Bolig Magasinet

SODAVANDSF­ABRIK

Iben Martine Egesborg og Lasse Madsen har forvandlet en gammel sodavandsf­abrik fra en lille, indeklemt bygning til et laekkert, utradition­elt hjem for familien på snart fem. Se husets vilde forvandlin­g her.

- Tekst & styling Mette Kirstine Brinch Foto P. Wessel

Nogle boligannon­cer er noget saerligt, og da Iben Martine Egesborg og hendes mand, Lasse Madsen, faldt over en gammel sodavandsf­abrik, vidste de, at her var deres fremtidige hjem. – Vi forelskede os hovedkulds i den lille, gamle fabrik, der var forsømt og indeklemt og bare lå og ventede på, at nogen kunne se potentiale­t. Og det kunne vi heldigvis, fortaeller Lasse.

På trods af at parret ventede barn, var de klar på den helt store renovering. For her var muligheden for at skabe deres eget hjem og få noget ganske utradition­elt.

– Der skulle taenkes kreativt, for huset var ikke stort nok, samtidig var det smalt, men dybt og med få vinduer, husker Lasse.

Løsningen blev at bygge en ekstra etage med tagterrass­e – samt at udvide huset, så det kom en meter laengere ud. Men tilladelse­n fra kommunen lod vente på sig. Efter lang tids venten kom den dog, og parret kunne gå i gang.

KØKKEN MED PLADS TIL LEG

Ud over pladsen var en af de store udfordring­er at få et tilstraekk­eligt lysindfald i det dybe, lidt mørke hus. Det løste Lasse og Iben med lyskasser i stueetagen og et vindue på taget, der sender dagslys til trappearea­let og hele vejen ned gennem huset. I den omfattende renovering fik parret samtidig lavet et stort, åbent køkken-alrum med plads til både spisning, leg og hygge – og udgang til både en stor tagterrass­e og en mindre vestvendt terrasse.

– Køkken-alrummet er blevet hjertet i den gamle fabrik. Det har et helt fantastisk lys og en flot udsigt over traetoppe og hustage. Oprindelig­t ville vi have placeret køkkenet i stueetagen, så vi ikke skulle baere tunge poser op, og børnene kunne løbe ind og ud, mens vi lavede mad. Men jo mere tid vi brugte på at planlaegge, tegne og forestille os vores hverdag, jo mere gik det op for os, at køkkenet skulle have den bedste placering i huset, hvilket – for os – betød oppe i lyset, fortaeller Iben.

Parret har også taenkt meget over materialev­alget. De ville gerne bevare ejendommen­s industriel­le stil, men det skulle samtidig vaere et rart og hyggeligt hjem.

– Fordi det oprindelig­t er en gammel fabrik, ville vi gerne vaere tro mod den industriel­le stil. De sorte, småsprosse­de vinduer, de sorte ståltrappe­r og betongulve­t i stueetagen bidrager med råhed og kant til huset. Samtidig skulle vi selvfølgel­ig kunne føle os hjemme, så det måtte heller ikke blive for koldt og hårdt, og det varme og mere bløde egetrae var derfor et must. Vi synes, at vi har skabt en god sammenhaen­g mellem nyt og gammelt og bevaret den saerlige atmosfaere her. Vi er vilde med den kant og ‘skaevhed’ vores lille fabrik har blandt Hellerups mondaene kasser, siger parret.

“Fordi det oprindelig­t er en gammel fabrik, ville vi gerne vaere tro mod den industriel­le stil”

 ??  ?? Parret har valgt at placere køkkenalru­mmet på husets øverste etage. Her er en flot udsigt over de øvrige hustage samt masser af luft, lys og albuerum.
Parret har valgt at placere køkkenalru­mmet på husets øverste etage. Her er en flot udsigt over de øvrige hustage samt masser af luft, lys og albuerum.
 ??  ?? MÅNEDENS MAKEOVER
Se førbillede­r på de kommende sider
HER BOR Iben Martine Egesborg, social media manager hos Novo Nordisk, og Lasse Madsen, selvstaend­ig ejendomsud­vikler, med døtrene Elin og Iris og lillesøste­r på vej.
HVOR Familien bor i et 144 kvadratmet­er stort hus i Hellerup. Bygningen fra fra 1920 var oprindelig­t sodavandsf­abrik.
MÅNEDENS MAKEOVER Se førbillede­r på de kommende sider HER BOR Iben Martine Egesborg, social media manager hos Novo Nordisk, og Lasse Madsen, selvstaend­ig ejendomsud­vikler, med døtrene Elin og Iris og lillesøste­r på vej. HVOR Familien bor i et 144 kvadratmet­er stort hus i Hellerup. Bygningen fra fra 1920 var oprindelig­t sodavandsf­abrik.
 ??  ?? Lasse og Iben har to døtre og en tredje på vej.
Lasse og Iben har to døtre og en tredje på vej.
 ??  ?? På tagterrass­en er der indrettet en lounge med møbler fra Ikea. Parret er isaer glade for traegulvet samt gulvvindue­t, hvor du kan kigge ned i køkken-alrummet.
På tagterrass­en er der indrettet en lounge med møbler fra Ikea. Parret er isaer glade for traegulvet samt gulvvindue­t, hvor du kan kigge ned i køkken-alrummet.
 ??  ??
 ??  ?? Ovenlysvin­duet giver ekstra dagslys til køkken-alrummet og resten af huset.
Ovenlysvin­duet giver ekstra dagslys til køkken-alrummet og resten af huset.
 ??  ??
 ??  ?? Fra køkken-alrummet er der direkte udgang til en lille altan, hvor familien tit spiser om sommeren. Der hører ikke en have med til huset, derfor nyder de at have både denne samt den store tagterrass­e.
Fra køkken-alrummet er der direkte udgang til en lille altan, hvor familien tit spiser om sommeren. Der hører ikke en have med til huset, derfor nyder de at have både denne samt den store tagterrass­e.
 ??  ?? Som kontrast til det indtiupsst­rtiiellsle­tihleuns har
Iben og Lasse valgt et
Infobox futura 11/13 dunt ate blåt snedkerkøk­ken fra Bkexnplapc­rcousdduok­ltoiroenct­omveoldori­a voloovreit­rasksaolbe­nitefagc,cdate. roebritaet­que gennemgåen­de materiale dentore ptatquist saem relum i huset. Bakken på bosredeigt­niemreflra­ashimoinup­se et, secdotactt­eomr,iummeensti daecussmci­åenisin skåle er loppefund. porum ne soluptas aut acearume Idé nimaxim agnisci antemodips­a et
Bor du industriel­t? Skab varme med trae i forskellig­e sorter.
Som kontrast til det indtiupsst­rtiiellsle­tihleuns har Iben og Lasse valgt et Infobox futura 11/13 dunt ate blåt snedkerkøk­ken fra Bkexnplapc­rcousdduok­ltoiroenct­omveoldori­a voloovreit­rasksaolbe­nitefagc,cdate. roebritaet­que gennemgåen­de materiale dentore ptatquist saem relum i huset. Bakken på bosredeigt­niemreflra­ashimoinup­se et, secdotactt­eomr,iummeensti daecussmci­åenisin skåle er loppefund. porum ne soluptas aut acearume Idé nimaxim agnisci antemodips­a et Bor du industriel­t? Skab varme med trae i forskellig­e sorter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark