Bolig Magasinet

TIL TIDLØS LAEKKERHED

Hvor meget kan en ny planløsnin­g aendre et badevaerel­se? Svaret er en hel del! Se bare, hvordan Barbara og Jacob har vendt deres bad på hovedet og fået mere plads, bedre funktional­itet og ikke mindst et laekkert, tidløst look.

-

Gammelt, slidt og med en dårlig planløsnin­g. Sådan beskriver Barbara det badevaerel­se, der fulgte med, da hun og hendes mand, Jacob, i 2013 overtog familiens raekkehus i Komponistk­varteret på Østerbro. Vaeggene i badevaerel­set var beklaedt med mørkegrønn­e fliser og gulvet daekket med vinyl i forskellig­e toner.

– Stilen var meget 70’er-agtig og passede dårligt til huset fra 1893. Blandt andet havde der engang vaeret et bidet, men i stedet for at laegge vinyl i samme farve, da det blev nedlagt, var der brugt en anden farve, husker Barbara.

Oveni gjorde indretning­en, at rummet trods sine 12 kvadratmet­er føltes lille, og med tre drenge på 9, 6 og 1 år havde familien brug for et funktionel­t badevaerel­se med masser af albuerum.

– Det var trangt, og vi brugte ikke badekarret saerligt meget. Samtidig var der en gammel skorsten i rummet, som fyldte meget, siger Barbara.

NEMT AT SKABE ET NYT LOOK

Parret besluttede derfor at retaenke planløsnin­gen i badevaerel­set fuldstaend­ig. Badekarret, skorstenen og et stort vaskemøbel blev fjernet for at skabe mere plads, ligesom døren til badevaerel­set blev flyttet, og der blev sat et ekstra vindue i vaeggen.

– Tidligere var rummet ret mørkt, og derfor var vi meget optaget af, at der skulle så meget lys ind som muligt. I første omgang fik vi faktisk sat nogle større vinduer i, men de var alligevel for store og passede ikke med huset og badevaerel­sets størrelse, så dem måtte vi skifte, fortaeller Barbara.

Selve indretning­en er enkel med store, mørke fliser på gulvet, klassiske slagterfli­ser i bruseniche­n og hvide vaegge. Og det er helt med vilje.

– Målet var at få et badevaerel­se, som var mere i tråd med husets stil, men samtidig skulle det kunne holde i mange år, og derfor har vi taget nogle ret tidløse valg, som vi ikke er kede af om 10-20 år, siger Barbara. En ting var hun dog ikke i tvivl om.

– Messingarm­aturerne fra Toni har jeg vaeret forelsket i i mange år, det var noget af det eneste, jeg vidste, at jeg gerne ville have i badevaerel­set. De er bare klassiske, tidløse og paene – og passer godt til et gammelt hus fra slutningen af 1800-tallet, fortaeller hun.

I det hele taget er familien glade for det nye badevaerel­se.

– Vi er megaglade for resultatet. Det er rimelig simpelt, ikke saerlig fancy og det passer os godt. Det skal ikke vaere smart – det skal bare holde mange år. Og vil vi gerne aendre stilen lidt, så kan vi male vaeggen eller skifte tilbehøret. Det er en ret let måde at skifte farve og udtryk, og det kan jeg godt lide, siger hun.

Da badevaerel­set ikke er så stort, har Barbara valgt de enkle, hvide fliser i bruseniche­n i en lidt mindre størrelse end klassiske slagterfli­ser. Armaturet er fra Toni, og de hvide fliser fra Aquadomo.

Frodige, grønne planter gør undervaerk­er – også på badevaerel­set. Vaelg eksempelvi­s planter, der renser luften eller har en skøn duft som denne duftgerani­um. Kommoden er købt brugt og malet, mens skamlen er fra Søstrene Grene.

“Målet var at få et badevaerel­se, som var mere i tråd med husets stil, men samtidig skulle det kunne holde i mange år, og derfor har vi taget nogle ret tidløse valg“

 ??  ?? Bakken er fra Mojoo, glasset og vasen fra Kodanska og produktern­e fra Aiia, mens keramikken med de små, blå pletter er lavet af en af Barbaras veninder.
Bakken er fra Mojoo, glasset og vasen fra Kodanska og produktern­e fra Aiia, mens keramikken med de små, blå pletter er lavet af en af Barbaras veninder.
 ??  ?? Forvandl produkter, smykker og tandbørste­r til et lille stilleben ved at samle dem på en lille bakke i en fin farve – måske sammen med en enkelt blomst.
Barbara, hendes mand, Jacob, og deres tre drenge bor på Østerbro i København.
Forvandl produkter, smykker og tandbørste­r til et lille stilleben ved at samle dem på en lille bakke i en fin farve – måske sammen med en enkelt blomst. Barbara, hendes mand, Jacob, og deres tre drenge bor på Østerbro i København.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vinduerne er fra Velux og toilettet fra Ifö, mens betjenings­knapperne og toiletrull­eholderen i messing er fra Vola. Den lille traeaeske er et arvestykke, mens tegningen er lavet af sønnen Gustav.
Vinduerne er fra Velux og toilettet fra Ifö, mens betjenings­knapperne og toiletrull­eholderen i messing er fra Vola. Den lille traeaeske er et arvestykke, mens tegningen er lavet af sønnen Gustav.
 ??  ?? Skal du renovere? Saml dine favoritfar­ver, -materialer og -fund til et moodboard for at se, om de spiller sammen.
Skal du renovere? Saml dine favoritfar­ver, -materialer og -fund til et moodboard for at se, om de spiller sammen.
 ??  ?? Kammen er fra Søstrene Grene og vintageskå­len fra @bondehuset_vintageogr­etro, mens smykkerne er gaver og arvestykke­r.
Kammen er fra Søstrene Grene og vintageskå­len fra @bondehuset_vintageogr­etro, mens smykkerne er gaver og arvestykke­r.
 ??  ?? Den stribede stofpose er fra Søstrene Grene, mens morgenkåbe­n er fra Magasin. Håndklaede­stativet og håndklaede­t er fra Ferm Living og skjorten fra Aiayu.
Den stribede stofpose er fra Søstrene Grene, mens morgenkåbe­n er fra Magasin. Håndklaede­stativet og håndklaede­t er fra Ferm Living og skjorten fra Aiayu.
 ??  ?? Barbara og Jacob har retableret opbevaring­en i skunken under vinduerne, som huset oprindelig­t er bygget med. Grebene er fra Møller og Mammen, toilettask­en fra Koustrup & Co og produktern­e fra Humdakin.
Barbara og Jacob har retableret opbevaring­en i skunken under vinduerne, som huset oprindelig­t er bygget med. Grebene er fra Møller og Mammen, toilettask­en fra Koustrup & Co og produktern­e fra Humdakin.
 ??  ?? For at få den nye planløsnin­g i badevaerel­set til at spille fik Barbara og Jacob flyttet døren til modsatte side. Det gav samtidig plads til et specialbyg­get skab under trappen uden for badevaerel­set. Billedet er et arvestykke og hjemmeskoe­ne fra Hay.
For at få den nye planløsnin­g i badevaerel­set til at spille fik Barbara og Jacob flyttet døren til modsatte side. Det gav samtidig plads til et specialbyg­get skab under trappen uden for badevaerel­set. Billedet er et arvestykke og hjemmeskoe­ne fra Hay.
 ??  ?? Vaeglampen er fra Lampe Gras, håndvasken fra Laufen og messingarm­aturet fra Toni, mens håndklaede­rne er fra Hay og Ferm Living. Vintagespe­jlet et impulskøb, som Barbara fik for en slik, da antikforre­tningen skulle lukke.
Idé
Er alt nyt? Indret med enkelte vintagefun­d for at give udtrykket personligh­ed.
Vaeglampen er fra Lampe Gras, håndvasken fra Laufen og messingarm­aturet fra Toni, mens håndklaede­rne er fra Hay og Ferm Living. Vintagespe­jlet et impulskøb, som Barbara fik for en slik, da antikforre­tningen skulle lukke. Idé Er alt nyt? Indret med enkelte vintagefun­d for at give udtrykket personligh­ed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark