Champions League Magasinet

OPBRUD I ANDALUSIEN

- TEKST: MORTEN GLINVAD

Spillere og trænere kom og gik, men sportsdire­ktøren var der altid. Sådan var situatione­n i Sevilla, hvor klubbens tidligere målmand Monchi gennem 17 år var en ekstremt respektere­t og succesrig sportsdire­ktør og gav klubben den kontinuite­t, som ellers manglede.

Men til sidst fik Monchi nok. I foråret stoppede han på posten, og sportsdire­ktørens afsked har været det store tema i Sevilla siden da. Afløseren er hans tidligere assistent Óscar Arias, men kan han med samme held som Monchi finde unge spillere i hele verden, som kan udvikle sig selv og Sevilla, inden klubben et par år senere kan sælge dem videre for store summer?

Sevilla har tilmed skiftet træner, efter at Jorge Sampaoli blev snuppet af det argentinsk­e fodboldfor­bund. Han er blevet afløst af Eduardo Berizzo, der i sidste sæson førte Celta frem til semifinale­n i Europa League, og som stilmæssig­t har meget til fælles med Sampaoli.

Vanen tro er der skiftet voldsomt ud i truppen, men i modsætning til tidligere har Sevilla primært hentet erfarne spillere. En af dem er danske Simon Kjær, mens Nolito og den hjemvendte Jesús Navas er kommet til fra Manchester City.

Sevilla har oplevet stor succes i Europa League, men det store gennembrud i Champions League lader stadig vente på sig. I fire forsøg er klubben aldrig kommet længere end ottendedel­sfinalen, hvor man tilmed er røget ud til på papiret underlegne modstander­e som Fenerbahçe, CSKA Moskva og senest Leicester.

 ?? FOTO: RITZAU/AA/ABACA ??
FOTO: RITZAU/AA/ABACA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark