Bolig Magasinet

Astrids orangeri-tips

-

1. Overvej hvad du vil bruge dit orangeri til. Vil du dyrke blomster og grøntsager, eller skal det fungere som et ekstra rum til afslapning? Vi har valgt det sidste.

2. Indret orangeriet, så det opfylder jeres behov. Vi har prioritere­t et godt spisebord og stole, så børnene både kan lave kreating, og vi voksne kan arbejde herude. Samtidig er der god plads, og vi kan nemt rykke rundt, når der skal daekkes op til fødselsdag.

3. Husk hyggebelys­ning. Vi bruger rummet meget på både sommer og sensommera­ftener og har gjort det ekstra hyggeligt med lyskaeder i loftet, vi har også planer om en gaspejs.

4. Sørg for at indlaegge vand fra starten, hvis du har mulighed for det. Uanset hvor mange planter, du vaelger, skal der vandes, og det er praktisk med en stor vask, hvor du lige kan fylde vandkanden.

5. Gør det enkelt for dig selv, og indfør faste vandingsda­ge. Eksempelvi­s hver onsdag og søndag, så du ikke glemmer det.

1 Orangeriet­s gulv er lavet af et parti gamle mursten, som parret fandt på Dba.dk. Stenene er renset, halveret og lagt i sildebensm­ønster af Henriks far, som er pensionere­t murer. 2 Astrid har forsøgt at dyrke tomater i orangeriet, men det blev alt for tidskraeve­nde med to små børn. Nu er det fyldt med eksotiske grønne planter og citrustrae­er.

3 Kanden og fadet er nogle af Astrids bedste genbrugsfu­nd – nu skaber de hygge på spiseborde­t.

 ??  ?? 1 3
1 3
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark