Champions League Magasinet

NYE SPØRGSMÅLS­TEGN I TORINO

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Selvom Juventus de senere år igen har markeret sig som en top 5-klub i Europa, har italienern­e alligevel måtte se store profiler sige farvel i løbet af de seneste sæsoner.

I 2015 var det Andrea Pirlo, der tog til New York, sidste sommer var det Paul Pogba, der skiftede til Manchester United, og i år er Leonardo Bonucci blevet solgt til AC Milan. Hvor hullerne efter både Pirlo og Pogba på sin vis kunne fyldes ud, er det en anden snak med Bonucci, der regnes som en af verdens bedste forsvarssp­illere og var en del af en suveræn trio med Chiellini og Barzagli som de øvrige folk i tre-mands-forsvaret.

Det giver nye spørgsmåls­tegn i Juventus, at Bonucci nu er væk, for vil det tidligere så sikre bolværk nu få sprækker? Og hvad med den offensive dimension, som Bonucci også havde med sine lange og præcise pasninger?

Trods de nye spørgsmåls­tegn er Juventus fortsat favorit til at vinde den hjemlige Serie A, men det er mere tvivlsomt, om klubben kan nå lige så langt i Champions League som i de foregående sæsoner.

Sidste sæsons finaleplad­s bliver i hvert fald svær at gentage, blandt andet på grund af det høje aldersgenn­emsnit blandt en del af klubbens profiler. Spillere som Buffon, Chiellini, Barzagli og Mar- chisio har alle rundet de 30 for længst, og Sami Khedira og Gonzalo Higuaín bliver heller ikke yngre.

Der er dog stadig masser af kvalitet på Juventus-holdet, og tidligere sæsoner har lært os, at man aldrig skal afskrive Den Gamle Dame – også selvom de store profiler forlader klubben fra tid til anden.

 ?? FOTO: RITZAU/ALESSANDRO DI MARCO ??
FOTO: RITZAU/ALESSANDRO DI MARCO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark