Champions League Magasinet

PÅ TOPPEN AF EUROPA

- TEKST: MORTEN GLINVAD

Real Madrid har vundet tre af de sidste fire udgaver af Champions League, men alligevel kan man godt have fornemmels­en af, at klubben kun er i begyndelse­n af en stor æra. For hvor man efter triumferne i 2014 og 2016 godt kunne stille spørgsmål ved, om Real Madrid nu reelt også var det stærkeste hold i Europa, så har 2017-udgaven været suveræn.

Med finalesejr­en i Cardiff over Juventus blev Real Madrid det første hold, der genvandt Champions League, siden den fineste europæiske turnering fik sit nuværende navn i 1992. Samtidig vandt klubben mesterskab­et, og det var første gang siden 1958, at den mægtige klub fra den spanske hovedstad vandt både mesterskab­et og Europa Cup’en i samme sæson.

Nu gælder det jagten på den 13. europæiske titel og den tredje i træk, og holdet ser ud til at have styrken til at kunne gøre det. Cristiano Ronaldo kan stadig score de afgørende mål, og midtbanen blev bedre og bedre i sidste sæson og fik med Isco i en nøglerolle et andet udtryk. Backerne er blandt de bedste i verden, og i målet rejste Keylor Navas sig i foråret efter en periode med for mange fejl.

Til den nye sæson har Real Madrid sagt farvel til luksusrese­rverne Álvaro Morata, Pepe, James Rodríguez og Danilo og primært fornyet sig med unge spillere. Den strategi har bragt succes i den seneste tid, hvor Isco og Marco Asensio har gjort det så godt, at de normale indkøb af superstjer­ner ikke har været nødvendige.

 ??  ?? FOTO: RITZAU/ LALO R. VILLAR
FOTO: RITZAU/ LALO R. VILLAR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark