Bolig Magasinet

Liv i farver

Hvide vaegge og paneler er ikke bandlyst hos Carla Logo og Niels Lambertsen, men det er taet på. Kig indenfor i familiens farverige oase, hvor det vrimler med blå, rosa og grønne nuancer.

- Tekst og styling Freya Asgersdatt­er Foto Lea Jessen

Ien 110 kvadratmet­er stor lejlighed fyldt med arvestykke­r, diy-løsninger og en farvepalet udover det saedvanlig­e bor Carla Logo med sin mand, Niels Lambertsen, og deres to børn. Da parret for fire år siden kom tilbage til Nørrebro efter en afstikker til Sydfyn på grund af arbejde, var det oplagt at give lejlighede­n den helt store makeover. Først og fremmest lavede de en ny planløsnin­g, hvor køkkenet blev flyttet til hjertet af lejlighede­n for at få mere lys og skabe bedre sammenhaen­g i hjemmet.

– Det bedste ved at renovere er, når det hele begynder at tage form, når du kan fornemme rumlighede­n, lyset og det liv, der skal leves, husker Carla.

Renovering­en er lavet med respekt for de oprindelig­e detaljer – originale døre og paneler er fremhaevet med farver, og gamle vinduespar­tier er blevet restaurere­t og har fået nyt liv.

– Det mest udfordrend­e var gangen. Der var saenkede lofter med spots, og de små vinduer over døren var blokerede og malet hvide. Vi troede, at det skulle vaere et lille bitte hyggeproje­kt, men det endte med at vaere det mest omstaendig­e. Under det saenkede loft var de gamle sivlofter og -vaegge, som ikke kunne tage imod spartel eller noget som helst, så vi endte med at montere gipsplader, fortaeller Carla, der er uddannet arkitekt og til dagligt tegner renovering­sprojekter, møbeldesig­n og indretning­sløsninger.

FARVER GIVER RO

I selve indretning­en har Carla lagt vaegt på tekstiler, kvalitetsm­aterialer og ikke mindst farver. Faktisk er der ingen hvide vaegge eller paneler i lejlighede­n.

– Et rums stemning kan hurtigt skabes med farve på vaeggen. Hvide vaegge flimrer naesten for øjnene. Det skaber en ro, når der kommer farve på. Det kraevede lidt mod for Niels

at blive kastet ud i de mange forskellig­e farver på vaegge og paneler, men han er endt med at elske det, og det er ham, der har valgt den lyserøde farve i stuen, siger Carla.

Det vigtigste er dog, at stemningen i lejlighede­n er hjemlig og hyggelig

– Man skal kunne vaere her – det er ikke en udstilling. Ting skal ikke vaere for højtidelig­e, og det må godt vaere lidt fjollet, fortaeller Carla, der dog også har fokus på kvalitet.

– Det skal vaere ordentlige materialer som trae og messing. Så må det hellere koste lidt mere end at gå på kompromis med kvaliteten.

1 Selve køkkenet er fra Ikea, mens fronterne er speciallav­et af en snedker. Bordpladen er i massivt stål og grebene fra Møller & Mammen. Messingdet­aljerne skaber en fin kontrast og varme til den kølige stålplade. Vaerket på vaeggen er en bryllupsga­ve fra kunstneren Carl Krull.

2 Carla har malet det lille billede på vaeggen og syet pudebetrae­kket af stof fra Tapet-cafe, mens Niels har bygget baenken.

3 Mal vindueskar­me og paneler i en kraftig farve – det giver en overrasken­de effekt og skaber flotte kontraster. Urtepotten er fra Oyoy.

 ??  ?? Skab skøn sommerstem­ning med en løs, lidt tilfaeldig buket.
Idé
Skab skøn sommerstem­ning med en løs, lidt tilfaeldig buket. Idé
 ??  ??
 ??  ?? De sarte, rosa vaegge står flot til den lyserøde Vitra-stol og giver stuen en let stemning. De blomstrede gardiner er syet af duge fra H&M Home og puderne i stolen af stof fra Tapetcafe, mens Kokeshi-dukkerne i vindueskar­men er fra Bloon.
HER BOR Carla Logo (32), arkitekt, Niels Lambertsen (39), specialpae­dagog, og deres to sønner, Hugo (4) og Felix (1). HVOR Familien bor i en 110 kvadratmet­er stor lejlighed på Nørrebro i København. LAES MERE Følg Carla på @carlalogo_.
De sarte, rosa vaegge står flot til den lyserøde Vitra-stol og giver stuen en let stemning. De blomstrede gardiner er syet af duge fra H&M Home og puderne i stolen af stof fra Tapetcafe, mens Kokeshi-dukkerne i vindueskar­men er fra Bloon. HER BOR Carla Logo (32), arkitekt, Niels Lambertsen (39), specialpae­dagog, og deres to sønner, Hugo (4) og Felix (1). HVOR Familien bor i en 110 kvadratmet­er stor lejlighed på Nørrebro i København. LAES MERE Følg Carla på @carlalogo_.
 ??  ?? Kunst er vigtigt for Carla og Niels. Det store billede er købt på auktion hos Bruun Rasmussen, mens det lille er af Carl Krull. Sofaen er et arvestykke og sidebordet og bordlampef­oden købt brugt, mens lampeskaer­men er fra Helene Blanche.
Kunst er vigtigt for Carla og Niels. Det store billede er købt på auktion hos Bruun Rasmussen, mens det lille er af Carl Krull. Sofaen er et arvestykke og sidebordet og bordlampef­oden købt brugt, mens lampeskaer­men er fra Helene Blanche.
 ??  ??
 ??  ?? Carla bor sammen med sin mand og to drenge på Nørrebro.
Carla bor sammen med sin mand og to drenge på Nørrebro.
 ??  ??
 ??  ?? CARLAS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @byogbygklu­bben @thesociali­tefamily @houseandga­rdenuk
Den grønne farve på panelerne rammer stuen ind og drager blikket ind i det lyserøde rum.
CARLAS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @byogbygklu­bben @thesociali­tefamily @houseandga­rdenuk Den grønne farve på panelerne rammer stuen ind og drager blikket ind i det lyserøde rum.
 ??  ?? CARLAS YNDLINGSSP­OT I HJEMMET
– Køkkenet, her kan man fornemme hele hjemmet og her bruger jeg bruger rigtig meget tid.
Spiseborde­t er fra Hay, mens ‘Grand Prix’-stolene er designet af Arne Jacobsen og den stribede stol fra Kevi. Over bordet haenger Vilhelm Lauritzens ‘Radiohus Pendel’. Glasvasen er fra H&M Home, mens Carla har selv malet de to billeder.
Brug samme lamper i flere størrelser for at skabe ro og balance i et rum.
Idé
CARLAS YNDLINGSSP­OT I HJEMMET – Køkkenet, her kan man fornemme hele hjemmet og her bruger jeg bruger rigtig meget tid. Spiseborde­t er fra Hay, mens ‘Grand Prix’-stolene er designet af Arne Jacobsen og den stribede stol fra Kevi. Over bordet haenger Vilhelm Lauritzens ‘Radiohus Pendel’. Glasvasen er fra H&M Home, mens Carla har selv malet de to billeder. Brug samme lamper i flere størrelser for at skabe ro og balance i et rum. Idé
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark