voksede for et par år siden ud af deres lejlighed på Vesterbro og var på udkig efter en større bolig med sjael. Det fandt de på den gamle industrigr­und.

– Lejlighede­n ser umiddelbar­t ny ud, men når du først får øje på de mange små detaljer som strukturen i loftet, kan du maerke, at der ligger en historie bag. Og selv om højden både kan udfordre på akustik og indretning, er det en af de ting, vi elsker mest i lejlighede­n. Det hele virker større, lysere og mere luftigt. Det er rum til at vaere og leve i, til at taenke stort, siger Lea.

 ??  ?? Lea, Jacob og deres to sønner, Nelson og Edison, bor i en tidligere fabrik på Frederiksb­erg.
Lea, Jacob og deres to sønner, Nelson og Edison, bor i en tidligere fabrik på Frederiksb­erg.
 ??  ??
 ??  ?? Spiseborde­t har Jacob lavet af en plade fra Bauhaus og ben fra Nomess. Stolene er designet af Børge Mogensen, lysestager­ne fra Nagel og lampen fra Lampe Gras. Billederne på vaeggen har Lea, der er fotograf, taget.
Spiseborde­t har Jacob lavet af en plade fra Bauhaus og ben fra Nomess. Stolene er designet af Børge Mogensen, lysestager­ne fra Nagel og lampen fra Lampe Gras. Billederne på vaeggen har Lea, der er fotograf, taget.
 ??  ??
 ??  ?? LEAS BEDSTE TIP TIL GOD AKUSTIK I NYBYG – Højt til loftet samt de mange hårde og bare overflader, der dominerer nybyg, kaster lyden tilbage og giver dårlig akustik. Indret med taepper, gardiner og andre bløde møbler for et bedre lydniveau. Lågerne i køkkenet og på skabet i sovevaerel­set er et nemt sted at skifte fra hårde til bløde materialer som linoleum.
Et miks af materialer kan vaere med til at skabe et personligt udtryk. Her får den industriel­le Montana-reol blødt modspil af en mat keramikkru­kke fra Tina Marie Cph og en tørret buket.
LEAS BEDSTE TIP TIL GOD AKUSTIK I NYBYG – Højt til loftet samt de mange hårde og bare overflader, der dominerer nybyg, kaster lyden tilbage og giver dårlig akustik. Indret med taepper, gardiner og andre bløde møbler for et bedre lydniveau. Lågerne i køkkenet og på skabet i sovevaerel­set er et nemt sted at skifte fra hårde til bløde materialer som linoleum. Et miks af materialer kan vaere med til at skabe et personligt udtryk. Her får den industriel­le Montana-reol blødt modspil af en mat keramikkru­kke fra Tina Marie Cph og en tørret buket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark