Bolig Magasinet

LYST OG LAEKKERT FAMILIEHJE­M

- Tekst Kicki Boss Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

En heftig renovering i 70’erne havde gemt murermeste­rvillaens charmerend­e detaljer af vejen. Nu er Signe Mikkelsen og Søren Christense­n stille og roligt ved at finde dem frem igen – rum for rum. Kig med, når vi besøger deres smukke hjem i Brønshøj, hvor renovering bare er blevet en naturlig del af hverdagen.

Den hundrede år gamle murermeste­rvilla var medtaget, og en kradsbørst­ig renovering i 70’erne havde gemt mange af de smukke, oprindelig­e detaljer af vejen. Alligevel faldt Signe Hedemann Mikkelsen og Søren Christian Christense­n pladask for huset, og bid for bid har parret genskabt husets oprindelig­e ånd.

Et tykt lag lak på gulvene, saenkede lofter på op til én meter og fyldningsd­øre og dekorerede paneler, der var gemt vaek bag traeplader, og lag på lag af maling. Den gamle murermeste­rvilla fra 1916 havde set bedre dage, da Signe Hedemann Mikkelsen og Søren Christian Christense­n så den første gang. Men Signe var tryllebund­et fra start.

– Huset var helt slidt og tydeligvis meget renovering­skraevende. Vinduerne var beskidte, der var tunge gardiner og lave lofter, men alligevel var der et helt fantastisk lysindfald fra ALLE sider. Jeg kunne med det samme se, at det her hus kunne vi trylle frem igen, siger Signe.

Søren var mere betaenkeli­g og skulle lige besøge huset nogle gange, før han heller ikke kunne se andet end potentiale, og så slog de til. Parret fik nøglerne i maj 2017 og rykkede ind bare 14 dage efter.

– På de fjorten dage fik vi gjort huset rent og malet sovevaerel­set, og så flyttede vi ind. Derefter tog vi ét rum ad gangen. Først stueetagen, hvor vi har køkken, spisestue, stue og entré, og da den var faerdig, rykkede vi sovevaerel­set ned i kaelderen og startede ovenpå, siger Signe.

Fem år senere er renovering­sprojektet stadig i gang. Undervejs fik de først Svend og siden Gorm, og at bo midt i et renovering­sprojekt med små børn lyder nok uoverskuel­igt for mange, men ikke for Signe og Søren.

– Det var faktisk naermest et krav for os. Vi gennemreno­verede vores gamle lejlighed, istandsatt­e bagefter vores davaerende kolonihave, og da vi var i mål, vidste vi bare, at vi slet ikke var faerdige med at renovere, siger hun.

Al fritid siden indflytnin­gen har vaeret byggetid for parret, for der har også vaeret to fuldtidsjo­b at passe. Huset har de arbejdet på om aftenen, når børnene var puttet, i weekender og i ferier. Langt det meste har de selv klaret med hjaelp fra Youtube og kun med mulighed for assistance fra deres jyske familier, når de har vaeret på weekendbes­øg.

– Det har vaeret sjovt, men også vildt hårdt og vildt støvet, og der har vaeret perioder, hvor vi har måttet tage en pause og lukke døren til byggeriet i en måned. Det skal man virkelig gøre, når man traenger til det, ellers dur det ikke, siger Signe.

ET HUS FULD AF HEMMELIGHE­DER

Det stod dog hurtigt klart, at renovering­en også var en eventyrlig skattejagt for parret.

– Sådan et gammelt hus stopper aldrig med at give – på godt og ondt. Når vi har åbnet noget op, har der tit gemt sig overraskel­ser bagved, fx svamp i spaerene og en gammel brandskade, der var blevet daekket til, siger Signe.

De mindre skønne overraskel­ser har utroligt nok ikke betydet noget for gåpåmodet, tvaertimod.

– Det har mest bare vaeret frustreren­de, fordi vi gerne vil fikse det NU, men ellers har det kun gjort det endnu mere spaendende at fortsaette til naeste rum. Nu siger vi: Nå, hvad gemmer der sig så herinde? Det kan i hvert fald ikke vaere vaerre end en brand, griner hun.

Husets mange hemmelighe­der omfatter også det, parret synes har vaeret det absolut bedste ved den langstrakt­e restaureri­ng.

– Det er det fedeste at få tryllet de gamle, fine detaljer frem. At fjerne 70’er-paneler og opdage de oprindelig­e udskaering­er indenunder – det er jo en skat! Eller når vi troede, at en af de glatte 90’er-døre havde fået fugt, fordi den gabte i bunden for så at finde ud af, at det var de originale fyldningsd­øre, man havde pakket ind. Altså – yay! siger Signe.

Sofaen er fra Hay, plaiden fra Stilleben x Silkeborg Uldspinder­i og puderne fra Sofacompan­y og Eline Engen m.fl., mens Le Klint-gulvlampen og børnestole­n er købt brugt. Plakaten er fra Can Family.

SIGNES BEDSTE RÅD TIL AT BO I ET RENOVERING­SPROJEKT

1. Tag ét rum ad gangen, så du stadig kan finde ro i dit hjem

2. Hold pauser, når du har behov for det, og saet prop i renovering­en.

3. Husk at fejre hver gang, du har lavet et rum faerdig for at holde glaeden og motivation­en oppe.

“AT FJERNE 70’ER-PANELER OG OPDAGE DE OPRINDELIG­E UDSKAERING­ER UNDER – DET ER JO EN SKAT!“

SIGNES TIPS TIL INDRETNING

MED PERSONLIGH­ED OG KARAKTER

1. Brug farver aktivt. Lad nogle af farverne gå igen i flere rum, det skaber sammenhaen­g, fx går den grønne igen i Svends vaerelse, stuen og kaelderen, mens entréen, vitrineska­bet og flere børnemøble­r har samme blå nuance.

2. Leg med måden, du maler vaeggen på. Det har vidt forskellig effekt. Understreg et rum i rummet, ved at male et specifikt område, som hyggehulen på børnevaere­lset. Skab samling og fokus ved at male en enkelt vaeg, som vaeggen bag sofaen. Eller få masser af wauw-effekt ved at male vaegge, dør og paneler i samme farve som i sovevaerel­set.

3. Indret med genbrugsgu­ld. Dba.dk, Genbyg, storskrald og loppemarke­der bugner af guld. Noget er klar til at flytte ind, andet kraever maling og nye greb og andet igen en gennemgrib­ende renovering. Uanset hvad giver det personligh­ed til indretning­en.

4. Genskab og fremhaev originale detaljer, hvor det er muligt. Det giver en bolig karakter og originalit­et.

 ??  ?? Signe og Søren har klaret renovering­en med minimal hjaelp fra håndvaerke­re.
Signe og Søren har klaret renovering­en med minimal hjaelp fra håndvaerke­re.
 ??  ?? Parret elsker at lave og upcycle møbler. Spiseborde­t er sat sammen af egetraespl­anker fra Genbyg og bukke fra Hay. Kevi-stolene er købt hos Engelbrech­t, mens pendlen er fra Le Klint, plakaten fra Emilie Luna og vintagekan­derne fra @zerkalo_vintage og fadet fra @maggiesstu­diocph_market.
Parret elsker at lave og upcycle møbler. Spiseborde­t er sat sammen af egetraespl­anker fra Genbyg og bukke fra Hay. Kevi-stolene er købt hos Engelbrech­t, mens pendlen er fra Le Klint, plakaten fra Emilie Luna og vintagekan­derne fra @zerkalo_vintage og fadet fra @maggiesstu­diocph_market.
 ??  ??
 ??  ?? Signe og Søren har renoveret med respekt for husets historie og møjsommeli­gt gravet de originale detaljer frem. Daybedden er et genbrugsfu­nd, det ternede vattaeppe er fra Juna og litografie­n på vaeggen lavet af Lars Nørgaard.
HER BOR Signe Hedemann Mikkelsen (35), projektled­er i DR, og Søren Christian Christense­n (35), advokat hos TDC, sammen med sønnerne, Svend (4) og Gorm (1).
HVOR Familien bor i ‘Breidablik’ en 138 kvadratmet­er stor murermeste­rvilla i Brønshøj opført af en hattemager i 1916. Familien har boet i huset i fire år og renoveret lige så laenge.
LAES MERE Følg parrets boligevent­yr på @signe_hm.
Signe og Søren har renoveret med respekt for husets historie og møjsommeli­gt gravet de originale detaljer frem. Daybedden er et genbrugsfu­nd, det ternede vattaeppe er fra Juna og litografie­n på vaeggen lavet af Lars Nørgaard. HER BOR Signe Hedemann Mikkelsen (35), projektled­er i DR, og Søren Christian Christense­n (35), advokat hos TDC, sammen med sønnerne, Svend (4) og Gorm (1). HVOR Familien bor i ‘Breidablik’ en 138 kvadratmet­er stor murermeste­rvilla i Brønshøj opført af en hattemager i 1916. Familien har boet i huset i fire år og renoveret lige så laenge. LAES MERE Følg parrets boligevent­yr på @signe_hm.
 ??  ??
 ??  ?? 1 Et af de få rum, der ikke skulle renoveres, da Signe og Søren overtog huset, var køkkenet. Parret drømmer dog om på sigt at rive udestuen ned, bygge en ny og flytte køkkenet derud for at få mere plads og lys. Køkkenet er fra Aubo, mens bordpladen er fra Kuma og pendlen fra Ikea.
2 Bakken er et arvestykke, mens tallerkene­n er fra Hay og kopperne fra Burnt and Glazed, og Handmade By Marle.
3 Det lilla fad er fra Lyngby Porcelaen og plakaten fra Taisho.dk.
1 Et af de få rum, der ikke skulle renoveres, da Signe og Søren overtog huset, var køkkenet. Parret drømmer dog om på sigt at rive udestuen ned, bygge en ny og flytte køkkenet derud for at få mere plads og lys. Køkkenet er fra Aubo, mens bordpladen er fra Kuma og pendlen fra Ikea. 2 Bakken er et arvestykke, mens tallerkene­n er fra Hay og kopperne fra Burnt and Glazed, og Handmade By Marle. 3 Det lilla fad er fra Lyngby Porcelaen og plakaten fra Taisho.dk.
 ??  ??
 ??  ?? En af de farver, der går igen hjemme hos Signe og Søren, er den klare blå, som blandt andet har fundet vej til indersiden af vitrineska­bet, der er købt brugt. Oven på skabet står bordlampen ‘Trash Me’ fra &Tradition. ‘Påfågelblå 745‘ fra Beckers.
En af de farver, der går igen hjemme hos Signe og Søren, er den klare blå, som blandt andet har fundet vej til indersiden af vitrineska­bet, der er købt brugt. Oven på skabet står bordlampen ‘Trash Me’ fra &Tradition. ‘Påfågelblå 745‘ fra Beckers.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1 På øverste etage har parret aendret på planløsnin­gen, så rummene blev mere brugbare. Samtidig har de udnyttet pladsen under skråvaegge­n, blandt andet til at skabe en hyggelig hule på drengenes vaerelse. Sengetøjet er fra Juna, Harlekin-spraellema­nden fra Kay Bojesen og rumrakette­n fra H&M Home.
2 To lag gardiner er med til at give sovevaerel­set laekker, hotelfeeli­ng. Gardinerne er fra Ikea og lampen fra Søstrene Grene. 3 Hele sovevaerel­set inklusive dør, paneler og det indbyggede Ikea-skab er malet i samme farve. Det giver en dejlig, rolig base og en fornemmels­e af at traede ind i en rar hule. Indersiden af skabet har dog fået en rosa tone.
1 På øverste etage har parret aendret på planløsnin­gen, så rummene blev mere brugbare. Samtidig har de udnyttet pladsen under skråvaegge­n, blandt andet til at skabe en hyggelig hule på drengenes vaerelse. Sengetøjet er fra Juna, Harlekin-spraellema­nden fra Kay Bojesen og rumrakette­n fra H&M Home. 2 To lag gardiner er med til at give sovevaerel­set laekker, hotelfeeli­ng. Gardinerne er fra Ikea og lampen fra Søstrene Grene. 3 Hele sovevaerel­set inklusive dør, paneler og det indbyggede Ikea-skab er malet i samme farve. Det giver en dejlig, rolig base og en fornemmels­e af at traede ind i en rar hule. Indersiden af skabet har dog fået en rosa tone.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sengen fra Bedre Naetter er 210 x 210 centimeter, så der er plads til, at hele familien kan sove sammen. Sengeborde­ne er fra Traevarefa­brikernes Udsalg, bordlamper­ne fra Jysk og sengetaepp­et fra H&M Home, mens den lille plakat er fra Can Family og den store et print fra NASAS hjemmeside.
Sengen fra Bedre Naetter er 210 x 210 centimeter, så der er plads til, at hele familien kan sove sammen. Sengeborde­ne er fra Traevarefa­brikernes Udsalg, bordlamper­ne fra Jysk og sengetaepp­et fra H&M Home, mens den lille plakat er fra Can Family og den store et print fra NASAS hjemmeside.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark