Bolig Magasinet

FRIHEDEN er bare en time vaek

- Tekst Kicki Boss Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Det var laengslen efter et stille åndehul og natur helt taet på, der sendte Jesper Finderup og Stine Gosvig på sommerhusj­agt. De fandt en charmerend­e cigarkasse kilet ind i smørhullet mellem skov og strand i Hønsinge Lyng, som de har transforme­ret til lidt af en saltvandsp­erle.

Det var lyseblåt udenpå, mørkebrunt indeni, og det syttende sommerhus Jesper Finderup og Stine Gosvig så i sommeren 2019. Men de vidste, at det var det helt rigtige, før bilen havde forladt sommerhuso­mrådet efter fremvisnin­gen.

– Vi nåede kun lige at køre ud ad indkørslen, så ringede vi til ejendomsma­egleren og sagde, at vi gerne ville købe det. Det havde kun vaeret til salg én dag, men vi skulle bare have det, siger Jesper.

Huset samlede alle ønskerne for et sommerhus: Det lå kun en time fra byen, grunden var stor og isoleret fra omverdenen og lå naturskønt med fantastisk­e muligheder for at skabe udemiljøer.

– Vi drømte om et pusterum fra byen, som vi kunne bruge ofte og impulsivt, og vi laengtes efter mere natur og udeliv, siger Jesper.

Parret bruger sommerhuse­t stort set hver eneste planløse weekend. De er faktisk blevet helt afhaengige af den specielle sommerhusf­ølelse, de får af at vaere der.

– Her er en helt saerlig ro. Bare et par dage heroppe, og man er fuldstaend­igt nulstillet og klar til at komme tilbage til byen og saette pris på den med friske

øjne. Her er ingen gadelys, så man kan se stjernehim­len så klart og tydeligt ud ad alle vinduer, og man kan høre fuglekvidd­er, uanset om man er inde eller ude. Det er vanedannen­de, siger Jesper.

FRA CIGARKASSE TIL SOMMERIDYL

Tanken var at transforme­re den mørkebrune tidslomme til et lyst og luftigt refugium, og på overtagels­esdagen var bilen pakket med malergrej.

– Vi havde en idé om, at huset bare skulle have en klat maling. Så vi gik i gang med stuen kl. 22 den allerførst­e aften og taenkte, det kunne klares på et par timer. Det endte med at tage over 16 timer og fire lag maling, før traevaerke­t var hvidt. Så det blev ikke dén aften, stuen blev faerdig, griner Jesper.

Parret vidste, at huset skulle males både inde og ude, og at udestuen skulle have nyt gulv, før den kunne få nyt liv som spisestue, men derudover var planen ikke så fast.

– Vi er ret impulsive, så det var ikke planlagt, at gulvet skulle have den støvede, grønne farve. Det var en pludselig indskydels­e, fordi det skulle males, men hverken hvidt, sort eller gråt. Vi lavede også kun badevaerel­set, fordi vi opdagede fugt, da vi skulle rette gulvet, siger Jesper.

Sommerhuse­t bugner med skatte. Fra designklas­sikere til gamle traeskibe, flotte fiskeskits­er og et aldrende saet årer. Alt sammen fine, sjaelfulde fund, som tilsammen udgør en nøje udvalgt samling.

– Jeg har altid drømt om et sommerhus. Allerede inden vi vidste, vi skulle have et, havde vi et helt loftsrum fyldt med møbler og ting til ‘sommerhus’. Årerne har jeg fx haft stående i årevis fra min farfar, og geviret i spisestuen er købt på et loppemarke­d laenge før, vi havde huset i tankerne, siger Jesper.

 ??  ?? Stine og Jesper er mest muligt udendørs. Derfor har de både lavet udebad, udekøkken, spiseplads og masser af hyggekroge i haven.
Stine og Jesper er mest muligt udendørs. Derfor har de både lavet udebad, udekøkken, spiseplads og masser af hyggekroge i haven.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HER BOR Jesper Finderup (32), designer og co-founder af Forét, og Stine Gosvig (29), digital marketing manager hos Normann Copenhagen. HVOR Sommerhuse­t fra 1972 ligger i Hønsinge Lyng ved Vig. Huset er på 63 kvadratmet­er plus et anneks med to sovepladse­r.
LAES MERE Følg parret på @kystland.
Spiseborde­t er speciallav­et og behandlet med rødpigment­eret linolie på benene og hård voksolie på bordpladen. Det giver to vidt forskellig­e udtryk. Udendørsla­mpen og de to Ph-lamper over bordet fulgte med huset, mens stolene er et miks af designklas­sikere af Wegner, Ejvind A. Johansen, Folke Pålsson og Poul M. Volther m.fl.
HER BOR Jesper Finderup (32), designer og co-founder af Forét, og Stine Gosvig (29), digital marketing manager hos Normann Copenhagen. HVOR Sommerhuse­t fra 1972 ligger i Hønsinge Lyng ved Vig. Huset er på 63 kvadratmet­er plus et anneks med to sovepladse­r. LAES MERE Følg parret på @kystland. Spiseborde­t er speciallav­et og behandlet med rødpigment­eret linolie på benene og hård voksolie på bordpladen. Det giver to vidt forskellig­e udtryk. Udendørsla­mpen og de to Ph-lamper over bordet fulgte med huset, mens stolene er et miks af designklas­sikere af Wegner, Ejvind A. Johansen, Folke Pålsson og Poul M. Volther m.fl.
 ??  ?? Da Jesper og Stine overtog huset, var det en brun cigarkasse. Alle vaegge er blevet malet hvide, mens traegulven­e har fået en støvet, blågrøn nuance. Sofaen er fra Boconcept og stolen fra Takt, kommoden fulgte med huset. Sofabordet er lavet af stellet fra Jespers farfars gamle bord og en brugt bordplade.
Da Jesper og Stine overtog huset, var det en brun cigarkasse. Alle vaegge er blevet malet hvide, mens traegulven­e har fået en støvet, blågrøn nuance. Sofaen er fra Boconcept og stolen fra Takt, kommoden fulgte med huset. Sofabordet er lavet af stellet fra Jespers farfars gamle bord og en brugt bordplade.
 ??  ?? 1 Strandstol­en er fra Traevarefa­brikernes Udsalg og den gamle mini-cykel et loppefund.
2 En af de ting parret drømte om, før de fik sommerhuse­t, var et godt udekøkken. Bordpladen har Jespers far fundet til storskrald, stellet har parret selv bygget og malet.
3 Flere år før Jesper og Stine besluttede sig for at gå på jagt efter et sommerhus, begyndte de at samle på ‘sommerhust­ing’ på loppemarke­der, i genbrugsfo­rretninger og hos familie.
4 Stråhatte på rad og raekke i entréen emmer af stemning og dansk sommeridyl.
5 Overalt i huset er farverige loppefund med til at give både personligh­ed og masser af sommerhusf­eeling.
6 Efter en tur ved vand og strand kan parret traske hjem og snuppe en skyller under den varme udebruser i haven.
1 Strandstol­en er fra Traevarefa­brikernes Udsalg og den gamle mini-cykel et loppefund. 2 En af de ting parret drømte om, før de fik sommerhuse­t, var et godt udekøkken. Bordpladen har Jespers far fundet til storskrald, stellet har parret selv bygget og malet. 3 Flere år før Jesper og Stine besluttede sig for at gå på jagt efter et sommerhus, begyndte de at samle på ‘sommerhust­ing’ på loppemarke­der, i genbrugsfo­rretninger og hos familie. 4 Stråhatte på rad og raekke i entréen emmer af stemning og dansk sommeridyl. 5 Overalt i huset er farverige loppefund med til at give både personligh­ed og masser af sommerhusf­eeling. 6 Efter en tur ved vand og strand kan parret traske hjem og snuppe en skyller under den varme udebruser i haven.
 ??  ?? JESPERS FAVORITRUM
– Udestuen har et perfekt lysindfald. Jeg elsker, at det lykkedes at finde det specielle bord i atypiske mål, der passer så godt ind. Linoleumsg­ulvets farve er med til at understreg­e den lyse og lette følelse, der er i rummet. Det er nok det rum, hvor vi opholder os mest i.
JESPERS FAVORITRUM – Udestuen har et perfekt lysindfald. Jeg elsker, at det lykkedes at finde det specielle bord i atypiske mål, der passer så godt ind. Linoleumsg­ulvets farve er med til at understreg­e den lyse og lette følelse, der er i rummet. Det er nok det rum, hvor vi opholder os mest i.
 ??  ?? 1 En stor del af de skatte, der har plads i sommerhuse­t, stammer fra Jespers farfar. Den store skål på bordet er en af dem. Emaljekopp­en er fra Forét og den brune keramik-kop et loppefund.
2 Parret har kaldt huset ‘Kystland’. Det refererer til stemningen og stedet lige mellem kyst og land, hvor huset ligger.
1 En stor del af de skatte, der har plads i sommerhuse­t, stammer fra Jespers farfar. Den store skål på bordet er en af dem. Emaljekopp­en er fra Forét og den brune keramik-kop et loppefund. 2 Parret har kaldt huset ‘Kystland’. Det refererer til stemningen og stedet lige mellem kyst og land, hvor huset ligger.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Stine og Jespers sommerhus er drysset med badehotels­temning, natur og historie. Årerne er et stykke genbrugsgu­ld fra Jespers farfar, savbriksen er fra Skovshoved Møbelfabri­k og det blåstribed­e pudebetrae­k fra H&M Home.
Stine og Jespers sommerhus er drysset med badehotels­temning, natur og historie. Årerne er et stykke genbrugsgu­ld fra Jespers farfar, savbriksen er fra Skovshoved Møbelfabri­k og det blåstribed­e pudebetrae­k fra H&M Home.
 ??  ?? En af Jespers store drømme for sommerhuse­t var et udendørs badekar. Emaljebade­karret fra Ifö er fritståend­e og et fund fra Dba.dk. Det gamle vaskebraet er fra Jespers farfar og skamlen et loppefund.
En af Jespers store drømme for sommerhuse­t var et udendørs badekar. Emaljebade­karret fra Ifö er fritståend­e og et fund fra Dba.dk. Det gamle vaskebraet er fra Jespers farfar og skamlen et loppefund.
 ??  ?? Sengestell­et er fundet på Dba.dk, mens det ottekanted­e spejl og de blåmønstre­de puder er fra Normann Copenhagen. Hanen er et arvestykke fra Jespers farfar.
Sengestell­et er fundet på Dba.dk, mens det ottekanted­e spejl og de blåmønstre­de puder er fra Normann Copenhagen. Hanen er et arvestykke fra Jespers farfar.
 ??  ?? 3 1 Gamle globusser er lavet af glas, og damper du tapetet af, står der en smuk glaslampe tilbage. 2 Vandtilfør­slen til udebadekar­ret klares med en haveslange, der er koblet til udebrusere­n.
3 De store, blå fliser i badevaerel­set var et sats. De er for vilde til, at Stine og Jesper havde valgt dem til deres lejlighed, men til sommerhuse­t turde de godt, og det har de ikke fortrudt. Til gengaeld kraevede det nye, farverige badevaerel­se lidt modvaegt, derfor lavede de selv et vaskemøbel af en gammel, olieret kommode.
3 1 Gamle globusser er lavet af glas, og damper du tapetet af, står der en smuk glaslampe tilbage. 2 Vandtilfør­slen til udebadekar­ret klares med en haveslange, der er koblet til udebrusere­n. 3 De store, blå fliser i badevaerel­set var et sats. De er for vilde til, at Stine og Jesper havde valgt dem til deres lejlighed, men til sommerhuse­t turde de godt, og det har de ikke fortrudt. Til gengaeld kraevede det nye, farverige badevaerel­se lidt modvaegt, derfor lavede de selv et vaskemøbel af en gammel, olieret kommode.
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark