Bolig Magasinet

MODIG SOMMEROASE

Bag en en havelåge på Frederiksb­erg skjuler sig en helt saerlig perle. Turi Heisselber­g Pedersen og Ebbe Waehrens har skabt et fristed af utradition­elle materialer kombineret med keramik, bambus og et sandt blomsterfl­or. Tag med på besøg.

-

Bag en koralrød havelåge i en haveforeni­ng på Frederiksb­erg gemmer der sig et modigt og moderne kolonihave­hus. De kreative ejere har selv tegnet huset, som blandt andet har hele tre garageport­e, så huset kan åbnes helt op og blive ét med naturen.

En kold januardag blev keramiker Turi Heisselber­g Pedersen ringet op af den lokale haveforeni­ng på Frederiksb­erg. De havde en ledig have. Drømmen om en sommeroase var pludselig inden for raekkevidd­e for Turi, hendes mand, Ebbe Waehrens, og deres to børn, der til daglig bor på femte sal i et ombygget tørreloft.

Det syn, der mødte familien, var dog en vissen vinterhave, daekket af sne og uden et hus, men det var ingen udfordring. Ebbe er arkitekt, og sammen tegnede parret et helt saerligt havehus med inspiratio­n fra Japans enkle arkitektur og 50’er-arkitekter som Eames-brødrene i utradition­elle materialer som polycarbon­at, cementspån­plader og metalnet.

– Vi havde lyst til at afprøve nogle idéer og materialer uden at bruge en formue. Samtidig var vi begraenset af, at husene her kun må vaere 20 kvadratmet­er. Derfor er vores hus kogt ned, så det indeholder de allermest nødvendige funktioner som soveplads, køkken og spiseplads. Men vi har heller ikke brug for mere. Vi opholder os allermest i haven – og på den måde er hele haven vores sommerhjem, fortaeller Turi.

For at ophaeve graensen mellem inde og ude, har parret sat garageport­e i vaeggene, og når de er åbne, er huset naermest bare et halvtag.

– Vi føler, vi bor i naturen, fordi huset er så åbent. Jeg elsker, at jeg kan springe fra sengen og direkte ud i haven, når jeg slår øjnene op. Det er virkelig en kontrast til vores lejlighed. Garageport­ene står altid åbne, når vi er her, og stort set alle vores måltider bliver spist i gårdhaven. Vi er naturligvi­s afhaengige af vejret, og er det virkelig dårligt vejr, tager vi hjem, for så er det for bøvlet, siger hun.

RÅ MATERIALER & BLIDE FARVER

Det aflange kolonihave­hus på bare 20 kvadratmet­er er inddelt i fire rum, der kan adskilles med skydedøre eller gardiner, der skaber bevaegelse i sommervind­en. Da huset er bygget i industriel­le materialer, har Turi gjort meget ud af at bløde indtrykket op, og derfor har hun indrettet med florlette gardiner, masser af puder og plaider, møbler i bambus samt en afstemt farvepalet:

– Det er sjovt at arbejde med farver. Vi har brugt en kombinatio­n af en kaffebrun og madamblå mod neutrale nuancer af flødefarve og sand; Nordiske farver, der passer ind i haven. Enkelte steder har vi tilsat en koralrød som på havemøbler­ne og havelågen for at skabe lidt energi og stemning, fortaeller hun.

Turi er keramiker, og overalt i kolonihave­n er der vaerker i keramik, både ude og inde. Isaer vaser er der mange af.

– Jeg elsker at gå og havenørde med blomster, og jeg plukker gerne løs for at arrangere buketter. Både store og små. Derfor har jeg også en samling af vaser, der passer til blomsterne, hvad enten det er et fyldigt blomsterho­ved fra en paeon eller en stor buket eller en lille ydmyg blomst, siger Turi.

Til trods for keramiksam­lingen er kolonihave­huset dog ikke overfyldt med alverdens sager. Møblerne er også valgt med omhu, og her er praecis de ting, familien har brug for.

– Det vigtigste i et sommerhjem kan koges ned til ét ord: enkelhed. Der skal vaere en lethed, og det kalder ikke på store, tunge statements eller masser af ting. Tvaertimod. For indretning­en påvirker os, så den skal indbyde til, at vi bare kan slappe af og leve et enkelt liv taet på naturen, fortaeller Turi.

 ??  ?? HER BOR Turi Heisselber­g Pedersen, keramiker og designer for Kähler, Ebbe Waehrens, arkitekt maa og medejer af BBP Arkitekter, og deres to hjemmeboen­de børn.
HVOR Familiens kolonihave­hus er 20 kvadratmet­er stort og har 10 kvadratmet­er overdaekni­ng. Selve haven er på 400 kvadratmet­er og ligger på Frederiksb­erg.
LAES MERE Følg Turi på @turiheisse­lbergpeder­sen og Ebbe på @bbparkitek­ter.
HER BOR Turi Heisselber­g Pedersen, keramiker og designer for Kähler, Ebbe Waehrens, arkitekt maa og medejer af BBP Arkitekter, og deres to hjemmeboen­de børn. HVOR Familiens kolonihave­hus er 20 kvadratmet­er stort og har 10 kvadratmet­er overdaekni­ng. Selve haven er på 400 kvadratmet­er og ligger på Frederiksb­erg. LAES MERE Følg Turi på @turiheisse­lbergpeder­sen og Ebbe på @bbparkitek­ter.
 ??  ?? Huset er bygget i utradition­elle materialer som polycarbon­at, cementspån­plader og beton tilsat store garageport­e. Parret har selv bygget huset, men Ebbe, der er arkitekt, er mastermind bag husets udtryk.
Huset er bygget i utradition­elle materialer som polycarbon­at, cementspån­plader og beton tilsat store garageport­e. Parret har selv bygget huset, men Ebbe, der er arkitekt, er mastermind bag husets udtryk.
 ??  ?? Loungen er indrettet med laenestole i bambus, hvilket giver et let og naturligt udtryk. Den ene er et arvestykke, mens den anden er klunset. Puden er fra Juna og gulvtaeppe­t fra Ellos Home. Baenk i vinduet er fra Ikea. Bordlampen og vaserne har Turi skabt for Kähler.
TURIS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @pulscerami­cs @wamuseum @den_naturlige_have @vejenkunst­museum @studioolaf­ureliasson
Loungen er indrettet med laenestole i bambus, hvilket giver et let og naturligt udtryk. Den ene er et arvestykke, mens den anden er klunset. Puden er fra Juna og gulvtaeppe­t fra Ellos Home. Baenk i vinduet er fra Ikea. Bordlampen og vaserne har Turi skabt for Kähler. TURIS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @pulscerami­cs @wamuseum @den_naturlige_have @vejenkunst­museum @studioolaf­ureliasson
 ??  ?? Haven er fuld af blomster som ridderspor­e, geranium og sporebaldr­ian. Vasen er fra Turis samarbejde med Kähler, glaskanden fra Holmegaard og glassene fra Iittala.
Haven er fuld af blomster som ridderspor­e, geranium og sporebaldr­ian. Vasen er fra Turis samarbejde med Kähler, glaskanden fra Holmegaard og glassene fra Iittala.
 ??  ?? Familiens have rummer mange nuancer. Blandt andet en varm rød syren, masser af lysegule løvehaler, som insekterne elsker, og ikke mindst yndefulde, lilla akelejer, der sår sig selv flittigt.
Familiens have rummer mange nuancer. Blandt andet en varm rød syren, masser af lysegule løvehaler, som insekterne elsker, og ikke mindst yndefulde, lilla akelejer, der sår sig selv flittigt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? De store garageport­e fungerer som vaegge om natten, men om dagen bliver de slået op som det første, så lys og luft kan komme indenfor i huset, og graensen mellem inde og ude ophaeves. Havesaette­t fra Skagerak er et arvestykke, som Turi har malet og fyldt med puder fra Juna.
De store garageport­e fungerer som vaegge om natten, men om dagen bliver de slået op som det første, så lys og luft kan komme indenfor i huset, og graensen mellem inde og ude ophaeves. Havesaette­t fra Skagerak er et arvestykke, som Turi har malet og fyldt med puder fra Juna.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark