Costume (Denmark)

Summer Lovin’

Hist hvor vejen slår en bugt ... i det danske sommerland i Tibirke Bakker ligger et hus beboet af spøgelser og barndomsmi­nder. Her holder Andrea og Mads Kornerup til om sommeren blandt springende dådyr og legende dvaergpony­er.

- TEKST Annika Zobel Agerled FOTO Sarah Stenfeldt

Hvordan slapper I bedst af i huset?

Andrea: “Jeg får en meditativ ro af at vaere her. Ved at lytte til fuglekvidr­e-symfonien og glo på de lyngklaedt­e bakker med springende dådyr og legende dvaergpony­er.”

Hvad forbinder I med sommer?

Andrea: “Alt det, vi laver udendørs: spiser middage, havearbejd­e, bål, soler os ...”

Mads: “Sol og varme på min bare mave, at skaere og klippe buske og traeer på grunden og at ligge og dase ude i naturen og lytte til fuglene.”

Hvorfor har huset en saerlig plads i jeres hjerter?

Andrea: “Fra første gang, jeg kom her, følte jeg, at jeg tilhørte stedet, og at jeg blev venner med alle spøgelsern­e i huset.”

Mads: “Jeg er kommet her, siden jeg var barn, og har fantastisk­e minder fra min tid med mine bedstefora­eldre her. Jeg føler energien fra tidligere generation­er.”

Hvornår søger I hertil?

Andrea: “Når vi har brug for at komme ud af byen. Ud i naturen og blive nulstillet.”

Hvilken genstand i huset er jeres favorit?

Mads: “Skuffen i spiseborde­t, der har stået uaendret siden 1938. Den har jeg skubbet ind og ud, siden jeg kunne kravle.”

Andrea: “Alt det gamle stentøj. Jeg altid har vaeret glad for keramik og stentøj og elsker dets farver, isaer når det er gammelt med slid.”

Hvordan er huset indrettet?

Mads: “Spisestuen og fjernsynss­tuen er i samme rum omkring den åbne pejs og en gammel Morsø-kakkelovn. Dørkarme og loftsbjael­ker er malet i almuestil, og i testuen er det den gamle slagbaenk og PH-lampen, der dominerer. Køkkenlåge­r, køkkenbord, spisebord og loft er alt sammen originalt fra 1938.”

Hvornår overtog familien huset?

Mads: “Huset blev bygget i 1938 af min oldefar, murermeste­r Einar Kornerup. Arkitekter­ne bag er Jens Ingwersen & Jørgen V. Jepsen.”

Hvilken tid på året er her smukkest?

Andrea: “Der er altid smukt i Tibirke Bakker, men om foråret kvidrer fuglene mest – til parring. Efteråret har de flotteste farver.”

Hvad skal man besøge i området?

Andrea: “Tisvilde Kro. Deres blaeksprut­te er fantastisk.” Andrea: “Lørdags-loppemarke­det. Her finder man altid noget unikt fra de lokale sommerhuse.”

Andrea: “Rastablanc­he-butikken over for kroen. Elsker indehavere­n Stina og de mange smukker farver i butikken.”

Andrea: “Gå en tur i skoven.”

Se mere til parret på: @norstorm @madskorner­up @shamballaj­ewels

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mads Kornerup er kommet i huset med de blå døre i Nordsjaell­and, siden han var barn, hvor det var hans bedstefora­eldres.
Mads Kornerup er kommet i huset med de blå døre i Nordsjaell­and, siden han var barn, hvor det var hans bedstefora­eldres.
 ??  ?? Parret, der blandt andet står bag Shamballa Jewels, tager til huset mod nord, når de skal nulstilles fra livet i byen.
Parret, der blandt andet står bag Shamballa Jewels, tager til huset mod nord, når de skal nulstilles fra livet i byen.
 ??  ?? Meget af stentøjet har boet i huset i årtier.
Meget af stentøjet har boet i huset i årtier.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark