Champions League Magasinet

TRIUMFERNE­S DEKADE ER LÆNGE SIDEN

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Når man har prøvet at vinde ni mesterskab­er i en periode på 11 sæsoner fra 2002 til 2013, gør en fireårig trofætørke ondt. I FC Porto har i disse år måtte nøjes med sekundære placeringe­r i den hjemlige liga, og selvom det placerings­mæssigt var et skridt frem at blive nummer to i sidste sæson, battede det ikke rigtigt i selvforstå­elsen, når Benfica sluttede med seks point flere i tabellen.

Triumferne­s tiår er ved at være længe siden, og på den europæiske scene kæmper Porto også med at genfinde fordums rolle som outsider til at komme langt i enten Champions League eller Europa League, og sidste sæsons samlede nederlag til Juventus i ottendedel­sfinalen skal gerne revanchere­s.

Mens træneren Sergio Conceição er ny, er store dele af truppen velbevaret. Ganske vist er to af de offensive profiler André Silva og Rúben Neves solgt til henholdsvi­s AC Milan og Wolverhamp­ton, men der er stadig masser af kvalitet på Porto-holdet.

Defensiven er solid og robust og vil kunne lukke ned overfor de fleste store klubber. Også offensivt er holdet interessan­t, og den algierske kantspille­r Yacine Brahimi bliver spændende at følge i sin fjerde sæson hos portugiser­ne.

FC Porto mangler dog stadig den offensive stjerne, der tidligere har kendetegne­t storklubbe­n, for der er ikke umiddelbar­t en ny Hulk,Jardel eller Jackson Martinez i truppen. Det kan blive afgørende, hvis FC Porto kommer til slutkampen­e, for hvem kan afgøre kampene, når det spidser til? Der er pres på i Oporto, hvor økonomien kræver en stor Cl-sæson og nye, store spillersal­g.

 ??  ?? FOTO: RITZAU/ARMANDO FRANCA
FOTO: RITZAU/ARMANDO FRANCA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark