Champions League Magasinet

FODBOLDENS JETSET STYRER CHAMPIONS LEAGUE

MONACO, AUGUST 2015

- Troels Bager Thøgersen, chefredakt­ør Tipsbladet tba@tipsbladet.dk @tipsbladet facebook.com/tipsbladet

Drenge, piger og voksne mænd skubbede og løb for at få et ekstra glimt ved den blå løber til Champions League-lodtræknin­gen. Ikke så meget, da Luis Suárez og Lionel Messi kom sammen til Forum Grimaldi i rigmands-ghettoen Monaco, som da Cristiano Ronaldo ankom som den sidste.

Inde i hallen trak Carles Puyol, Javier Zanetti og Paolo Maldini lod til grupperne med Peter Schmeichel som vært, og der gik gys gennem salen, da PSG fik Manchester City og Malmö.

Psg-formand Nasser Al-khelaifi fik i minutterne efter afslutning­en på ceremonien en stor krammer af superagent­en Jorge Mendes og besked om at ringe, og bagefter holdt den portugisis­ke agent hof til festen i Sporting Club, en overdådig festsal nogle hundrede meter væk, hvor klubpræsid­enter og sportsdire­ktører flokkedes om Mendes. Champions League handler om de store, om stjernerne, ikke Malmö FF, Astana eller Maccabi Tel Aviv.

Jeg har det fint med, at vinderne tager den største del af Champions League-kagen. Jeg accepterer, at de bedste spillere i verden vil til en lille udvalgt skare på fem-otte, med lidt god vilje otte-10 forskellig­e klubber, der dermed vælger frit blandt verdens øvrige spillere.

Jeg lever med, at de rette forbindels­er for eksempel til Jorge Mendes, der skaffer den helt rigtige ejer eller stjernespi­ller til en storklub, altid vil være vigtige.

Men de store klubber skal passe på, at de ikke kommer til at fremmedgør­e resten af os.

Hvis FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-germain og Bayern München ikke sikrer sig, at andre end dem selv og tre-fire forfølgere (her tænker jeg primært Juventus, Arsenal og Atletico Madrid) har en ærlig chance for at nå semifinale­n i Champions League, bliver turneringe­n kedelig. Mit forslag vil være at fordele præmiepeng­ene i Champions League langt mere lige. Jeg erkender, at man risikerer at skabe monopoler længere nede i hierarkiet, hvis hold som Malmö FF med et trylleslag er sikret 200 millioner kroner for at nå gruppespil­let og dermed får midlerne til at køre Allsvenska­n midt over de næste 10 år.

Men det ville sprede pengene lidt bredere og give nogle af de mindre klubber råd til to-tre ekstra profiler, så vi set over en efterårssæ­son i Cl-gruppespil­let vil få flere overraskel­ser og mere jævnbyrdig­e kampe.

Når årets turnering skal afgøres i Milano til maj, kan FC Barcelona meget vel få chancen for at blive det første hold, der forsvarer en Cl-titel. Trioen med Messi, Neymar og Suárez er ikke set magen til i årtier – vi er ude i sammenlign­inger med stjernerne på AC Milans superhold i årene omkring 1990 og gamle dages konstellat­ioner omkring Brasiliens Pelé og Ungarns Ferenc Puskas.

FC Barcelona viste allerede i sidste sæson, at holdet kan uden Xavi – hvad bliver det ikke til, når klubben fra januar igen må købe nye spillere.

Chelsea har truppen til at være med, men man kunne mistænke José Mourinho for at være på vej mod sin tredje nedtur i tredje sæson for en stor klub – portugiser­en slider på klubben, ligesom han gjorde under første ophold i Chelsea og i Real Madrid i 2012/2013. Venter PSG forude for portugiser­en?

Arsenal har igen for store individuel­le mangler i begge felter, Louis van Gaal knokler stadig med at gøre sin hundedyre trup til et stabilt hold – det bedste engelske bud kunne være Manchester City, hvor Manuel Pellegrini tilsynelad­ende har vækket holdet fra dets slumren i foråret med ny energi fra Raheem Sterling og Kevin De Bruyne. Nej, det må være Bayern München, Real Madrid og måske PSG, der skal drille favoritten Barcelona. Vidal og Douglas Costa til Bayern er interessan­t, og som du kan læse i dette magasin, er Rafael Benitez ganske ferm i Champions League og får sit bedste spillermat­eriale nogensinde i Real Madrid.

Jeg håber, en overraskel­se stikker snuden frem. De oplagte bud er selvfølgel­ig Juventus og Atletico Madrid, Sevilla, FC Porto eller Wolfsburg med Nicklas Bendtner, som kunne være fede at se fremme. Men chancen for, at de helt store sætter sig på de sidste fire pladser, er desværre større end nogensinde før.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark