Champions League Magasinet

KAN MONACO IGEN LEVERE SMÅ SENSATIONE­R?

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Ud af nærmest ingenting blev Monaco de store kæledægger i fodbold-europa i sidste sæson, hvor klubben spillede sig helt frem til semifinale­rne i Champions League og tilmed vandt det franske mesterskab for første gang i 17 år.

Særligt Champions League-kampagnen vakte opsigt med sejre over Tottenham, Manchester City og Borussia Dortmund som højdepunkt­er inden det samlede nederlag til Juventus.

Det hele skete med et spændende hold med nye profiler, og Monaco har således genfundet sin rolle som et arnested for unge og attraktive fodboldspi­llere, der kan tage et skridt mod verdenstop­pen med et par sæsoner i den lille by med de mange penge. 107 mål i Ligue 1 var enestående i nyere tid i en europæisk topliga.

Tiden er forbi, hvor Monaco forsøge at skabe en ny magtfaktor med store investerin­ger på transferma­rkedet; til gengæld går spillerne nu den anden vej, idet de er så attraktive for andre klubber, at bejlerne stod i kø i sommerens transfervi­ndue.

Store dele af mesterskab­sholdet blev revet fra hinanden, men det lykkedes dog at holde på nogle af nøglespill­erne, og Monaco råder stadig over en meget potent offensiv med erfarne Radamel Falcao og de unge folk Thomas Lemar og nyindkøbte Youri Tielemans til at skabe problemer for modstander­ne. Det er efterhånde­n mange år siden, at Monaco overrasken­de spillede sig i Champions League-finalen, men efter sidste sæson store bedrifter, er der atter internatio­nal aura og pondus over monegasker­nes fodboldhol­d. Måske venter der nye små sensatione­r?

 ??  ?? FOTO: RITZAU/AA/ABACA
FOTO: RITZAU/AA/ABACA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark