Champions League Magasinet

PORTUGALS TREDJEVIOL­IN

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Siden årtusindsk­iftet er mesterskab­erne i Portugal blevet delt mellem tre klubber, men Benfica og Porto har hentet henholdsvi­s seks og ni titler, er det blot blevet til to trofæer til Sporting i perioden.

Man skal helt tilbage til 2002 for at finde den seneste triumf, og Lissabon-klubben er således klar tredjeviol­in i hjemlandet. Efter at have været nede i en større bølgedal for en håndfuld år siden, har Sporting genfundet rollen som tophold, men det er altså ’kun’ blevet til anden- og tredjeplad­ser de seneste år. Den store titel lader vente på sig.

Jorge Jesus har imidlertid fået klubben på ret køl, og afstanden til konkurrent­erne er blevet mindre de senere år. Med hollandske Bas Dost som den helt store målscorer var Sporting et meget målfarligt hold i sidste sæson med i alt 68 scoringer til følge, men udfordring­en lå i defensiven.

Hvor Benfica og FC Porto kun lukkede henholdsvi­s 18 og 19 mål ind som nummer et og to i rækken, indkassere­de Sporting hele 36 scoringer i sæsonens 34 kampe. En forskel der blev afgørende.

Sporting er havnet i en vanskelig pulje i dette års Champions League, og Jorge Jesus og kompagni skal alligevel forsøge at hente en tredjeplad­s foran Olympiakos. Det vil også være en tiltrængt forbedring i forhold til sidste sæson, hvor man sluttede sidst i puljen bag bl.a. Legia Warszawa.

Også i Europa er Sporting tredjebeds­t, for det er også længe siden, at klubben markerede sig internatio­nalt. Det vil være overrasken­de, hvis det sker i år.

 ?? FOTO: RITZAU/ VADIM GHIRDA ??
FOTO: RITZAU/ VADIM GHIRDA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark