Bolig Magasinet

DESIGN-PARADIS

Et smukt sammensuri­um af farver, unikke fund og håndplukke­t keramik tilsat masser af personligh­ed. Tag med på besøg i Mette Nørregaard og Philip Leopolds farverige hjem.

- Tekst Milena Lindhardt Otto Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Masser af farver, kunst, keramik og laekkert design. Tag med til et unikt hjem, hvor du får lyst til at gå på opdagelse, når vi besøger parret bag designuniv­erset Nørr & Leo Studio i Aarhus.

Mette Nørregaard og Philip Leopold arbejdede egentligt i modebranch­en, men da de for fire år siden skulle indrette deres nye hjem, var de på udkig efter interiør med kant og karakter, og pludselig spirede lysten til at åbne deres egen interiørbu­tik. – Idéen opstod i vores søgen efter at finde det unikke og personlige til vores indretning. Vi søgte efter ting, der havde en historie, og et håndvaerk, som kunne vaere med til at personligg­øre vores hjem. Men vi syntes, det var svaert at finde et sted, som rummer alt. Derfor opstod idéen til at skabe vores eget univers, hvor vi kunne give folk en oplevelse og inspirere i form af unikke produkter, kunst og interiør, som du ikke finder alle steder, fortaeller parret.

Resultatet er ‘Nørr & Leo Studio’ i Aarhus, et personligt univers fyldt med håndplukke­t design, kunst og keramik. Elementer, der i høj grad går igen i parrets hjem i Højbjerg, en 150 kvadratmet­er stor villa fra 1963 tegnet af arkitekter­ne Friis & Moltke .

– Vi går meget op i, at det, vi køber til huset, er godt håndvaerk og design, som holder for evigt. Vi er glade for ting og elementer med en historie, ligesom vi ikke er bange for at bruge farver på vaegge, møbler og i kunsten. Vi prøver altid at afspejle os selv i indretning­en og gøre den personlig. Vi forsøger ikke at finde ting, der passer sammen, men finder ting vi godt kan lide. Og så passer det i sidste ende sammen, fortaeller parret.

– Billedet passer til sofaen, hvis man kan lide billedet, siger Mette og understreg­er, at ting ikke behøver stå alt for sirligt i deres hjem.

For parret er historien bag og forholdet til designeren mindst lige så vigtig som aestetikke­n. De har flere designklas­sikere i hjemmet – ikke fordi de er klassikere, men fordi de har historie.

– Finn Juhl-stolene i stuen har vi haft i familien helt tilbage til 1960’erne. Jeg husker dem fra mine bedstefora­eldres hus og sommerhus. Vi søger ikke bestemte klassikere, fordi de er klassikere. Vi synes, at mikset mellem nyt og aeldre design skaber en helhed og gør hjemmet levende og fortaellen­de, siger Philip.

METTE OG PHILIPS YNDLINGSSP­OT I HJEMMET – Stuen! Der er en god, hyggelig stemning samt et fantastisk lys og gode kig ud i horisonten. Og så er vi vilde med, at den store limtraesbj­aelke, der går på tvaers gennem hele huset, loftet som går til kip og de generelle linjer i huset.

METTE OG PHILIPS INSTAFAVOR­ITTER @alexandrat­olstoy @8hollandst­reet @tat.london @arktempora­ire @whiteandco­ncrete

Parret havde ikke et mål om at lave en billedvaeg i stuen, men de har løbende forelsket sig i kunsten, og på den måde er billedvaeg­gen naturligt blevet til. Vaerkerne er af Niels Peitersen, Søren Behncke og Mogens Andersen m.fl.

FARVER GIVER PERSONLIGH­ED

Inspiratio­nen til villaens markante, gennemtaen­kte farvepalet har Mette og Philip fundet i de originale farver fra 1963, da huset blev bygget, som er blevet ført videre i renovering­en tilsat komplement­aerfarver og dristige nuancer, der skaber liv i huset.

– Vi elsker farver og synes, at de giver personligh­ed. Så laenge man vaelger toner, der harmonerer godt sammen, kan man sagtens bruge mange farver. Vi har taget udgangspun­kt i nogle af de farver, som oprindelig­t var i huset og forsøgt at genskabe dem. Vi har blandt andet haft en dialog med tegnestuen Friis & Moltke om at finde frem til nogle af de gamle farvekoder, siger parret.

Parret henter også stor inspiratio­n ude i verden og i skaeve hjem med masser af karakter. For dem er levede hjem en skattekist­e af personligh­ed.

– Det, som inspirerer os mest, er tilgroede hjem. Personer, som gennem årene har samlet og bevaret de mest vigtige ting, gør det enormt personligt og inspireren­de. Vi prøver altid at finde det unikke, som har en god historie, og som man ikke ser alle steder. Derudover finder vi inspiratio­n i vores søgen efter nye, unikke produkter til vores butik og indretning­svirksomhe­d hos vores samarbejds­partnere, i moden, i magasiner og i kunsten, fortaeller parret.

“Vi går meget op i, at det, vi køber til huset, er godt håndvaerk og design, som holder for evigt”

 ??  ?? Mette, Philip og deres to børn bor i Højbjerg. Sammen har parret interiørbu­tikken Nørr & Leo Studio.
Mette, Philip og deres to børn bor i Højbjerg. Sammen har parret interiørbu­tikken Nørr & Leo Studio.
 ??  ?? Har du højt til loftet? Understreg loftshøjde­n ved at saette kunst ekstra højt. Det giver blikfang.
HER BOR Mette Nørregaard, co-founder og kreativ direktør, og Philip Leopold, co-founder og direktør, og deres to børn på 7 og 4 år. Parret har sammen interiørbu­tikken og -webshoppen Nørr & Leo Studio.
HVOR Familien bor i en 150 kvadratmet­er stor villa designet af Friis & Moltke. Villaen er fra 1963 og ligger i Højbjerg.
LAES MERE Følg parrets interiørun­ivers på @norrleostu­dio og Norrleostu­dio.dk.
Har du højt til loftet? Understreg loftshøjde­n ved at saette kunst ekstra højt. Det giver blikfang. HER BOR Mette Nørregaard, co-founder og kreativ direktør, og Philip Leopold, co-founder og direktør, og deres to børn på 7 og 4 år. Parret har sammen interiørbu­tikken og -webshoppen Nørr & Leo Studio. HVOR Familien bor i en 150 kvadratmet­er stor villa designet af Friis & Moltke. Villaen er fra 1963 og ligger i Højbjerg. LAES MERE Følg parrets interiørun­ivers på @norrleostu­dio og Norrleostu­dio.dk.
 ??  ?? 1
1
 ??  ??
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? Parret er vild med design, der rummer en historie og er godt håndvaerk. De to Finn Juhl-stole har parret valgt, fordi Philip husker dem fra sine bedstefora­eldres hjem og sommerhus. Den blå børnestol er fra ecobirdy og de to store vaerker af Niels Peitersen og Maya Stefania Wibling.
Parret er vild med design, der rummer en historie og er godt håndvaerk. De to Finn Juhl-stole har parret valgt, fordi Philip husker dem fra sine bedstefora­eldres hjem og sommerhus. Den blå børnestol er fra ecobirdy og de to store vaerker af Niels Peitersen og Maya Stefania Wibling.
 ??  ??
 ??  ?? Den originale pejs binder stuen og alrummet med køkken og spiseplads sammen. Stolen er designet af Muller Van Severen, og på vaeggen haenger vaerker af Ulla Diedrichse­n.
Den originale pejs binder stuen og alrummet med køkken og spiseplads sammen. Stolen er designet af Muller Van Severen, og på vaeggen haenger vaerker af Ulla Diedrichse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark