Champions League Magasinet

DEN SÆDVANLIGE PLADS I FØDEKÆDEN

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Det er efterhånde­n det samme hver eneste sommer. Efter en god sæson med endnu et mesterskab hjemme i Portugal har Benfica i transfervi­nduet sagt farvel til en række profiler. Sidste sommer var det Renato Sanches og Nico Gaitán, der sagde farvel; denne gang har det været Victor Lindelöf, Nélson Semedo, Kostas Mitroglou og målmanden Ederson, der er blevet håndplukke­t af større klubber i Spanien og England.

Det efterlader Benfica med det klassiske problem, at man skal spille et nyt stærkt hold sammen i kølvandet på en succesfuld sæson. Det er gået godt hjemme i Portugal, hvor Benfica nu er oppe på fire mesterskab­er på stribe, og i seneste sæson blev det endda til en stærk Double-triumf efter en 2-1-sejr over Vitória de Guimarães i finalen.

På den europæiske scene mangler klubben imidlertid stadig at nå fordums succesfuld­e højder.

I sidste sæson nåede holdet kun ottendedel­sfinalerne, hvor Borussia Dortmund var en klar overmagt i returkampe­n, der blev tabt 0-4, og klubben sukker stadig efter internatio­nal succes.

I Champions League-sammenhæng er det maksimalt blevet til kvartfinal­er henover årene, og i Europa League tabte holdet to finaler i træk i 2013 og 2014. Bela Guttmanns forbandels­e fra 1962 hviler altså stadig over Benfica, der næppe heller i år kommer til at blande sig i den absolutte europæiske top.

Det er ikke blevet nemmere for det portugisis­ke storhold, der på europæisk niveau ikke er øverst i fødekæden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark