Champions League Magasinet

DEN KONTROVERS­IELLE DEBUTANT

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

For otte år siden spillede RB Leipzig i den femtebedst­e tyske række. Nu står energidrik­koncernen Red Bulls tyske klub overfor sin debut på den europæiske scene, og det endda i det mest fornemme selskab.

Det bliver en styrkeprøv­e for træner Ralph Hasenhüttl og kompagni, og den 50-årige østriger har heller ingen europæisk erfaring at trække på. Til gengæld er klubben veldrevet og råder over topmoderne facilitete­r, og det skal blive interessan­t at følge RB Leipzig konkurrere i den turnering, som Red Bull-foretagene­t hele tiden har sigtet efter med deres kontrovers­ielle fodboldpro­jekt, der har skabt mange fjender blandt fodboldrom­antikere.

Der er blevet postet mange penge i projektet gennem de senere år, men klubhistor­ie kan ikke købes for penge. I europæisk sammenhæng er RB Leipzig en nybegynder, mange af spillerne i truppen er ligeledes uprøvede på højeste internatio­nale niveau.

I Tyskland er man bekymret over, hvordan nationens UEFA-koefficien­t vil blive påvirket i denne sæson, hvor ’uerfarne’ hold som Leipzig, Hoffenheim, Freiburg, Hertha og Köln skal konkurrere i Europa uden megen erfaring.

Leipzig må alligevel kunne gøre sig gældende, og den særegne spillestil og ungdommeli­ge entusiasme med profilen Emil Forsberg som et af de lysende eksempler kan bære østtyskern­e langt.

Det bliver også interessan­t at følge danske Yussuf Poulsen i hans internatio­nale manddomspr­øve, men han kommer til at kæmpe for sin plads på holdet, der tæller flere stærke offensivsp­illere.

 ??  ?? FOTO: RITZAU/MARTIN MEISSNER
FOTO: RITZAU/MARTIN MEISSNER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark