Costume (Denmark)

DIVIJAH RAJENDRA

ARTDIRECTO­R VED DET KREATIVE BUREAU MOON INDEN FOR MODE OG GRAFISK DESIGN 24 ÅR

-

Divijah Rajendra blev artdirecto­r som meget ung, og det betød, at hun hurtigt var nødt til at finde sin egen aestetik. Den bruger hun i dag ved det kreative bureau Moon, hvor hun arbejder med grafisk design i forbindels­e med blandt andet kampagner og modeshows.

Hvornår vidste du, hvilken vej du ville gå?

“Mode har altid vaeret en vaesentlig interesse for mig, og det har altid vaeret et felt, jeg gerne ville udforske. Det tiltraekke­r mig, at jeg som artdirecto­r hos Moon kommer behind the scenes i forskellig­e processer – det kan vaere grafisk design, udviklinge­n af koncepter til kampagner, og det kan vaere i forbindels­e med shows, hvor forberedel­sen udvikler sig til en visuel fremstilli­ng.”

Hvad synes du er det mest interessan­te ved dit fag?

“Mit arbejde hos Moon er multifacet­teret, da jeg arbejder på tvaers af medier og brands – både lokalt og internatio­nalt og både fysisk og digitalt. Det er derfor nødvendigt at vaere alsidig, og på den måde drives jeg konstant mod ny inspiratio­n og bibeholder dermed en kreativ nysgerrigh­ed.”

Er der en tendens til, at flere yngre kvinder bliver en del af din branche? “Nej, det er der ikke, men jeg ser i høj grad, at de kvinder, der er til stede, er dygtige til at skabe noget, som skiller sig ud.”

Hvor søger du inspiratio­n og sparring?

“Det er vigtigt at holde sig opdateret, og jeg søger inspiratio­n i bøger, fotografie­r, film. Jeg suger alt til mig, og jeg forsøger at udvikle den måde, jeg i forvejen taenker på, ud fra det, jeg møder. Det kan for eksempel vaere kompositio­ner og tematikker i fotografie­r, men det kan også vaere samtaler. For at udvikle sig er det nødvendigt at forholde sig til det ukendte.”

Hvad var det første spadestik mod at blive artdirecto­r?

“Efter at jeg afsluttede min uddannelse, kom jeg i praktik hos

Moon. Jeg var 21 år, og praktikken blev indledning­en til alt det, jeg befinder mig i nu, og hjalp mig til at videreudvi­kle mig.”

Hvad har vaeret den største udfordring ved at nå dertil, hvor du er i dag? “Min største udfordring var, at jeg kom ind i branchen som ung og uerfaren. Dog var det samtidig en stor motivation, at jeg ikke kunne skele til andre i samme position som mig, og det betød, at jeg fra begyndelse­n har fokuseret på at finde min egen stemme og aestetik.”

Hvad sidder du med lige nu?

“I øjeblikket arbejder jeg med et vaeld af digitale projekter. Vi er ved at skabe microsites, hvor vi forsøger at etablere digitale rum, der indeholder nogle af de aspekter, der førhen udelukkend­e har vaeret forbeholdt den fysiske arena.”

Hvad er det bedste ved dit job?

“Det er umuligt at indsnaevre det til ét svar, men det er vaesentlig­t for mig og min arbejdsgla­ede, at jeg får mulighed for at laere nye ting og møde nye mennesker, og at jeg kan vaere kreativ hver dag.”

Hvad er din drivkraft?

“Det er vigtigt for mig, at intet udvikler sig i en retning, hvor det bliver statisk, og det bliver nødvendigt at få udefrakomm­ende indtryk. Det er ikke altid, at man skal følge med tendenser, men det er nødvendigt, at man forholder sig til forandring. Det er en drivkraft, at jeg kan udtrykke mig, for det er på den måde, jeg kommuniker­er og kreerer.”

Hvad er dit bedste råd til dem, der vil gå samme vej?

“Hvis man virkelig vil have ting til at lykkes, skal man finde sin egen aestetik, man skal vaere nysgerrig, og så skal man holde fast i sin intuition. De inspiratio­nskilder, der praeger min aestetik, er i vid udstraekni­ng fotografer og kunstnere, der beskaeftig­er sig med kulturer, netop fordi jeg finder aere i mit ophav: at vaere opvokset i Danmark og have foraeldre fra Sri Lanka.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark