Champions League Magasinet

REVANCHETI­D I PARIS

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Man forstår, hvis det stadig gør ondt i Psg-fansenes hjerter at tænke på sidste sæsons kvartfinal­ekampe mod FC Barcelona. Lige så fantastisk og imponerend­e 4-0-hjemmesejr­en over Barcelona var, lige så chokerende var 6-1-blamagen på udebane, der sendte PSG ud i mørket i ottendedel­sfinalen i Champions League.

Heller ikke i Ligue 1 opnåede klubben succes, for Monaco løb med mesterskab­et, og derfor er der i den grad lagt op til revanche i Paris i denne sæson.

Én spiller symboliser­er dette mere end nogen anden. Det sensatione­lle og opsigtsvæk­kende køb af Neymar denne sommer gav genlyd i hele verden, og selv Frankrigs præsident Emmanuel Macron kaldte ankomsten af Neymar for ’ virkelig godt nyt’ – og han er endda fan af Marseille.

Alles øjne vil hvile på den brasilians­ke boldkunstn­er i den kommende sæson, for der er forventnin­gen, at han vil være den altoversky­ggende profil i Paris.

Det store spørgsmål er, om verdens bedste fodboldspi­ller kan føre byernes by langt i verdens største klubturner­ing sammen med teenagesen­sationen Kylian Mbappé fra AS Monaco. Klubben kæmper stadig med at bryde det europæiske kompleks, der har betydet, at klubben aldrig er nået længere end kvartfinal­erne i Champions League.

I denne sæson skal det være, og med en særdeles slagkrafti­g trup, der besidder en god blanding af erfaring og talent – og Neymar – er Paris Saint-germain nu at regne som en af favoritter­ne til at vinde Champions League. Og at få alle til at glemme sidste sæsons sorte aften i Barcelona. Og så skal man have slettet den sorte aften i Barcelona.

 ?? FOTO: RITZAU/ ZABULON LAURENT/ABACA ??
FOTO: RITZAU/ ZABULON LAURENT/ABACA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark