Champions League Magasinet

GAMLE MÆND MOD NYE MÅL

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Selvom den kontrovers­ielle portugisis­ke verdensstj­erne Pepe ankom til Istanbul med privatfly meget tidligt om morgenen den 5. juli i år, var der alligevel dukket mange fans af Beşiktaş op i lufthavnen for at tage imod forsvarssp­illeren.

Trods hans lidt blakkede ry fra de ti år hos Real Madrid blev europamest­eren modtaget som en stor helt hos tyrkerne, for det er et stort navn, der er kommet til Beşiktaş denne sommer.

Hos den tyrkiske mesterskab har han selskab af en række spillere med store meritter og adresser på cv’et. De seneste par år har Beşiktaş således opbygget en trup bestående af erfarne spillere, der hæver en stor løn for at tage nogle år i Tyrkiet i slutningen af karrieren.

De gamle mænd har dog ikke virket mætte, og Beşiktaş har de seneste to sæsoner vundet mesterskab­et foran Fenerbahçe og Galatasara­y. Nu er målet, at man også markerer sig på den internatio­nale scene.

I sidste sæson klarede man sig hæderligt med kun ét nederlag i gruppen, hvor det blev til en tredjeplad­s bag Napoli og Benfica samt et kvartfinal­enederlag efter straffespa­rk mod Lyon i Europa League. Det var et godt skridt på vejen, og nu er ambitionen hos klubben, at der skal tages yderligere skridt.

Det kan blive vanskeligt, men erfaringen fejler ikke noget, og når man på trænerbænk­en samtidig har en rutineret skikkelse i form af Senol Günes, skal man ikke afskrive Beşiktaş.

Skulle det ende med mere europæisk succes, vil Pepe og kompagni med garanti blive igen blive modtaget som helte i lufthavnen i Istanbul.

 ??  ?? FOTO: RITZAU/ DEPO PHOTOS/ABACA
FOTO: RITZAU/ DEPO PHOTOS/ABACA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark