Champions League Magasinet

DET DYRE SKRIDT MOD TOPPEN

- TEKST: MORTEN GLINVAD

Det startede med 10 sejre i træk, men sluttede som den første sæson uden trofæer i Pep Guardiolas trænerkarr­iere. Verdens mest eftertragt­ede træner var i sin første sæson ikke i stand til at leve op til de enorme forventnin­ger hverken nationalt eller på den europæiske scene, hvor Manchester City skuffende blev sendt ud af Champions League allerede i ottendedel­sfinalen efter to målrige opgør mod Monaco.

I år skal det blive til meget mere, og til det formål har City endnu engang købt dyrt ind for at løse de problemer, der viste sig i Guardiolas første sæson. Claudio Bravo fandt slet ikke fodfæste i målet, og som ny keeper er hentet brasiliane­ren Ederson i Benfica. På backpositi­onerne har der været voldsom gang i svingdøren: Fire backer over 30 år har forladt klubben, og i stedet er ankommet tre nye for over 1 milliard kroner.

Det er dyrt at være rig, og spørgsmåle­t er, hvor stor en forskel de nye backer gør. Det er nok i højere grad den erfaring, Guardiola opbyggede i sin første sæson i England, der skal løfte Manchester City i denne sæson. Nu kender han sine spillere og ligaen og bør være længere fremme i forhold til at få implemente­ret sine ideer, efter at sidste sæson viste, at fundamente­t var lidt for skrøbeligt og hurtigt blev slået ud af kurs, når modgangen meldte sig.

En semifinale i 2016 er højdepunkt­et i Champions League i den nye Manchester City-æra, men ejerne fortsætter ufortrøden­t med at investere for at nå op på den europæiske fodboldtro­ne.

 ?? FOTO: RITZAU/ HOLL FOTO ??
FOTO: RITZAU/ HOLL FOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark