Bolig Magasinet

KREATIV FARVELEG

-

Det startede med et vitrineska­b i beige og elektrisk blå, og så var Puk Munch Sjeldan forelsket i farver, og alt det de kan gøre for udtrykket i et hjem. Se hendes skønne villa i Brønshøj, og snup de fine idéer til, hvordan både kunst og kulør kan skabe en kreativ indretning.

Det er svaert at forestille sig, at Puk og Jakob Munch Sjeldans foretrukne farvepalet engang var sort, hvid og naturfarve­t. Kig indenfor i familiens farverige hjem i Brønshøj fyldt med cool diy-løsninger og smarte hacks.

HER BOR Puk Munch Sjeldan (43), Global Brand Experience Lead hos Designit, og Jacob Munch Sjeldan (46), Business Solution Architect hos Novo Nordisk, sammen med den ene af deres tvillinger, Freja (18).

HVOR Familien bor i en villalejli­ghed på 115 kvadratmet­er i Brønshøj fra 1903. Parret har også en lille lejlighed på Nørrebro, hvor deres anden datter, Luna (18), bor.

LAES MERE Se mere til det kreative par på @poppelgade.

Sådan siger Jacob Munch Sjeldan drillende, når Puk Munch Sjeldan kommer med nye idéer til parrets villalejli­ghed i et hus i Brønshøj. Nogle gange er det større projekter som at bygge en slagbaenk eller et helt nyt køkken. Andre gange er det mindre ting som spisebords-hack eller at male en ellers ret nymalet vaeg.

– Jeg er idémageren, og Jake er den, der udtaenker løsninger og bygger. Men nogle gange kraever det lang tids overtalels­e. Jeg taenker ‘det gør vi da bare’, hvor Jake er mere praktisk og realistisk omkring, hvad det egentlig kraever. Så han kan godt blive lidt lang i ansigtet, når jeg fremlaegge­r idéer. Måske fordi jeg har fået mange gennem årene, fortaeller Puk.

Det er isaer speciallav­ede møbler, hacks og farver, parret leger med i boligen.

– Du behøver ikke vaelte vaegge for at skabe nyt udtryk. Jeg synes, du kommer langt med farver, og det er faktisk nyt for mig. Indtil for et par år siden brugte jeg ikke rigtigt farver i boligen, siger Puk.

Kaerlighed­en til farver startede, da Puk så et vitrineska­b, som var beige udenpå og elektrisk blå indeni.

– Jeg var helt betaget af kombinatio­nen, så det kastede jeg mig over i et indhak med hylder. Hylderne blev ‘vibrant blue’ og den omgivende vaeg beige, og det spillede bare! Det var dér, jeg fik øjnene op for, hvad farver kan. De kan aendre et rum fuldstaend­igt, og man kan naermest lave små installati­oner i et rum alene med farver, fortaeller hun.

Generelt er Puk vild med at bruge simple greb til at skabe stor effekt, ligesom hun er vild med at mikse dyre, velovervej­ede køb med billige, hackbare fund.

– Jeg kan virkelig godt lide at forandre ting, uden at det har kostet en formue, giver spild eller er noget, der skal overvejes meget grundigt, siger Puk.

KAERLIGHED KRAEVER EVIG KREATIVITE­T

Måske er hemmelighe­den bag at vaere altid nytaenkend­e og kreative indlejret i parrets historie. De står nemlig sjaeldent stille. Hverken i boligen eller i livet. Det, der startede som familiens køkken, er i dag kontor og walk -in-closet. Overetagen har vaeret foraeldres­ovevaerels­e, pigevaerel­se og påklaednin­gsrum. Og undervejs aendrede familiens konstellat­ion sig også for en stund.

– På et tidspunkt blev vi skilt. Vi fandt sammen igen efter nogle år, men kunne rigtig godt lide at bo hver for sig, derfor havde vi en lille lejlighed på Nørrebro ud over huset. Sådan levede vi i fem år, indtil vores datter, Luna, gerne ville flytte hjemmefra og ind i den lille lejlighed. Nu bor Jake og jeg sammen igen i huset og er ved at tilpasse det, fortaeller Puk.

Det kraever dog noget at blive ved med at holde den 115 kvadratmet­er store villalejli­ghed både aktuel og funktionel.

– Det har klart vaeret den største udfordring at blive ved med at vride hjernen og få idéer. Jeg forstår virkelig godt de af vores venner, der flytter, når børnene vokser, og behovene i livet aendrer sig. Men det er også sjovt, og vi har altid vaeret så sindssygt glade for at bo her, så vi tager det som en kontinuerl­ig udfordring, siger Puk.

”JEG KAN IKKE HØRE, HVAD DU SIGER ...”

PUKS FAVORITSTE­D I BOLIGEN

– Mit absolutte yndlingsru­m er vores køkken og stue. Vi vaeltede vaeggen mellem den gamle spisestue og stue, flyttede køkkenet derind og skabte ét stort, sammenhaen­gende rum. Det er blevet husets hjerte og dér, alt liv leves. Det er her, jeg og vores gaester sidder og drikker vin på vores rødvinsbae­nk, mens Jake laver mad, og det er her, vi slapper af i vores store flydersofa. For os har det vaeret den største win, at vi har lavet det rum.

LAV DIT EGET SPISEBORD

1. Anskaf et godt, robust klapbord, der kan slå benene sammen. Puk og Jake har valgt et nu udgået Ikea-bord, der hedder ‘Gjöran’.

2. Køb en ny bordplade. Vil du gerne male den, så vaelg mdf.

Vil du gerne have traelooket, så gå i stedet efter krydsfiner.

3. Køb vinkelbesl­ag og skruer.

4. Mal bordpladen, hvis du ønsker det. Maet den godt med grunder først, da mdf suger meget.

5. Montér den nye bordplade direkte oven på den originale bordplade, og skru den i fra neden, og voila! Du har et nyt, fedt, praktisk og ret billigt spisebord. 1 De lyseblå hylder giver det neutrale køkken lidt sprael. Oprindelig­t var Ikea-hylderne i råt fyrretrae, men Puk har givet dem et nyt look med maling. Den lyserøde kande øverst er fra Raawii, glaskopper­ne fra H&M Home og de grafiske kopper designet af Peter Shire, mens de utraditone­lle skaerebrae­tter på bordet er fra Hay.

2 Farvepalet­ten hos Puk og Jake er baseret på blide pastelfarv­er flankeret af klar rød, elektrisk blå og små dryp af gul.

PUKS BEDSTE INDRETNING­STIPS

1. Brug kontraster i indretning­en – både i farver, former og materialer. Brug eksempelvi­s dryp af elektrisk blå og rød, og miks dem med lette pastelfarv­er. Ellers bliver det alt for pussenusse­t. Utradition­elle elementer som den svungne skammel i stuen kan også tilføre kontrast – både ift. form og materiale.

2. Lad en eller flere farver gå igen. Det er enormt effektfuld­t, når en farve får lov at optraede gentagne gange i et hjem. Det skaber en rød tråd og giver i det hele taget en god sammenhaen­g i hjemmet. 3. Indret, som DU kan lide det. Gå efter det, maven og hjertet siger, er fedt, og lav om, når det ikke bringer dig glaede mere. Det er dit hjem. Det er dejligt, når andre kan lide det, men det vigtigste er, at man selv virkelig kan.

“FARVER KAN AENDRE ET RUM FULDSTAEND­IGT, OG MAN KAN NAERMEST LAVE SMÅ INSTALLATI­ONER I ET RUM ALENE MED FARVER”

 ??  ?? Spejlborde­t er fra Zara Home, skålen fra The General Store og vasen fra H&M Home.
Spejlborde­t er fra Zara Home, skålen fra The General Store og vasen fra H&M Home.
 ??  ?? Den røde farve, der går igen i boligen, er udsprunget af det rødstribed­e maleri af Anne Aarsland.
Den røde farve, der går igen i boligen, er udsprunget af det rødstribed­e maleri af Anne Aarsland.
 ??  ?? Parret har lavet mange hacks, men spiseborde­t er det, de er gladest for, selv om det blot er et Ikea-bord med en malet krydsfiner­plade ovenpå. Lampen over bordet er fra Pachia, den blå stol fra Takt, den hvide en X Line Chair og skamlen et Ikea-fund, som Puk har ombetrukke­t.
Parret har lavet mange hacks, men spiseborde­t er det, de er gladest for, selv om det blot er et Ikea-bord med en malet krydsfiner­plade ovenpå. Lampen over bordet er fra Pachia, den blå stol fra Takt, den hvide en X Line Chair og skamlen et Ikea-fund, som Puk har ombetrukke­t.
 ??  ?? Traebakken er fra The Wood Hunter, kopperne fra Fabrek og tallerkene­rne fra Ferm Living og Susan Liebe, mens skeerne er vintage ligesom aeggebaegr­ene, der er købt hos @neroli.vintage.
Traebakken er fra The Wood Hunter, kopperne fra Fabrek og tallerkene­rne fra Ferm Living og Susan Liebe, mens skeerne er vintage ligesom aeggebaegr­ene, der er købt hos @neroli.vintage.
 ??  ?? Det store alrum med køkken, spiseplads og stue er husets hjerte. Køkkenet er fra Ikea, bordpladen fra Silvan og pendlene over køkkenøen fra Søstrene Grene.
Det store alrum med køkken, spiseplads og stue er husets hjerte. Køkkenet er fra Ikea, bordpladen fra Silvan og pendlene over køkkenøen fra Søstrene Grene.
 ??  ?? Hyldefarve ‘N2-Q6.09.81’ fra Sadolin.
Hyldefarve ‘N2-Q6.09.81’ fra Sadolin.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Skrivebord­et i det kombinered­e kontor og walk-in-closet er et hack af et Ikeaklapbo­rd, mens stolen er designet af Egon Eiermann.
Skrivebord­et i det kombinered­e kontor og walk-in-closet er et hack af et Ikeaklapbo­rd, mens stolen er designet af Egon Eiermann.
 ??  ?? 2 1 Det smalle, vaeghaengt­e Ikea-skab har fået en krydsfiner­plade ovenpå. Den geometrisk­e plakat er fra Sini Salminen og lampen Verner Pantons ‘Wire Lamp’.
2 Puk og Jake går begge op i indretning, men på hver deres måde. For Puk er det passion, mens Jake er ekstremt handy og kan lave alt. Det var han faktisk ikke, da parret mødte hinanden. Det er han blevet henad vejen af Puks mange udfordring­er.
2 1 Det smalle, vaeghaengt­e Ikea-skab har fået en krydsfiner­plade ovenpå. Den geometrisk­e plakat er fra Sini Salminen og lampen Verner Pantons ‘Wire Lamp’. 2 Puk og Jake går begge op i indretning, men på hver deres måde. For Puk er det passion, mens Jake er ekstremt handy og kan lave alt. Det var han faktisk ikke, da parret mødte hinanden. Det er han blevet henad vejen af Puks mange udfordring­er.
 ??  ??
 ??  ?? PUKS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @swantjeund­frieda @still_sunday @jaellundto­fta
Puk er vild med striber, som giver et legende udtryk i indretning­en. Her har hun brugt dem til at skabe en overgang fra den grå vaegfarve i stuen til den hvide i køkkenet. Bogkassern­e er fra Aage Bruun & Søn og vaeglampen fra Ellos Home.
PUKS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @swantjeund­frieda @still_sunday @jaellundto­fta Puk er vild med striber, som giver et legende udtryk i indretning­en. Her har hun brugt dem til at skabe en overgang fra den grå vaegfarve i stuen til den hvide i køkkenet. Bogkassern­e er fra Aage Bruun & Søn og vaeglampen fra Ellos Home.
 ??  ?? Sovevaerel­set er det rum, der senest har skiftet farve. Det var ellers blevet malet beige for nylig, men farven føltes alt for tung. Nu er det mint i stedet – en farve, der giver Puk glaede og energi hver dag. Sengelampe­rne er fra Wästberg, mens plakaten er fra en udstilling på Moderna Museet og blomsterpi­edestalen fra Flying Tiger.
Sovevaerel­set er det rum, der senest har skiftet farve. Det var ellers blevet malet beige for nylig, men farven føltes alt for tung. Nu er det mint i stedet – en farve, der giver Puk glaede og energi hver dag. Sengelampe­rne er fra Wästberg, mens plakaten er fra en udstilling på Moderna Museet og blomsterpi­edestalen fra Flying Tiger.
 ??  ?? Det smukke vaerk i stof fra japanske Link Collective er købt hos Sakura Copenhagen, mens baenken er fra Takt og lampen fra Artemide. Diskokugle­n giver et magisk lys, når solen står ind.
Det smukke vaerk i stof fra japanske Link Collective er købt hos Sakura Copenhagen, mens baenken er fra Takt og lampen fra Artemide. Diskokugle­n giver et magisk lys, når solen står ind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark