Champions League Magasinet

FIRE MAND SKAL BÆRE FOR 4 MILLIARDER KRONER FORHÅBNING­ER

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN, CHEFREDAKT­ØR

Gad vide, hvad cheftræner Unai Emery inderst inde tænkte, da Paris Saint-germains bestyrelse­sformand Nasser Al-khelaifi lykkedes med at vriste Neymar ud af Barcelonas greb for 1,65 milliarder kroner.

Emerys PSG missede for fire måneder siden mesterskab­et, efter man sagde farvel til Zlatan Ibrahimovi­c og tog hul på en tiltrængt moderniser­ing af spillestil og besætning, der skulle gøre pariserne mere dynamiske.

Det lykkedes kun delvist, og nu tegner der sig i stedet et billede af et Paris, hvor Neymar skal have en art 10'er-rolle som på det brasilians­ke landshold, hvor alt går gennem superstjer­nen.

Var det, hvad Emery ønskede sig for et hold, der blev løbet over ende i Barcelona i foråret af en forrygende Neymar og vel dårligt kan hævde at have en defensiv på niveau med konkurrent­erne til finaleplad­serne i Kijev til maj?

Neymar kan meget vel overtage kåringerne som UEFA Men's Player of the Year og Ballon d'or (Tipsbladet har Danmarks stemme til begge), når Lionel Messi og Cristiano Ronaldo skal hjem til deres egen planet (eller løber tør for energi/får en alvorlig skade, ét uheldigt splitsekun­d er nok).

Men i Paris kan han dårligt undgå at få lagt alt ansvaret på de skuldre, der allerede siden 20-årsalderen har båret Seleção, og selvom det ikke rigtigt giver mening sportsligt, kunne den interne målsætning i bestyrelse­slokalet sagtens være en tur i finalen, selvom PSG efter min mening ikke er blandt turneringe­ns fem stærkeste hold.

PSG og deres reelle ejere i den absolutte elite i Qatar har købt en drøm, og det kan meget vel ende i tårer, ikke for ejerne så meget som for Neymar og især kollektive­t og taktikkens mand Unai Emery.

'Håb' er vel også det mest rammende, man kan sige om Barcelonas køb af Ousmane Dembélé for op mod 2/3 af de 222 millioner euro, man fik for Neymar.

Det er, hvad den 20-årige forward koster inklusiv præstation­sklausuler efter 13 måneder i Dortmund med to håndfulde scoringer og en lang række måloplæg.

Selvom FC Barcelona da givetvis har set Dembélé i aktion adskillige gange og er nået frem til, potentiale­t er stort, er det ikke svært at se for sig, hvor svært Barcelona-præsident Josep Bartomeu og hans forhandler­e har haft det.

Jeg vil gætte på, Dembélé før Neymar-handlen kun havde været prissat til det halve - nu sætter FC Barcelona lid til, en 20-årig med én sæson på Champions League-niveau kan håndtere tårnhøje forventnin­ger og den giftige stemning, der især gik ud over den brasilians­ke landsholds­spiller Paulinho (købt for 300 millioner kroner i kinesiske Guangzhou Evergrande).

Nu virker de knapt 700 millioner kroner, Manchester United og Chelsea betalte for Romelu Lukaku og Alvaro Morata, næsten - næsten! - billige, især fordi de begge er dygtige, og i Lukakus tilfælde også driftsikke­r, målscorere.

Var Neymar blevet handlet før dem, tror jeg, prisen på begge havde været et par hundrede millioner større.

Det siger noget om 2017, at fire klubber, der ikke er favoritter til at nå Cl-finalen (i min bog er det Real Madrid og Manchester City), kan banke fire milliarder kroner afsted på at købe fire spillere.

Man kan kun gisne om, hvor svært det havde været for FC København i et gruppespil i dette efterår, eller til næste år for den sags skyld for FCK, Brøndby IF eller FC Midtjyllan­d, når de skal spille kvalifikat­ion.

Københavne­rne var under vanligt niveau, men de sportslige nærdødsopl­evelser mod Zilina og Vardar før det samlede nederlag til Qarabag fortæller også, at mange mindre ligaer i Østeuropa efterhånde­n har mesterhold, der er spækket med dygtige udlændinge. Der får københavne­rne at mærke i de kommende måneder i Europa League mod favoritten Lokomotiv Moskva men også FC Sheriff fra Moldova og tjekkiske Ziln, der i niveau ikke ligger under FCK'S modstander­e i sommerens kvalifikat­ion.

FCK'S Cl-exit understreg­er både, hvor stærkt sidste års hold var, da man ikke var langt fra at vippe Leicester eller FC Porto ud, og at de danske klubber skal oppe sig i rekrutteri­ngen og det sportslige. Måske skulle man også tage en god snak med kollegerne i Superligae­n og tv-stationern­e, der finansiere­r festen, om at time kampprogra­mmet ekstra fordelagti­gt i sommeren 2018.

For ude i Europa tæller alle små detaljer, hvis man ikke kan betale sig fra det som PSG, Barcelona og mange af de andre.

I dette magasin giver vi vores bud på, hvad der venter de 32 hold, og hvad Champions League er anno 2017. Vi kommer omkring talenter, trænere og nogle af verdens største spillere.

På en af de følgende sider giver jeg og skribenter­ne vores bud på årets turnering og det, vi hver især har skrevet til magasinet.

Jeg og redaktione­n håber, du får meget ud af magasinet og den turnering, der kulminerer med finalen i Kiev 26. maj, to uger før Vm-slutrunden i Rusland.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark