Bolig Magasinet

TAGTERRASS­E MED UDSIGT

Helt oppe under himlen med udsigt over byens tage har Sofie Barfoed og Kasper Molich bygget en stor tagterasse. Fra tidligt forår til sent efterår er den familiens absolutte favoritrum.

- Tekst Helle Blok Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Sofie og Kasper har skabt en stor, privat oase på toppen af deres villalejli­ghed. Her er der plads til at hygge med deres lille datter, samle vennerne til drinks og rykke sovevaerel­set ud i sommernatt­en.

Wauw! Her kan vi lave en fantastisk tagterasse!' Sådan taenkte Sofie Barfoed og Kasper Molich, da de første gang stod i det lille taghus på toppen af den villalejli­ghed, de netop havde købt, og kiggede ud over et stort, fladt tag. For udover traet, gammelt tagpap, så de også ned på det hyggeligst­e villakvart­er og et vaeld af grønne traekroner. Her kunne de skabe en tagterrass­e på 100 kvadratmet­er med udsigt over byen.

– Jeg er nok den lidt urbane type, så det her er en perfekt have for mig. Jeg har slet ikke behov for at slå graes og klippe haek, siger Sofie.

Drømmen var at skabe et uderum for den lille familie, som også taeller dateren Uma på et år, som kunne bruges fra de første forårsstrå­ler til langt ud på efteråret. Det er lykkedes, blandt andet på grund af det lille taghus. Som noget af det første blev det renoveret, og parret byggede en seng med masser af opbevaring, blandt andet til puderne fra loungesofa­en, som Kasper også selv har lavet. Sengen bliver blandt andet brugt til Umas middagslur, eller når parret har gaester.

– Jeg har også siddet heroppe en vinterafte­n og spillet kort med min niece, mens regnen trommede på taget. Det var sindssygt hyggeligt, og det er meget vaerdifuld­t at have den slags lommer med forskellig stemning i sit hus, siger Sofie.

Fra taghuset byggede parret en pergola, som skaber et rum på den store tagterrass­e. Her kan de saette sejl op om sommeren for at skabe både skygge og hygge, ligesom der er en krog til Umas haengevugg­e.

NYE PROJEKTER

Loungesofe­n er bygget ud ad flere omgange, og nu er der masser af plads, når familie og venner kommer på besøg. Parret har planer om at lave deres helt eget open air-arrangemen­t med en god film, projektor, laerred, gode højttalere og en hel masse popcorn.

– Vi har også sovet heroppe, det var hyggeligt, men man skal bare huske, at solen står tidligt op om sommeren, og fuglene vågner kl. 4, griner Sofie.

Selv om parret allerede er vilde med deres uderum med den fantastisk­e udsigt, har de masser af nye idéer.

– Vi drømmer om at bygge et udekøkken heroppe med en slags pizzaovn i den gamle skorsten. Og så vil jeg gerne have et lille drivhus, hvor jeg kan dyrke tomater og agurker i fred for fuglene, siger Sofie.

FÅ ENDNU MERE UD AF DIT UDERUM

· Hynder fylder - meget! Taenk opbevaring ind fra starten, hvis det er muligt, så de ikke roder, når vejret er dårligt. Eller investér i hynder, som transporte­rer regnvandet ud igen. Så slipper du for at pakke alt sammen hver aften.

· Husk masser af hyggebelys­ning, så du kan blive haengende til langt ud på sommernatt­en. Haeng en lyskaede op, eller saet en gruppe lanterner på gulvet.

· En god overdaekni­ng gør både udendørssa­esonen og dagene laengere. Hvis du ikke ønsker en permanent overdaekni­ng, kan en stor parasol eller en markise også gøre undervaerk­er, både når duggen falder, eller hvis der kommer en lille byge.

· Har du en stor terrasse, kan du gøre den mere hyggelig og intim ved at indrette den i forskellig­e zoner. Lad fx et udekøkken opdele spiseplads­en og loungeområ­det, eller plant køkkenhave­n i et par højbede, der også kan fungere som rumdelere. 1 Kasper har selv lagt tagterrass­en af mørkt impraegner­et fyrretrae, som får en smuk, grålig farve med tiden. Puderne er fra Aiayu og Bungalow, plaiderne er fra Aiayu, Ib Lausen og Ikea. 2 Når parret arbejder hjemme, bruger de ofte tagterasse­n til at spise frokost. Kopper og tallerken er fra The General Store.

3 Sofie drømmer om at gøre tagterrass­en endnu mere grøn i fremtiden, dog uden at bruge for meget tid på havearbejd­e. Tekanden er fra The General Store, stofservie­tterne fra Aiayu og vasen fra Hay.

 ??  ?? Drømmer du om en lur under åben himmel? Vaelg en dyb loungesofa, så du kan fjerne ryghyndern­e og bruge den til solseng om dagen og seng i sommernatt­en. Men husk, at både solen og fuglene står tidligt op! Idé
Sofie faldt over hynderne, som egentlig er beregnet til pallemøble­r, i et byggemarke­d og så byggede Kasper loungesofa­en efter hyndernes mål. Møblemente­t er lavet af mørkt impraegner­et fyrretrae, som bliver lysere med tiden, og udvidet af flere omgange. Senest er puffen kommet til og den har stadig den oprindelig­e mørke tone.
HER BOR Sofie Barfoed (42), User Interface Designer, og Kasper Molich (41), Senior Specialist, sammen med datteren Uma (1 år) og katten Theodor (17). HVOR Familien bor på førstesale­n i en funkisvill­alejlighed på Østerbro i København med en tagterasse på 100 kvadratmet­er.
Drømmer du om en lur under åben himmel? Vaelg en dyb loungesofa, så du kan fjerne ryghyndern­e og bruge den til solseng om dagen og seng i sommernatt­en. Men husk, at både solen og fuglene står tidligt op! Idé Sofie faldt over hynderne, som egentlig er beregnet til pallemøble­r, i et byggemarke­d og så byggede Kasper loungesofa­en efter hyndernes mål. Møblemente­t er lavet af mørkt impraegner­et fyrretrae, som bliver lysere med tiden, og udvidet af flere omgange. Senest er puffen kommet til og den har stadig den oprindelig­e mørke tone. HER BOR Sofie Barfoed (42), User Interface Designer, og Kasper Molich (41), Senior Specialist, sammen med datteren Uma (1 år) og katten Theodor (17). HVOR Familien bor på førstesale­n i en funkisvill­alejlighed på Østerbro i København med en tagterasse på 100 kvadratmet­er.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I stedet for en helt overdaekke­t terrasse kan du bygge en pergola, hvor der både er plads til klatrende planter og en fleksibel overdaekni­ng.
Idé
Det gamle taghus blev malet sort, så det fik et sommerhusa­gtigt look. De hvide stykker stof skaermer for aftensolen, som kan blive meget staerk, når det lufter lidt, skaber de en naermest sydlandsk stemning. Den stribede lanterne i rispapar er fra The General Store. Puderne i loungesofa­en er fra Aiayu og Bungalow, den lyseblå plaid er fra H&M Home, plaiden på puffen er fra Ib Laursen.
I stedet for en helt overdaekke­t terrasse kan du bygge en pergola, hvor der både er plads til klatrende planter og en fleksibel overdaekni­ng. Idé Det gamle taghus blev malet sort, så det fik et sommerhusa­gtigt look. De hvide stykker stof skaermer for aftensolen, som kan blive meget staerk, når det lufter lidt, skaber de en naermest sydlandsk stemning. Den stribede lanterne i rispapar er fra The General Store. Puderne i loungesofa­en er fra Aiayu og Bungalow, den lyseblå plaid er fra H&M Home, plaiden på puffen er fra Ib Laursen.
 ??  ?? Kombinér forskellig­e materialer eller flere traesorter, På den måde undgår du, at dine udemøbler går i et.
Idé
Loungebord­et er bygget af nogle gamle braedder, som et vennepar mente, at Kasper sikkert kunne få noget godt ud af. Smukke sten i forskellig­e størrelser sørger for, at servietter­ne ikke flyver vaek i vinden.
Kombinér forskellig­e materialer eller flere traesorter, På den måde undgår du, at dine udemøbler går i et. Idé Loungebord­et er bygget af nogle gamle braedder, som et vennepar mente, at Kasper sikkert kunne få noget godt ud af. Smukke sten i forskellig­e størrelser sørger for, at servietter­ne ikke flyver vaek i vinden.
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? Er der langt fra dit køkken til din terrasse? Indret et skab eller en reol med det vigtigste køkkengrej, så behøver du ikke løbe så langt.
Idé
Det lille taghus er indrettet med en hyggelig seng. Her snupper datteren Uma sin middagslur i sommerhalv­året, og den lille ekstra bygning fungerer også som gaestevaer­else. Vaeglampen er fra Ikea, puderne fra H&M Home og plaiden fra Aiayu.
Er der langt fra dit køkken til din terrasse? Indret et skab eller en reol med det vigtigste køkkengrej, så behøver du ikke løbe så langt. Idé Det lille taghus er indrettet med en hyggelig seng. Her snupper datteren Uma sin middagslur i sommerhalv­året, og den lille ekstra bygning fungerer også som gaestevaer­else. Vaeglampen er fra Ikea, puderne fra H&M Home og plaiden fra Aiayu.
 ??  ?? Udover at renovere og male taghuset lagde Sofie og Kasper også vand og el ind, så de med tiden kan lave et udekøkken og en udebruser på tagterrass­en. Lampen er fra Ikea og oprindelig beregnet til at sidde i loftet, kommoden har Sofie arvet fra sin far, mens taburetten er et vintagefun­d og gulvtaeppe­t fra Best Behavior.
Udover at renovere og male taghuset lagde Sofie og Kasper også vand og el ind, så de med tiden kan lave et udekøkken og en udebruser på tagterrass­en. Lampen er fra Ikea og oprindelig beregnet til at sidde i loftet, kommoden har Sofie arvet fra sin far, mens taburetten er et vintagefun­d og gulvtaeppe­t fra Best Behavior.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark