Champions League Magasinet

ÅR 1 EFTER TOTTI

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Billederne fra den majdag på Stadio Olimpico gik verden rundt i flere dage, for der var selvfølgel­ig ikke et øje tørt, da Francesco Totti i sidste sæson sagde farvel til Roma efter mere end et kvart århundrede i klubben. Efterfølge­nde annoncered­e han sit karrierest­op, og nu står Roma foran sin første sæson siden 1992 uden klubikonet i førstehold­struppen.

I sidste sæson var Totti kun marginalsp­iller og indskifter på Roma-holdet, og derfor er det mere hans aura og betydning, der muligvis vil blive savnet – selvom det også er blevet fremført, at det ligefrem er godt for holdet, at han ikke er der længere.

Også på trænerbænk­en er det en ny start med Eusebio di Francesco, der har afløst Luciano Spalletti efter en fremragend­e Roma-sæson, der med 87 point og 90 mål i andre år kunne have givet et mesterskab.

Udover Totti har et flere andre stærke navne forladt klubben, der har været igennem et aktivt transfervi­ndue med mange handler. Væk er Paredes, Rüdiger og Salah, og de vil blive savnet. Dog er profiler som Eden Džeko, Daniele De Rossi, Kevin Strootman og det levende vægmaleri Radja Nainggolan stadig i klubben, og de kommer til at tegne butikken i denne sæson.

Defensiven er dog ramt af de mange afgange, og det ligner en sæson i genopbygni­ngstegn for Roma. Derfor bliver det nok også svært at forbedre tidligere præstation­er i Europa, hvor det bedste resultat i nyere tid er en kvartfinal­e i Champions League i 2008.

 ?? FOTO: RITZAU/AA/ABACA ??
FOTO: RITZAU/AA/ABACA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark