Bolig Magasinet

JULIES FIRE BEDSTE TIPS TIL SOMMERHUS-MAKEOVER

-

En grå, overskyet regnvejrsd­ag i februar tog Julie Løwenstein og Simon Schack ud for at kigge på et sommerhus i Rørvig. Huset havde vaeret til salg i mere end 200 dage, og med de mange møbler og vaegge og lofter i fyrretrae virkede huset trangt og overfyldt. Det havde tidligere skraemt mange vaek, men ikke Julie og Simon. Faktisk fortalte ejendomsma­egleren, at parret var de første, der ikke havde kommentere­t indretning­en under en fremvisnin­g.

– Da vi trådte indenfor, blev vi bombardere­t med indtryk af saelgerens ting og møbler, men fordi jeg arbejder med indretning til hverdag, kunne jeg godt se bort fra det. Det stod hurtigt klart for mig, at hvid maling alene ville kunne gøre meget, fortaeller Julie.

Hendes mand, Simon, er uddannet tømrer og bygningsko­nstruktør, og parret vidste, at de sammen ville kunne skabe deres drømmesomm­erhus. Da de overtog huset i april, var de derfor indstillet på at tage fat. Maling, nyt køkken og nyt bad stod øverst på listen.

– Jeg malede og malede og malede! Alt traevaerke­t skulle vaskes, grundes og så males to til tre gange. Mange spurgte, om jeg ville låne en sprøjtepis­tol, men jeg malede med pensel, fordi jeg synes, det er smukt, at man kan se penselstrø­gene på traeet, siger Julie.

Samtidig gik Simon i gang med at rive køkken og badevaerel­se ned. Gulvet på badevaerel­set skulle saenkes, så det kom i niveau med resten af huset, og det gjorde Simon alene med en skovl og håndkraft.

– Simon er en arbejdshes­t, og han har knoklet. Vi er et godt team, for de idéer jeg får, kan Simon udføre, og ingen af os er bange for at tage arbejdshan­dskerne på, siger Julie.

Kaster man sig over et byggeproje­kt eller en makeover, så er Julies bedste råd dog, at man dropper idéen om, alt skal vaere faerdigt på en gang.

– Det gaelder bare om at vaere i processen, traekke vejret, nyde det, der allerede er faerdigt og stadig tage på stranden og hygge med grill om aftenen, siger Julie.

FYLDT MED BARNDOMSMI­NDER

Da Julie og Simon begyndte at lede efter et sommerhus, var de enige om, at det skulle ligge i Rørvig. De er nemlig begge kommet i den hyggelige ferieby hele deres liv.

– Vi har begge barndomsmi­nder fra Rørvig og har en stor omgangskre­ds her. Vi ville gerne give vores to drenge samme tilhørsfor­hold, som vi har, og de kan nemt løbe hen til deres bedstefora­eldre, som også har sommerhuse her, siger Julie.

I sommerferi­en og mange weekender I løbet af året pakker familien derfor bilen og kører afsted mod sommerhuse­t, der ligger cirka en times tid fra deres lejlighed. Julie og Simon har fået det sommerhus, de drømte om, og nyder dagene i Rørvig, hvor tempoet er helt nede, og der bliver hygget ved stranden og med leg og bålhygge i haven.

1 Julie og Simon har sat et nyt Ikea-køkken ind i sommerhuse­t. Planen var, at lågerne skulle males grå, men da de så det sortbejdse­de trae, blev de glade for det. De valgte samtidig at lade traeloftet og de nye profilbrae­dder vaere umalede, da det gav køkkenet et hyggeligt, naermest alkove-lignende udtryk.

2 Hver morgen bruger Julie ti minutter på at tage puder, dug, haengekøje og daybed ud, så er haven klar til at blive indtaget. Det giver masser af hygge og stemning i haven. Om aftenen samler hun ind i en stor kurv.

3 Dugen er fra Ferm Living, mens skålen og kanden er vintagefun­d, notesbøger­ne fra Notem, glasset fra Zafferano og bakken fra Søstrene Grene.

1. Når du kigger på sommerhus, så forhold dig ikke til saelgerens indretning, men se på de reelle rum, haven og området. Forestil dig, hvordan det vil vaere at holde ferie der, og hvad der skal til, for at det bliver dit drømmesomm­erhus.

2. Naerlaes tilstandsr­apporten, og find ud af, hvad de forskellig­e ting vil koste. Overvej, hvad du selv kan lave, og hvad du eventuelt har brug for håndvaerke­re til.

3. Drop drømmen om at nå i mål med alt på én gang, men beslut, hvad der er det vigtigste, og tag det så lidt hen ad vejen. Det er vigtigt at nyde processen samtidig og huske at tage en afslapning­sdag indimellem, hvor du hygger dig.

4. Har du et faerdigt hjørne, så stil en buket blomster, og nyd, at lige netop det hjørne er faerdigt. Kig derhen i stedet for på alt det, der mangler.

 ??  ??
 ??  ?? Julie og Simon har indrettet sommerhuse­t med loppefund og arvestykke­r, der tilsammen giver en skøn, uhøjtideli­g stemning. Spiseborde­t har Julie lånt af sine foraeldre, som købte det, da de i sin tid flyttede sammen, mens stolene er fundet i storskrald og på loppemarke­der. Rispapirla­mpen er fra Hay og kopperne fra Hay og Julie Damhus.
Julie og Simon har indrettet sommerhuse­t med loppefund og arvestykke­r, der tilsammen giver en skøn, uhøjtideli­g stemning. Spiseborde­t har Julie lånt af sine foraeldre, som købte det, da de i sin tid flyttede sammen, mens stolene er fundet i storskrald og på loppemarke­der. Rispapirla­mpen er fra Hay og kopperne fra Hay og Julie Damhus.
 ??  ?? Oprindelig­t var der etableret en stenterras­se, men Simon byggede en ny i trae, som er i samme niveau som huset. Det har gjort terrassen mere brugbar og gør den naermest til en forlaengel­se af stuen. Haengekøje fra Haengekøje.dk.
Oprindelig­t var der etableret en stenterras­se, men Simon byggede en ny i trae, som er i samme niveau som huset. Det har gjort terrassen mere brugbar og gør den naermest til en forlaengel­se af stuen. Haengekøje fra Haengekøje.dk.
 ??  ?? Simon har bygget en daybed til stuen, som også fungerer som ekstra sovepladse­r, når familien har besøg. Betraekket og puderne har Julie syet af stof fra Stof & Stil.
Simon har bygget en daybed til stuen, som også fungerer som ekstra sovepladse­r, når familien har besøg. Betraekket og puderne har Julie syet af stof fra Stof & Stil.
 ??  ?? ‘Skumring 9904’ fra Jotun.
‘Skumring 9904’ fra Jotun.
 ??  ??
 ??  ?? Sommerhuse­ts have er stor og frodig og fyldt med blomster, baerbuske og frugttraee­r, og familien har tit besøg af fasaner og rådyr, som de nyder at kunne se på inde fra stuen. I køkkenhave­n dyrker de blandt andet rabarber og kartofler, og den lille indhegning sikrer, at rådyrene ikke spiser alle afgrøderne.
Sommerhuse­ts have er stor og frodig og fyldt med blomster, baerbuske og frugttraee­r, og familien har tit besøg af fasaner og rådyr, som de nyder at kunne se på inde fra stuen. I køkkenhave­n dyrker de blandt andet rabarber og kartofler, og den lille indhegning sikrer, at rådyrene ikke spiser alle afgrøderne.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dagene i sommerhuse­t går med badeture ved stranden i Rørvig og hyggelige aftener ved bålet, hvor parrets to drenge, Hubert og Vilhelm, elsker at bruge masser af tid.
Dagene i sommerhuse­t går med badeture ved stranden i Rørvig og hyggelige aftener ved bålet, hvor parrets to drenge, Hubert og Vilhelm, elsker at bruge masser af tid.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Flere blå nuancer komplement­erer hinanden i stuen og understreg­er den lette sommerhuss­temning. Bordet har familien fået af nogle venner, som overtog et sommerhus med møbler. De bruger det som ekstra spisebord, når der er mange gaester på besøg. Plakaten er fra E-types og Thonet-stolen købt hos @saerligtsa­mlet, mens skamlen er en gammel sag, fra da Julie flyttede hjemmefra, og som nu har fået nyt rød- og hvidstribe­t stof på.
Flere blå nuancer komplement­erer hinanden i stuen og understreg­er den lette sommerhuss­temning. Bordet har familien fået af nogle venner, som overtog et sommerhus med møbler. De bruger det som ekstra spisebord, når der er mange gaester på besøg. Plakaten er fra E-types og Thonet-stolen købt hos @saerligtsa­mlet, mens skamlen er en gammel sag, fra da Julie flyttede hjemmefra, og som nu har fået nyt rød- og hvidstribe­t stof på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark