Champions League Magasinet

MORATA OG ALLE FINALERNE

- TEKST: THOMAS PYNDT

Planen var at bytte den uønskede Diego Costa med lige så fysiske Romelu Lukaku, men Manchester United overhalede Chelsea indenom og købte belgieren, og så måtte Antonio Conte gå til plan B i form af 24-årige Álvaro Morata, der blev hentet i Real Madrid for rekordsumm­en 485 millioner kroner. Det var rigtig meget for en angriber, der aldrig har været førstevalg i sin klub, men Chelsea-manageren var godt tilfreds med købet af Morata, som han i 2015 var med til at leje fra Real til Juventus, men som han kun lige nåede at hilse på, før han forlod klubben for at blive italiensk landstræne­r.

Og tilliden er forståelig, for selv om Morata aldrig blev førstevalg i sine to år i Juventus eller i den seneste sæson tilbage i Real Madrid, så har angriberen en imponerend­e rekordlist­e. Han er dobbelt spansk mester og pokalvinde­r, dobbelt italiensk mester og pokalvinde­r, europamest­er og turnerings-topscorer for det spanske U/19-landshold og det samme for U/21-landsholde­t, og så har han masser af europæisk erfaring, selv om han altså kun er 24 år gammel.

For ikke nok med at han har spillet 35 kampe i Champions League, de tre af dem har også været finaler. Første gang var i 2014, da han blev skiftet ind i det 79. minut og fik den forlængede spilletid med i Reals sejr over Atletico, mens han for få måneder siden måtte nøjes med et enkelt minut i sejren over Juventus. Og så spillede han fra start i finalen i 2015 for Juventus, der godt nok tabte 3-1 til Barcelona, men hvor Morata stod for det enlige mål til de italienske mestre.

Så selv om han kun var plan B, har den unge spanier rutinen til at blive en vigtig spiller for Chelsea i Champions League.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark