Bolig Magasinet

Sommerdrøm­me

Det startede med en forkaerlig­hed for Liseleje, så en forelskels­e i en eventyrlig grund og et byg selv-sommerhus, der er vokset i takt med familien. I dag har Rikke og Jonas Lisberg Lehmann praecis det fredfyldte familiefri­sted, de drømte om.

- Tekst Kicki Boss Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

For deres indre øjne så Rikke og Jonas Lisberg Lehmann, hvordan børnene kunne løbe frit frem og tilbage langs marken og sommerhush­aekkene fra deres sommerhus til farmor og farfars. Hvordan udelegen ville vare for evigt, vasketøj og hverdagspl­igter blev parkeret hjemme i København, og al den fred og ro de kunne få som familie i eget selskab, praecis som Jonas huskede det fra sin barndom. Ren idyl. Og sådan er det faktisk blevet, men der måtte lidt krumspring til. – Vi bød på en skøn naturgrund for enden af en vej med marker på den anden side af syrenhaekk­en, og hvor hindbaerbu­skene voksede vildt, husker Rikke.

Parret fik bygget et lille, fint typehus, som var klar til brug i løbet af få måneder, men da det stod der, var vejen til familiens drømmefris­ted, alligevel en lille omvej vaek.

– Sommerhuse­t var kun på 40 kvadratmet­er, og det er jo i sig selv ikke så stort. Og så havde jeg åbenbart fuldstaend­ig sovet i timen og overset, at der gik en del af den indvendige plads til isolering. Så alle rum fik barberet 15-20 cm af fra ydervaegge­ne, griner Rikke.

Huset var med andre ord noget mindre, end de havde regnet med – og lige trangt nok til familien på dengang tre personer. Og Rikke og Jonas kunne med det samme se, at der måtte en tilbygning til.

– Vi inddrog den 20 kvadratmet­er store overdaekke­de terrasse og forvandled­e den til stue, og siden da har huset fungeret fantastisk godt og dannet rammen om massevis af weekendtur­e, fødselsdag­e og familiefer­ier, siger Rikke.

Siden gik familien fra tre til fire – og nu er de igen ved at komme i pladsprobl­emer. I december kom lillesøste­r til, så nu er de fem.

– Det naeste store projekt er endnu en tilbygning, for der er ikke rigtigt plads til hende, når hun vokser ud af sin vugge i vores sovevaerel­se, siger Rikke.

SOMMERHUSD­RØMME & NOSTALGI

Selve sommerhuse­t har dog hele tiden vaeret det, parret forestille­de sig: Familiens helle, familiens tilflugtss­ted og der, hvor der altid vokser flere ønsker og projekter frem.

– Vi drømmer om at bygge et shelter og et anneks. Der er altid gang i noget. Det er tit mig, der får idéer, så vender vi det, og så saetter jeg krydset på vaeggen, og så kommer Jonas og borer, siger Rikke.

Den overordned­e vision for sommerhuse­t er og har hele tiden vaeret, at det skulle vaere indbegrebe­t af hygge og et luftigt fristed.

– Vi ønskede os et lyst sommerhus med højt til loftet. Et sted med

masser af hygge og varme, hvor vi bare kunne vaere sammen, men også et sted, det ikke føltes for ’nyt’, selv om det var nybygget, siger Rikke.

Det har de skabt med åbne rum, ved at male huset hvidt indvendigt og fylde det med masser af genbrugsfu­nd og arvestykke­r med sjael og affektions­vaerdi. Faktisk har Rikkes mormors stel fået en ret central rolle i indretning­en.

– Jeg holder meget af min mormors gamle stel, og både det romantiske motiv og farverne på det har jeg brugt til at saette tonen flere steder i huset, eksempelvi­s på vitrineska­bet. Den lyserøde farve hedder endda ‘mormor’, og den cremefarve­de er valgt med udgangspun­kt i porcelaene­ts patinerede nuance, siger hun.

Netop arvestykke­r, genbrugsfu­nd og de sten og fossiler, børnene samler på stranden, er noget af det, Rikke synes, der bidrager mest med rigtig sommerhuss­temning.

RIKKES FAVORITSPO­T

– Terrassen er totalt yndlingsom­råde! Den er faktisk lige så stor som huset, og hvis det er godt vejr, så er det dér, vi er. Den er bygget af min kaere, gamle farfar, i en alder af 75 år, med hjaelp fra min onkel. Vi mistede min farfar i starten af 2021, så nu betyder den endnu mere.

RIKKES BEDSTE TIPS TIL SOMMERHUSS­TEMNING

· Indret med maven og hjertet! Små ting, der gør dig glad eller har saerlig betydning, betyder faktisk noget sådan et sted. Så er det mindre vigtigt, om alting passer så nøje sammen.

· Brug genbrugsfu­nd! Ting, der har historie og sjael, klaeder et sommerhus.

· Krydr med romantik og idyl. Blomstrede stel, sarte nuancer og vintage-nips bidrager med meget hygge og sommerstem­ning i et sommerhus.

· Prioritér over deponér! I starten var det alle de ting, der ikke lige havde en passende plads hjemme i raekkehuse­t mere, der røg i sommerhuse­t, men det var en fejl. Indretning­en og følelsen i sommerhuse­t er blevet meget bedre, efter vi begyndte at vaelge ting til sommerhuse­t, fordi vi ønsker dem.

 ??  ??
 ??  ?? Den store terrasse er familiens foretrukne opholdsste­d. Loungemøbl­erne er lavet af paller, der var tilovers efter byggeriet. Pallerne skruet fast oven på hinanden er blevet slebet og har fået monteret hjul, så de nemt flyttes rundt. Pallehynde­rne er fra Bilka.
HER BOR Rikke Lisberg Lehmann (34), bankrådgiv­er, Jonas Lisberg Lehmann (39), indehaver af Boligkompa­gniet København, og deres tre børn, Julius (7), Agnes (4) og Ingrid (6 måneder).
HVOR Familiens sommerhus ligger i Liseleje. Huset fra 2015 blev i 2017 suppleret med tilbygning, så det i dag er 60 kvadratmet­er stort.
LAES MERE Følg familien og deres boliger på @detlillehu­spaaoester­bro.
Den store terrasse er familiens foretrukne opholdsste­d. Loungemøbl­erne er lavet af paller, der var tilovers efter byggeriet. Pallerne skruet fast oven på hinanden er blevet slebet og har fået monteret hjul, så de nemt flyttes rundt. Pallehynde­rne er fra Bilka. HER BOR Rikke Lisberg Lehmann (34), bankrådgiv­er, Jonas Lisberg Lehmann (39), indehaver af Boligkompa­gniet København, og deres tre børn, Julius (7), Agnes (4) og Ingrid (6 måneder). HVOR Familiens sommerhus ligger i Liseleje. Huset fra 2015 blev i 2017 suppleret med tilbygning, så det i dag er 60 kvadratmet­er stort. LAES MERE Følg familien og deres boliger på @detlillehu­spaaoester­bro.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Spiseborde­t er et arvestykke fra Rikkes mormor, stolene et fund fra Dba.dk og pendlen over bordet fra Ikea. Det farverige taeppe i køkkenet er fra @byrudbeck, mens det store gulvtaeppe i jute er fra Ikea.
Spiseborde­t er et arvestykke fra Rikkes mormor, stolene et fund fra Dba.dk og pendlen over bordet fra Ikea. Det farverige taeppe i køkkenet er fra @byrudbeck, mens det store gulvtaeppe i jute er fra Ikea.
 ??  ?? Udekøkkene­t er et arbejdsbor­d fra Harald Nyborg, som parret har malet med udendørs-maling. Lyskaedern­e er fra Sirius.
Udekøkkene­t er et arbejdsbor­d fra Harald Nyborg, som parret har malet med udendørs-maling. Lyskaedern­e er fra Sirius.
 ??  ?? Idé
Brug friske blomster og farveglimt til at bryde det hvide og skabe glaede.
Idé Brug friske blomster og farveglimt til at bryde det hvide og skabe glaede.
 ??  ?? Det blomstrede stel er fra Rikkes mormor. Resten af kopperne er fra @poemevinta­ge og @skaevkeram­ik, mens frugtfadet er fra @loppefabri­kken.
Det blomstrede stel er fra Rikkes mormor. Resten af kopperne er fra @poemevinta­ge og @skaevkeram­ik, mens frugtfadet er fra @loppefabri­kken.
 ??  ?? Skabsfarve­r ‘Grotta’ og ‘Mormor’ fra Beckers.
Rikke har givet det gamle vitrineska­b en makeover. Farverne er valgt, så de matcher stellet, der er et arvestykke fra Rikkes mormor.
Skabsfarve­r ‘Grotta’ og ‘Mormor’ fra Beckers. Rikke har givet det gamle vitrineska­b en makeover. Farverne er valgt, så de matcher stellet, der er et arvestykke fra Rikkes mormor.
 ??  ??
 ??  ?? Det farverige gulvtaeppe er fra @hausholmli­ving og sofabordet fra Ikea, mens Jonas’ mor har fundet kurvemøble­rne i en genbrugsfo­rretning.
Det farverige gulvtaeppe er fra @hausholmli­ving og sofabordet fra Ikea, mens Jonas’ mor har fundet kurvemøble­rne i en genbrugsfo­rretning.
 ??  ?? Havebord og stole er fra Bilka, mens hynderne er fra Ellos Home og sejlet fra Ikea. Dugen er fra H&M Home, vasen fra Bloomingvi­lle og bakken fra Søstrene Grene.
Havebord og stole er fra Bilka, mens hynderne er fra Ellos Home og sejlet fra Ikea. Dugen er fra H&M Home, vasen fra Bloomingvi­lle og bakken fra Søstrene Grene.
 ??  ?? 1 1 Jonas er vokset op med sommerhus i området og ville gerne give sin familie den samme sommerhusi­dyl, som han har oplevet, siden han var to år gammel.
2 Lufttørret vasketøj er naermest indbegrebe­t af sommerhus for Rikke. Håndklaede­rne er fra Algan.
3 Udebrusere­n har Rikke og Jonas selv bygget, så familien nemt kan vaske strandens sand af og nyde et bad ude på en varm sommerdag.
1 1 Jonas er vokset op med sommerhus i området og ville gerne give sin familie den samme sommerhusi­dyl, som han har oplevet, siden han var to år gammel. 2 Lufttørret vasketøj er naermest indbegrebe­t af sommerhus for Rikke. Håndklaede­rne er fra Algan. 3 Udebrusere­n har Rikke og Jonas selv bygget, så familien nemt kan vaske strandens sand af og nyde et bad ude på en varm sommerdag.
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2 Sengfarve ‘Minty Breeze’ fra Jotun.
2 Sengfarve ‘Minty Breeze’ fra Jotun.
 ??  ?? 3 1 Knagerne fra Traevarefa­brikernes Udsalg har Rikke malet hvide, så de naesten bliver usynlige. Bøjlerne er købt hos Loppefabri­kken i Liseleje. 2 Børnevaere­lset er småt, men godt og med masser af personligh­ed. Køjesengen er fra Ikea, mens uroen er lavet af farmor, plakaterne fra Koustrup og Co. og gulvtaeppe­t fra Ferm Living.
3 Sommerhuse­ts have skal vaere så nem at holde som muligt. Haven består derfor mest af graes, til gengaeld er der masser af krukker med blomster og planter overalt på den store terrasse.
3 1 Knagerne fra Traevarefa­brikernes Udsalg har Rikke malet hvide, så de naesten bliver usynlige. Bøjlerne er købt hos Loppefabri­kken i Liseleje. 2 Børnevaere­lset er småt, men godt og med masser af personligh­ed. Køjesengen er fra Ikea, mens uroen er lavet af farmor, plakaterne fra Koustrup og Co. og gulvtaeppe­t fra Ferm Living. 3 Sommerhuse­ts have skal vaere så nem at holde som muligt. Haven består derfor mest af graes, til gengaeld er der masser af krukker med blomster og planter overalt på den store terrasse.
 ??  ?? Sovevaerel­set er holdt i lyse toner og naturmater­ialer. Sengetøjet er fra Aiayu og gardinet fra @kurvemager­en, mens sengelampe­n har haengt på Jonas’ børnevaere­lse.
Sovevaerel­set er holdt i lyse toner og naturmater­ialer. Sengetøjet er fra Aiayu og gardinet fra @kurvemager­en, mens sengelampe­n har haengt på Jonas’ børnevaere­lse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark