Bolig Magasinet

“HVERT HALVE ÅR FÅR JEG KREATIV KLØE”

- Tekst Kicki Boss Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Kamilla Byriels hjem er altid i forandring. Indretning­en fornyer hun to gange årligt, men sammensaet­ningen af kunst, lamper og accessorie­s justerer hun på naermest konstant. Og heldigvis har hun masser af plads at boltre sig på.

Når man er virksomhed­sejer med ambitioner om at huse events på egen matrikel og mor og bonusmor i en familie på otte, må der et hus af en vis størrelse til. Ikke mindst hvis man som Kamilla Byriel også er en kreativ sjael fuld af indretning­siver. Heldigvis er der rig mulighed for det hele i familiens 500 kvadratmet­er store villa.

– Vi faldt for det her kaempestor­e hus, både for at der skulle vaere plads til os alle, og fordi jeg ønskede mig et hus, som jeg også kunne bruge til arrangemen­ter for mit firma, Lollys Laundry. Og så er huset noget saerligt, fordi rammerne bare er i orden, siger Kamilla.

Alt lige fra gulvene til de store vinduespar­tier og stukken, der varierer fra rum til rum, er originalt og gammelt, gedigent håndvaerk. Og netop de ordentlige rammer gør det muligt at give los både med indretning­en, og når der skal holdes fest.

– Fordi vi bor i det her dejlige, store hus, er det naerliggen­de, at det altid er os, der laegger hus til klassefest­er og vejfester, og jeg holder også events her. Det har vi indrettet os meget bevidst efter skulle vaere en mulighed, siger hun.

Kamilla og hendes mand, Mads Bjørnholdt, har fjernet flere vaegge i stueetagen og skabt ét stort rum på naesten 200 kvadratmet­er, der fungerer til store armbevaege­lser. Og familien bruger virkelig husets muligheder til fulde.

– Funktional­itet er vildt vigtig for mig. Jeg køber heller aldrig møbler, som ikke tåler, der kommer hunde i dem, eller der bliver spist et stykke pizza. Eller kommer glasringe på et bord. I min bog skal man kunne maerke, at et hjem lever og bliver brugt. Det er nok i virkelighe­den mit ind retningsma­ntra, si gerhun.

NY INDRETNING HVERT HALVE ÅR

Renovering­en af det store hus var et faelles projekt for parret, men selve indretning­en er fuldstaend­ig Kamillas domaene.

– Det er som regel i skiftet mellem vinter og sommerhalv­år, at jeg får lyst til en frisk stemning. Det er i virkelighe­den lidt ligesom, når jeg designer kollektion­er. Hvert halve år får jeg bare sådan en kreativ kløe og lyst til at skabe nyt, siger Kamilla.

Hun ved godt, at det nok er de faerreste, der aendrer indretning­en helt så ofte, som hun gør. Til gengaeld er det helt meditativt for hende, og hun bruger gladelig en lørdag aften på at gå rundt og omrangere vindueskar­me og flytte lamper. En af hendes s tørsteindr­etnings laster og favoritgre­b i at skabe nyt er at skifte hjemmets farver.

– Når jeg får en idé, så er jeg typen, der står hos farvehandl­eren to timer senere, siger hun.

Farver er så centrale for Kamillas måde at arbejde med både indretning og tøjdesign på, at hun endda har købt sig et fuldt saet farvekort.

– Det er faktisk lidt en stående joke, hvor glad jeg er for mine farvekort. Det er som en bibel for mig, og jeg bruger dem hele tiden. Jeg låner dem ikke engang ud til mine venner, siger hun.

En anden last er at samle på kunst og lave spaendende billedvaeg­ge. Hun har gennem årene sammenstyk­ket en stor kunstsamli­ng, som hun jaevnligt flytter rundt på.

– Det er sådan noget, min kaereste er ved at dø over, for man er jo nødt til at vaere to: ‘Jeg kan ikke holde flere billeder nu. Kan det ikke bare haenge for at blive haengende,’ siger han. Men det kan det jo bare ikke, når man har med mig at gøre, griner Kamilla.

 ??  ?? Spejlet er fra Rabens Saloner og stolen fra Carl Hansen & Søn.
Spejlet er fra Rabens Saloner og stolen fra Carl Hansen & Søn.
 ??  ?? Kunsten har en plads i alle rum. I stuen har Kamilla haengt en masse fine, gamle plakater, hun har fundet på loppemarke­der i Paris.
Kunsten har en plads i alle rum. I stuen har Kamilla haengt en masse fine, gamle plakater, hun har fundet på loppemarke­der i Paris.
 ??  ?? For at binde spisestuen og sofaområde­t sammen har Kamilla sat et par store planter og en lampe i overgangen mellem de to rum. Lampen er et fund Mads er kommet hjem med.
For at binde spisestuen og sofaområde­t sammen har Kamilla sat et par store planter og en lampe i overgangen mellem de to rum. Lampen er et fund Mads er kommet hjem med.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lige nu er Kamilla mest til den lyse, nordiske stil tilsat små dryp af farver. Eksempelvi­s har hun malet spiseborde­t fra Rosmosegaa­rd i en sart rosa. Gulvtaeppe­t er fra Kirsten Fribert og kunsten af blandt andet Tal R og Knud Odde.
HER BOR Kamilla Byriel (50), designer og ejer af tøjbrandet Lollys Laundry, hendes mand, Mads Bjørnholdt (46), tømrer, og fem af deres seks sammenbrag­te børn i alderen 9 til 19 år, samt familiens to hunde. HVOR Den 500 kvadratmet­er store villa fra 1920’erne ligger i Hellerup. LAES MERE Følg Kamillas kreative side på @lollyslaun­dry.
Lige nu er Kamilla mest til den lyse, nordiske stil tilsat små dryp af farver. Eksempelvi­s har hun malet spiseborde­t fra Rosmosegaa­rd i en sart rosa. Gulvtaeppe­t er fra Kirsten Fribert og kunsten af blandt andet Tal R og Knud Odde. HER BOR Kamilla Byriel (50), designer og ejer af tøjbrandet Lollys Laundry, hendes mand, Mads Bjørnholdt (46), tømrer, og fem af deres seks sammenbrag­te børn i alderen 9 til 19 år, samt familiens to hunde. HVOR Den 500 kvadratmet­er store villa fra 1920’erne ligger i Hellerup. LAES MERE Følg Kamillas kreative side på @lollyslaun­dry.
 ??  ?? På billedvaeg­gen haenger vaerker af Mie Olise, Can Family, Anne Aarsland og Henrik Gosk, mens gulvlampen er Vitras Akari og Flaglinest­olen designet af Wegner.
På billedvaeg­gen haenger vaerker af Mie Olise, Can Family, Anne Aarsland og Henrik Gosk, mens gulvlampen er Vitras Akari og Flaglinest­olen designet af Wegner.
 ??  ?? Kamilla er designer og ejer af Lollys Laundry.
Kamilla er designer og ejer af Lollys Laundry.
 ??  ?? Idé
Traenger du til nye farver? Puder og plaider er en nem måde at flette nye nuancer ind i boligen.
Under renovering­en vaeltede parret flere vaegge i stueetagen og skabte ét naesten 200 kvadratmet­er stort rum, som både udgør køkken, spisestue og stue. Sofaen er fra Bolia og sofabordet et fund fra Dba.dk.
Idé Traenger du til nye farver? Puder og plaider er en nem måde at flette nye nuancer ind i boligen. Under renovering­en vaeltede parret flere vaegge i stueetagen og skabte ét naesten 200 kvadratmet­er stort rum, som både udgør køkken, spisestue og stue. Sofaen er fra Bolia og sofabordet et fund fra Dba.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark