Bolig Magasinet

”JEG DRAGES AF RO & ENKELHED”

Keramiker Viki Weiland har hang til rene linjer og blide nuancer tilsat en portion råhed. Det afspejler sig både i hendes keramik og i familiens hjem. Kig indenfor.

- Tekst Mette Kirstine Brinch Foto & Styling Tia Borgsmidt

Raekkehuse­t i Hellerup danner ikke kun rammen om familien Weilands hyggelige hjem. Det rummer også Vikis vaerksted, hvor hun som keramiker skaber kopper, fade og lysestager. Hun elsker friheden i at kunne arbejde sent om aftenen eller stå meget tidligt op og saette gang i drejeskive­n. Og det smukke stentøj, der ofte står rundt omkring i huset og tørrer, pynter kun. For ligesom keramikken er hjemmet enkelt, men smukt.

– Både mit hjem og min keramik er rimelig farveløs. Jeg drages af den ro og enkelhed, det giver. Jeg forsøgte mig engang med keramik i flere farver, men det føltes ikke helt som mig. På samme måde har jeg måttet male alle vaegge hvide igen, fordi det forstyrred­e for meget. Lige nu overvejer jeg at male køkkenet blåt, men det er nok nemmest at lade vaere, fortaeller Viki.

For selv om hun holder af at bo neutralt uden farver og for mange ting, så kan Viki stadig godt lide at skabe forandring i sit hjem. Men der skal ikke så meget til. Ifølge Viki kan det at flytte en enkelt lampe eller et møbel skabe stor forandring. Og med flere åbne reoler i hjemmet er det nemt at skabe et helt nyt udtryk.

– Vi har ikke så mange billeder haengende, jeg synes, det er sjovere at udsmykke med ting. Ud over min egen keramik har jeg mange skulpturer, som min morfar har lavet, samt keramik og

andre ting købt på rejser. Det er med til at skabe både rene flader og udsmykke hjemmet på en personlig måde, siger hun.

– Jeg holder meget af åbne hylder, hvor du kan rykke rundt og skifte indhold og dermed skabe en ny helhed. Det bliver til en fin udstilling, af de ting jeg holder af, og som jeg ikke vil gemme vaek bag skabslåger. Når mit hjem samtidig er så lyst og hvidt, giver det indretning­en mere karakter og personligh­ed.

GULVENE SKABER HUSET

Da Viki, hendes mand Klaus og deres tre døtre flyttede ind i det 162 kvadratmet­er store raekkehus for tre år siden, kunne de nøjes med at male og slibe gulvene, der efterfølge­nde blev malet i en smuk, lys grå. Og netop de ens grå gulve overalt skaber en flot helhed, som Viki synes, klaeder huset ekstra godt.

– Vi faldt for arkitektur­en og de flotte linjer, og at gulvene nu er helt ens, er med til at fremhaeve husets detaljer, fortaeller Viki.

Samtidig var det praktisk med flere etager til at fordele tre teenagere og vaerksted på. Det er nemlig kun fire år siden, at Viki sprang ud som keramiker efter mange år i modebranch­en.

– Jeg havde en stor trang til at skabe noget selv og at kunne vaere med fra start til slut. Jeg elsker hele processen – fra idéen dukker op, til jeg står med et faerdigt produkt. Det giver mig et personligt forhold til produktern­e, og jeg elsker at se dem komme ud i verden til folk, som påskønner dem. Jeg ser hvert et stykke keramik som et lille kunstvaerk. Ingen produkter er fuldstaend­ig ens, og alle har deres egen personligh­ed og udtryk, siger hun .

“MIT HJEM & MIN KERAMIK ER RIMELIG FARVELØS. JEG DRAGES AF DEN RO OG ENKELHED, DET GIVER”

 ??  ?? For Viki er reolen i køkken-alrummet som et stort billede, der nemt aendrer udtryk med nye ting på hylderne – lige nu er der endda sneget sig lidt farver ind. Reolen er lavet af bogkasser fra Traevarefa­brikernes Udsalg, som er købt brugt og malet.
For Viki er reolen i køkken-alrummet som et stort billede, der nemt aendrer udtryk med nye ting på hylderne – lige nu er der endda sneget sig lidt farver ind. Reolen er lavet af bogkasser fra Traevarefa­brikernes Udsalg, som er købt brugt og malet.
 ??  ?? Viki har skabt kontrast til det hvide køkken med sorte Flowerpot-lamper og ved at male bordpladen med sort pianolak. Spiseborde­t er fra Hay, stolene Børge Mogensens Folkestol og spisebords­pendlen en Københavne­rlampe.
Viki har skabt kontrast til det hvide køkken med sorte Flowerpot-lamper og ved at male bordpladen med sort pianolak. Spiseborde­t er fra Hay, stolene Børge Mogensens Folkestol og spisebords­pendlen en Københavne­rlampe.
 ??  ??
 ??  ?? Viki Weiland er keramiker og har også vaerksted i familiens hus i Hellerup.
Viki Weiland er keramiker og har også vaerksted i familiens hus i Hellerup.
 ??  ?? VIKIS YNDLINGSSP­OT I HJEMMET – Jeg elsker vores stue, hvor vi kan slaenge os i vores sofa og nyde lyset fra de store vinduer på begge sider af huset.
Stuen er indrettet lyst og enkelt med lidt natur i form af en gammel kurvestol, som Viki har arvet Vaerelse af sin moster. Sofaen er fra Softline, sofabordet designet af Nana Ditzel og puffen fra Louise Smaerup.
VIKIS YNDLINGSSP­OT I HJEMMET – Jeg elsker vores stue, hvor vi kan slaenge os i vores sofa og nyde lyset fra de store vinduer på begge sider af huset. Stuen er indrettet lyst og enkelt med lidt natur i form af en gammel kurvestol, som Viki har arvet Vaerelse af sin moster. Sofaen er fra Softline, sofabordet designet af Nana Ditzel og puffen fra Louise Smaerup.
 ??  ?? Rundt om døren til spisestuen er der bygget en stor, åben reol. Viki elsker, at det er let at aendre udtrykket med nye bøger og keramik.
Rundt om døren til spisestuen er der bygget en stor, åben reol. Viki elsker, at det er let at aendre udtrykket med nye bøger og keramik.
 ??  ?? Vaserne på toppen af den indbyggede braendeovn i køkken-alrummet er Vikis design.
Vaserne på toppen af den indbyggede braendeovn i køkken-alrummet er Vikis design.
 ??  ?? Brug blomster til at skabe liv i en enkel indretning.
Brug blomster til at skabe liv i en enkel indretning.
 ??  ?? VIKIS BEDSTE INDRETNING­STIP
– Hold helheden enkel, og brug skulpturer og keramik i indretning­en. Du behøver ikke altid haenge en masse billeder op. Keramik og skulpturer er også ideelle til at skabe personligh­ed.
Sovevaerel­set er indrettet med lyse, cremefarve­de vaegge. På radiatorsk­juleren, som parret selv har bygget, står et billede fra Woodwoman. Sengetøjet er fra Ikea og bordlampen en Christian Dell købt på et loppemarke­d i Berlin.
VIKIS BEDSTE INDRETNING­STIP – Hold helheden enkel, og brug skulpturer og keramik i indretning­en. Du behøver ikke altid haenge en masse billeder op. Keramik og skulpturer er også ideelle til at skabe personligh­ed. Sovevaerel­set er indrettet med lyse, cremefarve­de vaegge. På radiatorsk­juleren, som parret selv har bygget, står et billede fra Woodwoman. Sengetøjet er fra Ikea og bordlampen en Christian Dell købt på et loppemarke­d i Berlin.
 ??  ?? Langs den ene side af huset er der en altan med udgang fra flere vaerelser. De små, haengende plantehold­ere har Viki lavet.
Langs den ene side af huset er der en altan med udgang fra flere vaerelser. De små, haengende plantehold­ere har Viki lavet.
 ??  ?? Familien bor i et raekkehus med mange små, hyggelige uderum.
Bag raekkehuse­t er der en hyggelig, lille have med terrasse, hvor familien nyder at spise ude om sommeren.
Foran huset er der indrettet en lille hyggekrog med en loungesofa fra Ikea.
Familien bor i et raekkehus med mange små, hyggelige uderum. Bag raekkehuse­t er der en hyggelig, lille have med terrasse, hvor familien nyder at spise ude om sommeren. Foran huset er der indrettet en lille hyggekrog med en loungesofa fra Ikea.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark