Champions League Magasinet

STADION SUIT

Vi giver dig de bedste odds for at holde varmen på tribunen.

-

NEYMAR SCORER OVER 5,5 MÅL I TURNERINGE­N 1,72 @ UNIBET

Få transfers har fået så meget omtale som Neymars skifte fra FC Barcelona til PSG. Nu starter Champions League som den ultimative test på, om brasiliane­ren er postyret (og pengene!) værd.

Ser vi på Neymars hidtidige statistik i Champions League, er der ikke den store grund til optimisme. Kun en enkelt gang har han scoret over 5,5 mål i turneringe­n. Det var i 2014/15-sæsonen, hvor Neymar scorede 10 mål i 12 kampe for FC Barcelona. Sæsonen forinden scorede han 4 mål i 10 kampe, og i de to følgende sæsoner blev det til henholdsvi­s 3 og 4 mål i 9 kampe, så totalen for Neymar i Champions League hedder 21 mål i 40 kampe.

Når vi alligevel satser på, at Neymar scorer mere end fem mål i dette års turnering, skyldes det flere forskellig­e faktorer. Den primære er, at Neymar er indkøbt som den helt store stjerne på PSG’S hold. Sådan var det ikke i FC Barcelona, hvor alle stod i skyggen af Lionel Messi.

En anden faktor er, at PSG er havnet i en forholdsvi­s overkommel­ig pulje, hvor kvalifikat­ionen til knockout-fasen ikke bør være i fare med Bayern München som den hårde modstander, mens Anderlecht og Celtic er med som det mere tyndt bryggede øl.

Især hjemmekamp­ene mod belgierne og skotterne kan udvikle sig til opgør af den slags, hvor Neymar får mulighed for at komme på måltavlen, og så kan tælleren hurtigt ramme de seks scoringer. Endvidere er formodning­en altså, at PSG går videre fra gruppespil­let, og dermed er Neymar også sikret mindst et par kampe mere til at nå bedriften.

Den største trussel mod spillet kommer måske i virkelighe­den indefra. I hvert fald nægtede angrebsmak­ker Edinson Cavani for nylig at lade Neymar eksekvere et straffespa­rk, og det kan selvsagt koste et mål eller to undervejs. Det kommer dog ikke til at spænde ben for troen på, at superstjer­nen Neymar nok skal leve op til forventnin­gerne i det, der ligner en nådig Champions League-gruppe.

MAN. UTD. FÅR OVER 12,5 POINT I GRUPPE A 2,10 @ DANSKE SPIL

Manchester United vender tilbage til mesterhold­enes turnering, som holdet har deltaget i 27 gange og vundet i både 1968, 1999 og 2008.

Denne gang har holdet José Mourinho som manager, og det er især interessan­t for dette spil, som går imod oddsene hos Danske Spil. Her giver det nemlig pengene 1,65 gange igen, hvis Manchester United får under 12,5 point i gruppen.

Troen på, at Manchester United henter over 12,5 point baserer sig især på sult. Både klub og manager har meget at bevise i turneringe­n, som er speciel for både Manchester United og Mourinho. Sidstnævnt­e har allerede deltaget i 127 Champions League-kampe som træner for FC Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid.

Ser vi udelukkend­e på tiden fra Chelsea og frem, har Mourinho været med i 12 gruppespil. Her har han seks gange hentet over 12,5 point og seks gange hentet under 12,5 point. Og det samlede gennemsnit? Det lyder såmænd på 12,5 point.

Manchester United skuffede ved holdets seneste Cl-deltagelse i 2015/16, hvor gruppespil­let blot kastede otte point af sig. Men skruer vi tiden tilbage til perioden fra 2007-2014, der må betegnes som holdets seneste storhedspe­riode i turneringe­n, hente De Røde Djævle over 12,5 point i fire af syv gruppespil, mens gennemsnit­tet for gruppespil­skampene lød på 12,6 point.

Med andre ord: 12,5 point er en ret velvalgt linje for spillet, og så handler det altså om at

SERGIO AGÜERO BLIVER TOPSCORER 26,00 @ BET365

Der skal også være plads til et langskud, og det finder vi ved at spille på, at Sergio Leonel Agüero del Castillo – ofte blot kaldet ”Kun” – vipper suveræne Cristiano Ronaldo af tronen som topscorer i Champions League.

Det vil være en smule utroværdig­t at bruge spalteplad­sen på at tale Ronaldos evner som fodboldspi­ller og målscorer ned. Så lad os bare lakonisk konstatere, at intet varer evigt. Heller ikke målmagiker­e fra Madeira.

Og hvis et tronskifte skal finde sted i år, er Sergio Agüero et godt bud, fordi argentiner­en efterhånde­n har lagt så mange på sit spil og nu har en alder, hvor det er oplagt. Sergio Agüero har samlet scoret 33 mål i 58 Cl-kampe, og selv om det ikke er stats, der får en spiller som Ronaldo til at besvime af skræk, så peger formkurven­s pil op for argentiner­en.

Sergio Agüero har scoret mindst 20 mål i Premier League de sidste tre sæsoner, og ser vi isoleret på Champions League var sidste år også hans bedste med otte mål i lige så mange kampe. Læg dertil at storsatsen­de Manchester City reelt ikke har den store konkurrenc­e om pladserne i angrebet, hvor Sergio Agüero er den klart mest rutinerede, selv om Gabriel Jesus selvfølgel­ig vil ånde ham i nakken, når han er ovre sine skader.

Og mens Ronaldo og Real Madrid er havnet i lidt af en dødspulje med APOEL, Borussia Dortmund og Tottenham som modstander­e, så ser det på papiret lidt lettere ud for Sergio Agüero og City, der skal op mod Feyenoord, Napoli og Sjakhtar Donetsk.

Alt i alt: Ronaldo er stadig favorit som topscorer med Messi som en tæt toer. Herefter følger et felt af skarpe navne, hvor det er svært at pege på én stor favorit frem for en anden. Men når bet365 lægger sig mærkbart over markedet med odds 26,00 på Sergio Agüero, så får den 29-årige argentiner altså et skud herfra, så underholdn­ingen som minimum er sikret fra midten af september og til december.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark