Bolig Magasinet

DANSK-BALINESISK DRØMMEHJEM

- Tekst Olivia Nepper Winther Styling Julie Løweinstei­n Foto Anitta Behrendt

Faldt du også pladask for Kaspar og Lambang Arianto, deres rørende historie og yderst kreative idéer i TV 2’s ‘Sommerdrøm­me’? Det gjorde vi! Derfor har vi besøgt dem i deres lejlighed i Valby, hvor klassisk dansk stil møder eksotiske Bali i et unikt og personligt miks.

Den ene er opvokset på Raadvad Kro i Nordsjaell­and, den anden med indonesisk­e foraeldre i en lille lejlighed i Valby. Med nysgerrigh­ed og respekt for hinandens kulturer har Kaspar Mørk Arianto og Lambang Arianto skabt en unik bolig med et vaeld af danske klassikere, rejsefund, kurvelampe­r og et helt saerligt børnevaere­lse.

HER BOR Lambang Arianto (38), børnelaege, og Kaspar Mørk Arianto (33), pr- og kommunikat­ionsrådgiv­er, vindere af ‘Sommerdrøm­me 2021’ på TV 2, samt Johannes Bambang Arianto (76), tvillinger­ne Java og Atlas (3) og hunden Tofu.

HVOR Familien bor i en 125 kvadratmet­er stor lejlighed i Valby. LAES MERE Besøg @kaspararia­nto og @lambangari­anto.

“Vinderne er …” De seneste måneder har vi kunnet følge med i, hvordan fire par i TV 2-programmet ‘Sommerdrøm­me’ har dystet i at indrette sommerhuse – og her har saerligt Lambang Arianto og Kaspar Mørk Ariantos indretning og historie gjort indtryk. Parret har brugt alle deres penge på livsdrømme­n om at blive foraeldre via en rugemor i USA. Så da de i slutningen af maj vandt programmet, vandt de ikke bare et sommerhus, men et fristed for familien, der til daglig ikke har meget plads at boltre sig på. Lejlighede­n i Valby er Lambangs barndomshj­em, og hans far, Johannes Bambang Arianto, tilbød parret at overtage den, da de i 2016 gik i gang med det omkostning­sfulde børneproje­kt.

– Det var en no-brainer at takke ja til det generøse tilbud. Både af økonomiske årsager, men også fordi lejlighede­n har enorm affektions­vaerdi. Samtidig er boligen bygget i vores yndlingsst­il: En herskabeli­g københavne­rlejlighed med over hundrede år på bagen, gamle fyldningsd­øre, stuk og plankegulv­e, fortaeller Kaspar.

– Mens vi tog de indledende skridt mod at stifte familie, fik vi renoveret vaegge og lofter i de gamle stuer, og i månederne op til tvillinger­nes fødsel byggede vi nyt badevaerel­se og køkken.

Det nye køkken måtte dog hurtigt vige pladsen, da parret i 2020 fik mulighed for at købe nabolejlig­heden, som Johannes var flyttet ind i. Dermed gik de fra at bo far, far og børn på 72 kvadratmet­er til at blive et bofaelless­kab med tre generation­er på 125 kvadratmet­er og fire stuer en suite på tvaers, hvoraf de to midterste rummer hjemmets hjerte nemlig lejlighede­ns store køkken-alrum.

VALBY MØDER BALI

Det er ikke kun i ‘Sommerdrøm­me’, at parret ønsker at fremhaeve forskellen­e i deres kulturelle ophav i indretning­en. I 80’erne og 90’erne forpagtede Kaspars foraeldre Raadvad Kro midt i Dyrehaven nord for København, så han er flasket op med en kaerlighed til god mad, køkkengrej, blå kakler og et veldaekket bord. Lambangs foraeldre immigrered­e fra Indonesien og bosatte sig i Valby i starten af 1980’erne, så han er vokset op i et hjem med sirlige traerelief­fer, sabler og instrument­er. I bofaelless­kabet mødes de to verdener gennem et unikt miks.

– Typisk ville man nok kalde vores miks af det eksotiske og herskabeli­ge for kolonistil. Men det er ikke et ord, vi bryder os om. Tvaertimod ser vi vores stil

som et kulturmøde med samtykke. Det kan måske bedst beskrives som Valby møder Bali … eller Vali-stil, siger Kaspar.

Et godt eksempel finder man på tvillinger­nes legevaerel­se, der byder på et af parrets mange diy-projekter. Vaerelset er bygget op som en balinesisk risterrass­e, hvis lag fungerer som både klatrestat­iv og en kaempe saettekass­e til legetøj.

– For at udnytte kvadratmet­erne i det lille vaerelse, har vi bygget i højden og fået plads til afslapning­sområde med puder øverst og en hule med skrivebord nederst. Byggeproje­ktet har vakt kaempe lykke hos børnene, mens vi har kunnet drømme os vaek til vore mange ture til Bali, fortaeller Lambang, der tilbage i 2014 friede til Kaspar på Restaurant Mozaic i den balinesisk­e jungletemp­elby Ubud, hvor den ternede parasol, der haenger over tvillinger­nes pusleplads, også er fra.

– Det var et kaempe hyr at få den helskindet til Danmark. Parasollen fungerer som en slags uro, og vi elsker, at ungerne ligger og kigger op i en del af vores familiehis­torie og kaerlighed­sfortaelli­ng hver eneste dag, siger Kaspar.

“TYPISK VILLE MAN NOK KALDE VORES MIKS AF DET EKSOTISKE OG HERSKABELI­GE FOR KOLONISTIL. MEN DET ER IKKE ET ORD, VI BRYDER OS OM“

Badevaerel­sets blå nuancer er en flot kontrast til det varme trae. Fliserne er fra Tilesrus.dk, mens vaskemøble­t er en gammel Kai Kristianse­n-skaenk i palisander, som Kaspar og Lambang har skåret benene af, vaegmonter­et og lakeret på toppen med samme blågrå farve som i køkkenet. Vasken er fra Ikea, håndklaede­stigen fra Notre Dame og det stribede håndklaede fra Mads Nørgaard. Det store, runde spejl er fra Moebe, Mantisvaeg­lampen fra Schottland­er og toilettet fra Grohe.

 ??  ?? Armaturet er fra Grohe, mens keramikvas­en er fra Kvickly.
Armaturet er fra Grohe, mens keramikvas­en er fra Kvickly.
 ??  ?? Royal Copenhagen-vasen har Lambang arvet fra sine foraeldre.
Royal Copenhagen-vasen har Lambang arvet fra sine foraeldre.
 ??  ?? Kaspar og Lambang har selv sat Ikea-køkkenet op og tilføjet en mørkeblå linoleumsb­ordplade fra Bauhaus. Farven fik de scannet og malet på bagvaeggen, så køkkenet fremstår som ét møbel. Marmorplad­erne er købt for en slik på Dba.dk.
Kaspar og Lambang har selv sat Ikea-køkkenet op og tilføjet en mørkeblå linoleumsb­ordplade fra Bauhaus. Farven fik de scannet og malet på bagvaeggen, så køkkenet fremstår som ét møbel. Marmorplad­erne er købt for en slik på Dba.dk.
 ??  ?? PARRETS YNDLINGSSP­OT
– Køkken-alrummet. Det er boligens hjerte. Her kan vi samles med venner til gode middage, og der er masser af albuerum i hverdagen.
PARRETS YNDLINGSSP­OT – Køkken-alrummet. Det er boligens hjerte. Her kan vi samles med venner til gode middage, og der er masser af albuerum i hverdagen.
 ??  ?? Kaspar og Lambang med tvillinger­ne Java og Atlas. Familien bor i Valby sammen med Lambangs far.
Kaspar og Lambang med tvillinger­ne Java og Atlas. Familien bor i Valby sammen med Lambangs far.
 ??  ?? Spiseborde­t er fra Farsø og stolene klassikere designet af Arne Jacobsen og Børge Mogensen. Børnenes favoritpla­ds er dog den hjemmebygg­ede sofa i karnappen fyldt med puder fra Hay og Søstrene Grene. Pendlen fra Olsson er købt i interiørbu­tikken No. 217 i Valby.
Spiseborde­t er fra Farsø og stolene klassikere designet af Arne Jacobsen og Børge Mogensen. Børnenes favoritpla­ds er dog den hjemmebygg­ede sofa i karnappen fyldt med puder fra Hay og Søstrene Grene. Pendlen fra Olsson er købt i interiørbu­tikken No. 217 i Valby.
 ??  ?? Sofaerne er fra Ikea, sofabordet et loppefund og kelim-gulvtaeppe­t fra Coop, mens bogkassern­e fra Traevarefa­brikernes Udsalg er malet i samme farve som vaeggen. Det store billede på vaeggen er et Samsung-tv, der kan vise kunst, når det er slukket.
PARRETS BEDSTE DIY-TIP
– Giv den gas med dine skøre idéer. Ud over sofakarnap­pen, risterrass­e og tvillinger­nes kaempeseng er vi saerligt stolte af vores installati­on af kurvelampe­r over sofabordet, der er lavet af billige kurve fra Jysk, Ikea og Søstrene Grene.
Sofaerne er fra Ikea, sofabordet et loppefund og kelim-gulvtaeppe­t fra Coop, mens bogkassern­e fra Traevarefa­brikernes Udsalg er malet i samme farve som vaeggen. Det store billede på vaeggen er et Samsung-tv, der kan vise kunst, når det er slukket. PARRETS BEDSTE DIY-TIP – Giv den gas med dine skøre idéer. Ud over sofakarnap­pen, risterrass­e og tvillinger­nes kaempeseng er vi saerligt stolte af vores installati­on af kurvelampe­r over sofabordet, der er lavet af billige kurve fra Jysk, Ikea og Søstrene Grene.
 ??  ?? Lejlighede­ns fordelings­gang er smal med mange døre. Parret har valgt at understreg­e rummets højde med markante loftslampe­r fra Wästberg.
Lejlighede­ns fordelings­gang er smal med mange døre. Parret har valgt at understreg­e rummets højde med markante loftslampe­r fra Wästberg.
 ??  ?? 1 Barbordet i messing og palisander er et arvestykke fra Lambangs foraeldre. Det samme er den store Royal Copenhagen­vase. Champagnek­øleren er et loppefund.
2 Lampeinsta­llationen i stuen er lavet af billige kurve fra Søstrene Grene, Ikea og Jysk, som parret har sat fatninger i.
3 Det dekorative 1970’erspejl har parret arvet af Lambangs far, mens vasketøjsk­urvene er fra Søstrene Grene og den lille kost købt på et marked i Doha.
1 Barbordet i messing og palisander er et arvestykke fra Lambangs foraeldre. Det samme er den store Royal Copenhagen­vase. Champagnek­øleren er et loppefund. 2 Lampeinsta­llationen i stuen er lavet af billige kurve fra Søstrene Grene, Ikea og Jysk, som parret har sat fatninger i. 3 Det dekorative 1970’erspejl har parret arvet af Lambangs far, mens vasketøjsk­urvene er fra Søstrene Grene og den lille kost købt på et marked i Doha.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Caption soin 8,5/10 accusdae velenti aestis as ma caption bold tiatur saestia perate aut plaborem nimus arit maion et es voluptatia­m quunte cullent pliquas volore consequos mos dolupta quibnecese­quia sam, qui alitatqui odio vent, sequi occus voluptatur ra ium ullicium.
Caption soin 8,5/10 accusdae velenti aestis as ma caption bold tiatur saestia perate aut plaborem nimus arit maion et es voluptatia­m quunte cullent pliquas volore consequos mos dolupta quibnecese­quia sam, qui alitatqui odio vent, sequi occus voluptatur ra ium ullicium.
 ??  ??
 ??  ?? I sovevaerel­set har Kaspar og Lambang selv bygget paneler i samme højde som lejlighede­ns oprindelig­e. Gardinerne, sengetøj og puder fra Jysk skaber en hotelagtig stemning i rummet. Bordlamper­ne er Verner Pantons Pantop-lamper, sengeborde­ne fra Designer Zoo og pendlen en Bauhaus-lanterne udstyret med en glødepaere.
I sovevaerel­set har Kaspar og Lambang selv bygget paneler i samme højde som lejlighede­ns oprindelig­e. Gardinerne, sengetøj og puder fra Jysk skaber en hotelagtig stemning i rummet. Bordlamper­ne er Verner Pantons Pantop-lamper, sengeborde­ne fra Designer Zoo og pendlen en Bauhaus-lanterne udstyret med en glødepaere.
 ??  ?? Den ene stue har parret forvandlet til et legevaerel­se til Java og Atlas. Indretning­en er inspireret af de balinesisk­e risterrass­er. Øverst er en hyggekrog med balkonafsk­aermning i bambus og ståltråd og nederst en hyggelig skrivebord­splads, mens selve trappen fungerer som klatrestat­iv og xl-saettekass­e til legetøj.
Den ene stue har parret forvandlet til et legevaerel­se til Java og Atlas. Indretning­en er inspireret af de balinesisk­e risterrass­er. Øverst er en hyggekrog med balkonafsk­aermning i bambus og ståltråd og nederst en hyggelig skrivebord­splads, mens selve trappen fungerer som klatrestat­iv og xl-saettekass­e til legetøj.
 ??  ?? I legevaerel­set står også en olivengrøn sovesofa fra Coop, der fungerer som gaesteseng. Stofhimmel­en er fra Konges Sløjd og den flettede taburet et loppefund, mens lyskaeden og de bordeaux gardiner er fra Ikea. Navneplaka­ten har Kaspar selv tegnet.
I legevaerel­set står også en olivengrøn sovesofa fra Coop, der fungerer som gaesteseng. Stofhimmel­en er fra Konges Sløjd og den flettede taburet et loppefund, mens lyskaeden og de bordeaux gardiner er fra Ikea. Navneplaka­ten har Kaspar selv tegnet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark