Bolig Magasinet

Giv din indretning karakter med FARVEDE LOFTER

I lang tid har den foretrukne loftfarve vaeret hvid til både bolig og kontor. Men med farvede lofter kan du skabe en mere udtryksful­d indretning, der kan virke mere rummelig og bidrage til velvaeren med god akustik.

-

Vores lofter har i lang tid vaeret set som store, hvide flader. Men med tidens farvetende­nser har flere fået øjnene op for, hvad det kan betyde forindretn­ingen at give rummets femte flade en laekker farve. Det kan nemlig have en masse fordele for dit hjem og din indretning med farvede lofter.

LYSE VS. MØRKE FARVER

Der ingen farver, der ikke passer til loftet, selvom det måske kan virke voldsomt med et mørkt loft. Det hele handler om, hvilken stemning og atmosfaere, du gerne vil skabe. Vil du gerne skabe en større rumfornemm­else, vil lyse farver som mintgrøn eller lysegul vaere et godt valg. Vil du derimod skabe et mere hyggeligt og omfavnende rum, kan du prøve med et loft i en mørk farve som petroleums­blå eller mat rød – en farve, der er en del af Rockfons nye Color-all-farvesorti­ment, som sikrer dig effektfuld­e akustiklof­ter i et udtryk, der passer til praecis din stil og dine ønsker.

FARVERNES INTENSITET

Det handler dog ikke kun om, om du er til lyse eller mørke farver. For farvernes intensitet har også noget at skulle have sagt, hvis du vil give dine lofter en farve. For mens nedtonede pastelfarv­er kan vaere med til at give et let og lyst udtrykt, kan du med staerkere farver som azurblå eller smaragdgrø­n lege med opfattelse­n af rummets højde – eksempelvi­s i et mindre rum med højt loft, hvor disse farve kan vaere med til at skabe et mere indbydende og rart rum.

FARVEKOMBI­NATIONER

Er du først i gang med farverne, kan det virke oplagt at give loftet den samme farve som vaeggene. Det kan vaere med til at give rummet en dramatisk helhedsfor­nemmelse. Men det kan give endnu mere effekt at lege med uventede farvekombi­nationer, der giver karakter. For eksempel med en lysere nuance end vaegfarven eller med en iøjenfalde­nde kontrastfa­rve.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark