Bolig Magasinet

FRODIG FUNKISHAVE

I en villahave på Amager har Lone Ross og hendes familie skabt et fleksibelt uderum, som fungerer – både når de er fire, og når de er 14. Men sådan har det ikke altid vaeret. Se terrrassen­s vilde forvandlin­g.

- Tekst & styling Rikke Graff Juel Foto Christina Kayser O.

Den kubistiske villa, som straekker sig mod himlen på en villavej på Amager, kan nemt forveksles med et nybygget hus, men det er ikke tilfaeldet. Sidste år forvandled­e Lone Ross og hendes familie nemlig deres lille, røde murstensbu­ngalow til en funkisvill­a i to etager. Den store ombygning betød, at den gamle terrasse måtte lade livet, og det gav mulighed for at skabe et nyt uderum, som passer til husets nye byggestil og ikke mindst familiens behov.

– Vores tidligere terrasse var i flere niveauer, og det var hyggeligt, men også lidt upraktisk. Når vi havde mange gaester på terrassen, blev selskabet opdelt, og når vi skulle holde fødselsdag, sommerfest eller lignende havde vi svaert ved at daekke op til mange, husker Lone.

– Vi var derfor sikre på, at den nye terrasse skulle vaere i ét plan, så vi kan saette et langbord op. Det har givet meget mere fleksibili­tet.

Den nye terrasse er på hele 100 kvadratmet­er, men højbede fyldt med pampasgrae­s, lavendel, bambus og klynger af krukker med grønne planter i forskellig­e højder er med til at inddele den store terrasse i hyggelige rum. Det har givet en let afgraensni­ng af loungen, grillområd­et og spiseplads­en og på samme tid gjort terrassen mere grøn og frodig. Den brede trappe, som fører op til husets køkken-alrum, er også med til at skabe rum og er taenkt ind som en del af møbleringe­n.

– Når vi alligevel skulle bruge plads på en trappe, ville vi gerne have, at den kunne

“Vi er helt klart til stramme linjer og rene flader, men vi vil også gerne have hyggen ind og derfor valgte vi en traeterras­se”

bruges til noget mere end at gå på, og derfor har vi bygget den med brede og dybe trin, så den fungerer som et ekstra siddemøbel midt på terrassen. Det er dejligt at kunne sidde herude i solen med en pude i ryggen og en kop kaffe i hånden. Når vi har gaester, er trappen også praktisk, fordi den har de mange siddeplads­er, som gør, at hele terrassen kommer i brug, fortaeller Lone.

TRAE SKABER VARME

For at skabe en naturlig overgang mellem hus og have og samtidig bløde husets minimalist­iske, stringente funkisstil lidt op har Lone og familien valgt at laegge en traeterras­se frem for fliser.

– Vi er helt klart til stramme linjer og rene flader, men vi vil også gerne have hyggen ind og derfor valgte vi en traeterras­se, fortaeller Lone.

Familien har også brugt trae som beklaednin­g på højbede, skur og muren ind til naboen. Det giver en varm kontrast til husets facade og til de sorte og grå terrassemø­bler. Lone har desuden brugt loppekeram­ik og elementer i bambus til at bløde de stilrene, sorte møbler lidt op og give en snert af sydlandsk stemning i villahaven på Amager. Og den kommer der mere af på sigt.

– Vi vil gerne kunne bruge terrassen mere, også i foråret og det tidlige efterår, så vi vil overdaekke en del af den for at kunne skabe et hyggeligt rum, hvor vi kan sidde ude i lae og med terrasseva­rmere taendt til sent ud på aftenen, siger Lone.

 ??  ?? Haengekøje­n er uderummets ultimative afslapning­ssted med kig til haven og terrassen.
Haengekøje­n er uderummets ultimative afslapning­ssted med kig til haven og terrassen.
 ??  ?? Om sommeren starter og slutter dagen ofte her på trappen foran døren til køkkenalru­mmet. Hynderne på trappen er fra Ikea, mens daybedden er fra Bilka og den prikkede pude fra Ellos Home.
Om sommeren starter og slutter dagen ofte her på trappen foran døren til køkkenalru­mmet. Hynderne på trappen er fra Ikea, mens daybedden er fra Bilka og den prikkede pude fra Ellos Home.
 ??  ?? På den ene side af trappen har Lone indrettet en udendørsst­ue med lave loungemøbl­er og masser af puder og taepper. Sofaen er fra Jysk, bordet fra House Doctor og stolen et loppefund.
På den ene side af trappen har Lone indrettet en udendørsst­ue med lave loungemøbl­er og masser af puder og taepper. Sofaen er fra Jysk, bordet fra House Doctor og stolen et loppefund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark