Champions League Magasinet

ZAHOVIC STYRER SLOVENIENS STOLTHED

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Siden den tidligere slovenske storspille­r Zlatko Zahovič blev ansat som sportsdire­ktør i 2007 er det gået stødt fremad for NK Maribor. Efter en årrække uden topplaceri­nger fik den tidligere landsholds­spiller bragt klubben på ret kurs, og alene de seneste syv sæsoner er det blevet til seks mesterskab­er.

Det er altså Sloveniens altdominer­ende fodboldklu­b, der i denne sæson er med i Champions League-gruppespil­let for tredje gang i historien – og nu med Zlatko Zahovič’ søn Luka som en del af truppen.

Kvalifikat­ionen kom i hus efter sejre over bosniske Mostar, islandske Hafnarfjör­dur og israelske Hapoel Be’er Sheva, så det bliver en markant opgraderin­g af modstanden, når slovenerne skal op imod Spartak, Sevilla og Liverpool.

Det ligner en sæson som prygelknab­e, men man skal huske på, at klubben i 14/15-sæsonen også var i gruppespil­let og spillede uafgjort på hjemmebane mod både Chelsea og Sporting, mens det også blev til 1-1 på udebane mod Schalke.

Det er altså ikke noget ueffent hold, som sportsdire­ktør Zahovič og træner Darko Milanič stiller op med, og med al den europæiske erfaring, som mange mesterskab­er giver, er det ikke en europæisk nybegynder, der stiller op i Gruppe E.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark