Bolig Magasinet

SPISEPLADS I X-LARGE

Med tre børn og masser af legeaftale­r begyndte Rikke og Jonas Lehmann at mangle plads omkring spiseborde­t, samtidig drømte de om mere opbevaring og et lysere udtryk, og det satte gang i en makeover af familiens køkken-alrum.

- Tekst Pernille Ancher Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Da det tredje barn kom til, blev der traengsel om Rikke og Jonas Lehmanns spisebord. Løsningen blev at bytte om på spiseplads og hyggehjørn­e og bygge en laaaang baenk langs den ene vaeg. Wauw!

En makeover behøver ikke betyde vaeltede vaegge og masser af håndvaerke­r-timer for at have effekt. Tvaertimod. Da Rikke Lisberg Lehmann og Jonas Lehmann byttede om på spiseplads og hyggeområd­e i familiens køkken-alrum, var det, som om at rummet for alvor gik op i en højere enhed.

– Vi havde fået et barn mere – og tre børn og på sigt masser af legeaftale­r om vores lille spisebord, det fungerede ikke på den lange bane. Samtidig manglede vi opbevaring i køkkenet til legetøj og alle de der køkkenting, man ikke bruger så tit, fortaeller Rikke.

For at få plads til et større spisebord, flere siddeplads­er og ikke mindst mere opbevaring foreslog Jonas, at de fik en håndvaerke­r til at lave en baenk langs hele den ene vaeg med indbygget opbevaring. Det kraevede dog, at parret aendrede indretning­en i køkken-alrummet, så spiseplads og hyggeområd­e byttede plads. Først var Rikke betaenkeli­g, men det har vist sig at vaere den helt rigtige løsning.

– Det fungerer bare så godt. Vi kan sidde mange om bordet nu, og det har skabt mere dynamik i rummet. Det er blevet meget mere hyggeligt og socialt, fortaeller hun.

– Før følte jeg hele tiden, at vi var på to forskellig­e etager. Børnene havde vaeret i skole og børnehave hele dagen, men når der blev lavet mad, gik de op i stuen ovenpå for at slappe af foran fjernsynet. Nu er der lagt op til, at man kan lave flere ting hernede, fordi alle vores spil og kreating er her. Samtidig har vi fået en ny sofa i hyggeområd­et, som man bedre kan haenge ud i. Det er her, vi er allermest nu.

Som en del af renovering­en drømte Rikke om at aendre udtrykket i køkken-alrummet. En af de ting, der måtte lade livet, var den grønne vaegfarve og den lyserøde sofa.

– Vi er gået efter mere blide farver, og det har givet mere ro i rummet. Samtidig giver den nye beige vaegfarve meget mere lys i rummet. Jeg bruger stadig farver – men på de mindre ting, som er lettere at skifte ud, siger hun.

– Det har givet et mere varmt, hyggeligt og roligt udtryk i spisekroge­n.

“VI ER GÅET EFTER BLIDE FARVER, OG DET HAR GIVET MERE RO I RUMMET“

 ??  ?? Pendlen i papir er fra &Tradition, mens spiseborde­t er fra Rosmosegaa­rd og skamlen og stolene fra FDB Møbler, Kevi, Takt og Thonet. Lysestagen på bordet er fra The Apartment.
Pendlen i papir er fra &Tradition, mens spiseborde­t er fra Rosmosegaa­rd og skamlen og stolene fra FDB Møbler, Kevi, Takt og Thonet. Lysestagen på bordet er fra The Apartment.
 ??  ?? Bordet er daekket med fund fra @bondehuset_vintageogr­etro, @lafindusia, @dinvintage, @fund_og_fristelser og @kroelletke­ramik.
Rikke, Jonas og deres tre børn bor på Østerbro i København.
Bordet er daekket med fund fra @bondehuset_vintageogr­etro, @lafindusia, @dinvintage, @fund_og_fristelser og @kroelletke­ramik. Rikke, Jonas og deres tre børn bor på Østerbro i København.
 ??  ?? HER BOR Rikke Lisberg Lehmann (34), bankrådgiver, Jonas Lehmann (39), indehaver af Boligkompa­gniet København, samt børnene Julius (7), Agnes (4) og Ingrid (9 mdr.).
HVOR Familien bor i et 136 kvadratmet­er stort raekkehus i tre etager i et byggeforen­ingshus fra 1892 i Komponistk­varteret på Østerbro i København. LAES MERE Følg familien på @ detlillehu­spaaoester­bro.
HER BOR Rikke Lisberg Lehmann (34), bankrådgiver, Jonas Lehmann (39), indehaver af Boligkompa­gniet København, samt børnene Julius (7), Agnes (4) og Ingrid (9 mdr.). HVOR Familien bor i et 136 kvadratmet­er stort raekkehus i tre etager i et byggeforen­ingshus fra 1892 i Komponistk­varteret på Østerbro i København. LAES MERE Følg familien på @ detlillehu­spaaoester­bro.
 ??  ?? Skålen er fra @dinvintage og nettet fra Marni, mens tallerkene­rne er fra @bondehuset_ vintageogr­etro og Lucie Kaas, servietter­ne fra H&M Home, plaiden fra Elvang og koppen fra @christina_iversen_studio.
Skålen er fra @dinvintage og nettet fra Marni, mens tallerkene­rne er fra @bondehuset_ vintageogr­etro og Lucie Kaas, servietter­ne fra H&M Home, plaiden fra Elvang og koppen fra @christina_iversen_studio.
 ??  ?? String-hylden er fyldt med kopper fra Peter Shire, Royal Copenhagen og Lyngby porcelaen samt glas fra @privecopen­hagen og @studiohafn­ia. Den lille, gule vase er fra @vintagekru­kken.
String-hylden er fyldt med kopper fra Peter Shire, Royal Copenhagen og Lyngby porcelaen samt glas fra @privecopen­hagen og @studiohafn­ia. Den lille, gule vase er fra @vintagekru­kken.
 ??  ?? Baenken er specialbyg­get af en håndvaerke­r, mens laederhynd­en er lavet af @curtain.dk og puderne fra H&M Home, @mettefrank.design og Homehagen.
Baenken er specialbyg­get af en håndvaerke­r, mens laederhynd­en er lavet af @curtain.dk og puderne fra H&M Home, @mettefrank.design og Homehagen.
 ??  ?? Parret drømte om en ny, mere blid farveholdn­ing i rummet inspireret af patchwork-vaerket fra @piecebypie­cebypiece1 og litografie­n fra Mathias Malling Mortensen. Den nye vaegfarve har samtidig gjort rummet meget lysere.
Parret drømte om en ny, mere blid farveholdn­ing i rummet inspireret af patchwork-vaerket fra @piecebypie­cebypiece1 og litografie­n fra Mathias Malling Mortensen. Den nye vaegfarve har samtidig gjort rummet meget lysere.
 ??  ?? Den tidligere spiseafdel­ing er forvandlet til hyggeområd­e, hvor børnene kan slappe af. Sofaen er fra Ikea, plakaten fra @taisho.dk og vaeglampen fra Le Klint. Stolen er en Wegner og bordet fra Ilva.
Den tidligere spiseafdel­ing er forvandlet til hyggeområd­e, hvor børnene kan slappe af. Sofaen er fra Ikea, plakaten fra @taisho.dk og vaeglampen fra Le Klint. Stolen er en Wegner og bordet fra Ilva.
 ??  ?? Skamlen er fra Small Revolution og urtepotten fra Skagerak.
Skamlen er fra Small Revolution og urtepotten fra Skagerak.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark