Bolig Magasinet

HUSET VED HAVET

Varmglødet eg, håndflette­de kurve, unikke keramikfun­d og tekstiler i naturens farver har skabt en rolig oase for familien Bjerre i vandkanten ved Hou.

- Tekst Pia Olsen / Living Stories Styling Julie Löwenstein Foto Anitta Behrendt

I mange år lå familiens sommerhus på grunden i Hou med den helt fantastisk­e udsigt over vandet. Men da de altid forlod stedet med en lille smule ondt i maven, besluttede de sig for at bygge en arkitektte­gnet perle, som de aldrig behøver at tage hjem fra.

Lige siden Helle Bjerre Knudsen første gang stod på kysten ud for Hou og så ud over de blå bølger, har hun vaeret forelsket. Forelsket i havet, i de tusindvis af sten på stranden, i de grønne siv og naturligvi­s i sin mand Bo Bjerre. – Bo havde haft sommerhuse­t her i Hou i nogle år, før vi fandt sammen, men han var her sjaeldent. Jeg blev fuldstaend­ig forelsket i stedet og overrasket over, hvorfor han ikke var her hele tiden. Siden har vi boet her hver sommer, også selv om det oprindelig­e sommerhus var fra 1944 og lettere utaet, fortaeller Helle.

Men når sommeren gik på haeld, og parret og deres to børn skulle tilbage til raekkehuse­t i Odder, blev de altid lidt triste.

– Vandet giver en ro. Det er livsbekrae­ftende at bo ved vandet, og jeg står op hver dag og taenker: ‘Hvor er jeg heldig’. Havet ser forskellig­t ud hver dag, og det bringer lys ind i huset. Vores børn vokser op med at kunne fange krabber hver dag, og bade så snart de har lyst til det, fortaeller hun.

Parret begyndte derfor at lege med idéen om at rive det oprindelig­e sommerhus ned og bygge et nyt hus, de kunne bo i hele året, hvilket kun var muligt, fordi grunden kunne konvertere­s til helårsstat­us. Derudover havde

de arkitekt Sune Fisker Mogensen som god ven ved hånden, og over nogle år fik de tre i et taet samarbejde tegnet deres drømmehus ved vandet. Og i 2019 flyttede familien ind i et hus, hvor der var kaelet for alle detaljer. Helle havde selv vaeret byggeleder og omhyggelig med hvert eneste valg for at få det rigtige udtryk. For her vil de blive boende:

– Udgangspun­ktet var at beholde følelsen af det simple liv, som vi har oplevet i det oprindelig­e sommerhus, fordi den livsstil giver en ro og en afslappet stemning. Derudover er vi gået all-in på materialer, der holder for altid. Som cedertraee­t udvendigt på huset. Eller de brede gulvplanke­r og loftsliste­rne i eg, siger hun.

LIDT, MEN GODT

Lige så omhyggelig som Helle var omkring valget af materialer til huset, har hun vaeret, når det kom til selve indretning­en. Med en baggrund som tekstildes­igner og medejer af interiørfi­rmaet Üniku ligger passionen for tekstiler og farver i blodet. Så allieret med et kamera gik hun rundt langs kysten og tog billeder af graesser, sten, tang og sand, og dem tog hun med, når hun valgte ting til huset.

– Det er måske lidt nørdet, men jeg elsker at skabe en sammenhaen­g til den natur, der omgiver os. Som de mange hørpuder i grå og creme nuancer nøjagtig som stenene på stranden. De har også inspireret mig til fliserne på badevaerel­set, der virkelig ligner strandsten. Specielt, når vi har fået slaebt en masse sand med ind, griner Helle.

Derudover har Helle holdt familiehje­mmet så enkelt som muligt, men valgt få ting med charme og historie for ikke at gå på kompromis med hyggen.

– Mange af vores ting er købt på rejser, og de er oftest håndlavede, da de har netop den kvalitet og historie bag sig, jeg søger. Som de håndbroder­ede puder fra et kloster i Indien. Den håndlavede keramik. Eller det antikke fad, jeg har købt på et loppemarke­d i Nice. Det betyder meget for mig at bo med ting, der har en betydning og en vaerdi. Naturligvi­s er de ting samtidig utrolig smukke, men de får en større vaerdi for mig netop, fordi de har en historie, siger hun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Badebroen bliver flittigt benyttet af børnene Villum og Ellen, og de mange forskellig­e sten på stranden har inspireret Helle til farvepalet­ten i huset.
Badebroen bliver flittigt benyttet af børnene Villum og Ellen, og de mange forskellig­e sten på stranden har inspireret Helle til farvepalet­ten i huset.
 ??  ??
 ??  ?? Indgangspa­rtiet er lavet med brede fliser. Vaeglamper­ne er fra Nordlux.
Indgangspa­rtiet er lavet med brede fliser. Vaeglamper­ne er fra Nordlux.
 ??  ?? Fra køkkenet er der udsigt direkte ud over Kattegats bølger.
Fra køkkenet er der udsigt direkte ud over Kattegats bølger.
 ??  ?? HER BOR Helle Bjerre Knudsen (40), medejer af interiørfi­rmaet Üniku, og Bo Bjerre (46), ejendomsma­egler, og børnene, Ellen (7) og Villum (4). HVOR Familien bor i et 186 kvadratmet­er stort, arkitekteg­net hus i Hou helt ud til kysten. LAES MERE Følg familien på @havhuset og interiørfi­rmaet @unikulivin­g.
Pendlerne og taburetter­ne i trae er med til at understreg­e sammenhaen­gen mellem huset og naturen lige udenfor.
HER BOR Helle Bjerre Knudsen (40), medejer af interiørfi­rmaet Üniku, og Bo Bjerre (46), ejendomsma­egler, og børnene, Ellen (7) og Villum (4). HVOR Familien bor i et 186 kvadratmet­er stort, arkitekteg­net hus i Hou helt ud til kysten. LAES MERE Følg familien på @havhuset og interiørfi­rmaet @unikulivin­g. Pendlerne og taburetter­ne i trae er med til at understreg­e sammenhaen­gen mellem huset og naturen lige udenfor.
 ??  ?? Det tog en hel dag at finde frem til det rigtige loft til huset. Laenestole­n er fra Erik Jørgensen, taburetten fra Kristina Dam Studio og vasen fra Üniku. På vaeggen haenger en Daniel van der Noon-tegning af Paris.
Det tog en hel dag at finde frem til det rigtige loft til huset. Laenestole­n er fra Erik Jørgensen, taburetten fra Kristina Dam Studio og vasen fra Üniku. På vaeggen haenger en Daniel van der Noon-tegning af Paris.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark