Champions League Magasinet

ER DET GUARDIOLAS SIDSTE CHANCE?

-

Det stod klart, så snart Pep Guardiola trådte ind til sin første arbejdsdag i Bayern München. Det her ville blive en massiv udfordring.

Der er ingen, der kan stille spørgsmåls­tegn ved catalonier­ens trænertale­nt. Men for en klub, som netop havde sikret sig the treble sæsonen forinden med Jupp Heynckes ved roret, så var forventnin­gerne kæmpestore til Pep Guardiola, som mange forventede ville gøre den afgåede tysker kunsten efter. Og måske endda på en endnu mere overbevise­nde og fodboldrom­antisk facon.

Men selvom Bayern München har sikret sig to tyske Bundesliga-titler på stribe, mens det også er blevet til pokaltrium­fer, så er der alligevel blevet stillet spørgsmåls­tegn ved Guardiolas taktiske tilgang til Bayern Münchens spillestil.

I sin første sæson blev Bayern hamret ud af Champions League-turneringe­n med et samlet 5-0-nederlag til Real Madrid. Og sidste sæson blev det så til et mere ærefuldt exit, da Barcelona sendte dem ud i semifinale­n med en samlet sejr på 5-3.

Nu står Guardiola med et år tilbage af sin kontrakt med den tyske storklub. Og man kan ikke undgå at spørge sig selv, hvorvidt projektet med Guardiola og Bayern-klubben er et langsigtet projekt, eller om Bayern München så småt

overvejer at kigge i andre retninger. For mens det virker til, at cheftræner­en kommer godt ud af det med Karl-heinz Rummenigge og resten af ledelsen i Bayern München, så bliver der sået tvivl om Guardiolas fremtid i medierne.

Om ikke andet så vil en Champions League-titel få meget af den spekulatio­n til at forstumme. Defensiven har virket sårbar i perioder, og det kom for alvor til udtryk, da FC Porto hentede en choksejr i kvartfinal­erne, hvor portugiser­ne lagde ud med at vinde 3-1 efter et par gevaldige brølere i Bayern-defensiven.

Men selvom Javi Martinez er tilbage fra sin skade, så er det ikke et område, Guardiola har valgt at forstærke i løbet af sommerens transfervi­ndue. I stedet har Bastian Schweinste­iger forladt klubben, og man har lappet det hul med indkøbet af Arturo Vidal, mens offensiven er styrket i form af brasilians­ke Douglas Costa, som er kommet til fra Sjakhtar Donetsk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark